Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lpg'li Pejolar yakıt tüketimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Lpg'li Pejolar yakıt tüketimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
caglarertas06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı caglarertas06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2012 Saat 14:34
benimde durum aynı opetten gaz alıorum 0.33 krs yakıo sanki fazla gibi 99 xr 1.4 otomatik
Yukarı Dön
lesath Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lesath Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2012 Saat 16:31
ya opetten ya da shellden alıyorum gazı
en son 182km de 72tl yaktı. 2.66 dan almıştım litresini.
yaklaşık olarak 35-40 krş arası yakıyor ankara şehiriçinde.

litre olarak 14 litre/100km civarı

2003 307 XT premium otm.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı caglarertas06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2012 Saat 16:59
ya millet yanlış hesaplıyor yada bizim arçlar çok yakıo arkadaşlara soruyorum 206 sı olan 0.20 krs yakıo diorlar sinir bozucu 
Yukarı Dön
_ali_ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _ali_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 Saat 14:26
Kuruş yerine litre hesabı yaparak karşılaştırma yapmak lazım, 1.4 206'nın şehir içinde 10 litre civarında yakması normal.

Ayrıca şehir içi kavramı da değişken mesela Antalya şehir içinde neredeyse hiç yokuş tırmanmıyoruz, ama İzmit'te durum farklı. Aynı şekilde düzenli olarak sadece sabah ve akşam yoğun trafikte kullanan birisiyle sürekli çevre yollarında kullanan birisi de farklı tüketir, bunlar yakıtı etkiliyordur.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı caglarertas06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 Saat 15:46
doğru diyorsun ben işe giderken aracım 0.33 krs yakıo ama ankara batıkent sincan arası filan gidersem yoll hem düz hemde trafik oldugu için 28-27 krs yakıo gittiğin yol ve mesafe öenmli şehir içi daha uzun mesafe gitmek kısa mesafe gitmekten daha ii 
Yukarı Dön
offchu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı offchu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 Saat 16:15
Ulaşabildiğim en iyi yakıt tüketimim 286km yol = 50tl gaz (2.52lt) 19.84lt  km 'de 17 kuruş  6,93 lt /100km
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 Saat 19:09
benim araca 30 tl lik gaz aldım...iki yeşil ışık birden yandıydı...bir bucuk günde 45 km yol yaptım şehir içi...şimdi kırmızı ısık yandı..bu normal mi?
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 Saat 19:11
gaz da km 40 kuruş yakanlar...o zaman niye gaz taktırdınız...benzinde de 40 kuruş yakıyor ...
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 Saat 17:12
30 tl lik gaz alıyorum genelde...ve genelde 72 ya da 74 km yapıyorum şehir içi..hiç değişmiyor bu..fazla değil mi sizce.?gaz taktıralı 1 ay oldu...değişik yerlerden alıyorum gazı ama farketmiyor...ev ile iş yeri arası 1(bir) km...evden işe işten eve..neden olabilir ustaya mı gitsem diyorum????
Yukarı Dön
eroglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 Saat 17:40
ben Türk malı taktırdım atiker, ilk çalıştırmada bazen sarsma ve bir kere arıza lambası yanması gibi şeyler yaşasamda yakıttan memnunum 18-23 kuruş arası değişiyor hıza ağırlığa ve yol durumuna göre lastiklerde etken tabi :)
PEUGEOT 206+ 2010 1.4 BENZİN 75 HP
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 Saat 18:10
hocam ne diyorsun sen ya...ben şehiriçi 40 ya da 41 kuruş yakıyorum km de...arabada hiç yük yok...hız 40 ya da 50 km yapıyorum...
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 Saat 18:31
Orjinalini yazan: pierson pierson Yazdı:

30 tl lik gaz alıyorum genelde...ve genelde 72 ya da 74 km yapıyorum şehir içi..hiç değişmiyor bu..fazla değil mi sizce.?gaz taktıralı 1 ay oldu...değişik yerlerden alıyorum gazı ama farketmiyor...ev ile iş yeri arası 1(bir) km...evden işe işten eve..neden olabilir ustaya mı gitsem diyorum????

Hocam 1 km mesafede 40 Krş az bile, motor normal çalışma ısısına gelene kadar yakıtı 2 katından fazla yakar,hava 0 (sıfır) dereceyken aracın yakıt değerleri 4 km sonra normale döner, Ayrıca 1km için arabaya neden biniyorsunuz. Yükünüz falan yoksa tabi
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 Saat 19:05
aslında doğru diyorsun ama...araba işte insanın binesi geliyor...ben de öyle düşünmüştüm..şu havaları da bir atlatalım daha kısa mesafede sürmicem..
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 Saat 17:15
ben anlamıyorum arkadaş ya..şehirler arası uzun yolda aracım lpg de 20-21 krş yakıyor:şehir içinde 40 krş yakıyor...bunun bir ayarı olması mı kazım?
bir de şu ibre düşme meselesi....arabada benzin olduğunu biliyorumm...fakat ibre düşüyor...lpg de giderken..şimdi bu ibre sonuna kadar düşünce arabada benzin varken bile stop edebilir mi?
Yukarı Dön
ertugrulll Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ertugrulll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2013 Saat 01:31
hayır. İbre sadece  görsel, birde aracı ilk çalıştırdığında sinyal alırsın benzin bitik diye  kısa 3 bip. Ben BRC servisinden siyah kara bir kutu taktırdım aracı stop edince yeniden marşa basınca ilk haline geliyor.
Siteden Yapılan:Mercekli Bi-Xenon,Iran Stoplar,7 Inc Ekran,4 Cam Otomatik,CC,Sağ Sis,Bagaj-Torpido-Kaldırım aydınlatma,Tutamaçlar,Arka Kafalık-Hoparlör,Elektirkli Isıtmalı Yan Ayna,Çeşitli sensörler..
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2013 Saat 16:31
şimdi diyorsun ki ertuğrul sen arabada benzin varsa ibre dipte olsa bile stop etmez diyorsun...benzin ibresi sonda olunca sinyal mi veriyor..bu ibreyi gerçek haline getirmek için bişeyler yapsak nasıl olur*ama öyle kablo kes lehimle ben yapamam onları..
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2013 Saat 17:06
Orjinalini yazan: pierson pierson Yazdı:

şimdi diyorsun ki ertuğrul sen arabada benzin varsa ibre dipte olsa bile stop etmez diyorsun...benzin ibresi sonda olunca sinyal mi veriyor..bu ibreyi gerçek haline getirmek için bişeyler yapsak nasıl olur*ama öyle kablo kes lehimle ben yapamam onları..

Lpg taktırdığınız yere gidip psa modül taktırırsanız araç her çalıştığında gösterge normale döner.
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2013 Saat 17:22
psa modülü nedir tam olarak?aracın nresine takılıyor ve maliyeti ne kadar olur bunun?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2013 Saat 17:35
Psa modülü kontak her açıldığunda depoyu resetleyen bi cihaz diyebiliriz, kontağı her açtınığınızda depodaki yakıtı doğru gösterir, ama atıyorum aracı çalıştırdınız yarım depo benzin var hiç stop etmeden lpg ile  400 km yol yaptınız o esnada benzin göstergesi yine düşer ama aracı stop edip çalıştırınca psa modülü sayesinde tekrar doğru olan yarım depoyu gösterir.

Resimdeki üründür, arka koltuk altına benzin pompasının yanına monte edilir, güncel fiyatını bilmiyorum ama 1-1.5 yıl önce montaj dahil 100-150 TL civarındaydı.

Benim size tavsiyem size daha önce linkini gönderdiğim konudaki gibi kendiniz yapmanız, cesaret edemiyorsanız elektrikten anlayan bi yakınızdan yardım alın yada mahalle aralarında küçük elektrikçilere uğrayın burdan aldığınız resimli anlatımla birlikte yapın.

Düzenleyen Serco05 - 22 Ocak 2013 Saat 17:36
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2013 Saat 17:40
peki serco bu kablo bağlama işi garnti mi oluyor..?olmadı sanayiye gider yaptırırım..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 7375 59 Onlinewolf
konu icon peugeot 308 t9 hayalet ekran son mesaja git 819 0 emirock
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 1198 0 Ayhan1126
konu icon Tanısma son mesaja git 6 1 GökhaN
konu icon Peugeot 208(2015) motor yapılcak diyorlar son mesaja git 2418 1 GökhaN
konu icon 208 Led Stop son mesaja git 2430 1 GökhaN
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 1960 0 Pişman
konu icon 206 . 1.6. Benzinli araç rolenti motoru son mesaja git 2246 0 koray
konu icon bagaj ölcüsü hk son mesaja git 2122 0 cagiris
konu icon 2013 RCZ RÜZGAR KANADI AÇIK KALDI son mesaja git 3170 0 HASAN BASRİ
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 4189 1 engintunbel
konu icon Conta değişimi maliyeti son mesaja git 19380 7 konfor
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 4553 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 4007 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 1952 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 1290 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 10036 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 12 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 5711 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1387 0 GRKN35
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Saramago 29
Onlinewolf 28
durgun293 3
GökhaN 3
engintunbel 2
emirock 1
konfor 1
HASAN BASRİ 1
faduygun 1
cagiris 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English