![]() |
|
Lpg'li Pejolar yakıt tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 6> |
Yazar | |
caglarertas06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı caglarertas06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benimde durum aynı opetten gaz alıorum 0.33 krs yakıo sanki fazla gibi 99 xr 1.4 otomatik
|
|
![]() |
|
lesath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya opetten ya da shellden alıyorum gazı
en son 182km de 72tl yaktı. 2.66 dan almıştım litresini. yaklaşık olarak 35-40 krş arası yakıyor ankara şehiriçinde. litre olarak 14 litre/100km civarı |
|
2003 307 XT premium otm.
|
|
![]() |
|
caglarertas06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı caglarertas06
ya millet yanlış hesaplıyor yada bizim arçlar çok yakıo arkadaşlara soruyorum 206 sı olan 0.20 krs yakıo diorlar sinir bozucu
|
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Kuruş yerine litre hesabı yaparak karşılaştırma yapmak lazım, 1.4 206'nın şehir içinde 10 litre civarında yakması normal.
Ayrıca şehir içi kavramı da değişken mesela Antalya şehir içinde neredeyse hiç yokuş tırmanmıyoruz, ama İzmit'te durum farklı. Aynı şekilde düzenli olarak sadece sabah ve akşam yoğun trafikte kullanan birisiyle sürekli çevre yollarında kullanan birisi de farklı tüketir, bunlar yakıtı etkiliyordur. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı caglarertas06
doğru diyorsun ben işe giderken aracım 0.33 krs yakıo ama ankara batıkent sincan arası filan gidersem yoll hem düz hemde trafik oldugu için 28-27 krs yakıo gittiğin yol ve mesafe öenmli şehir içi daha uzun mesafe gitmek kısa mesafe gitmekten daha ii
|
|
![]() |
|
offchu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Ulaşabildiğim en iyi yakıt tüketimim 286km yol = 50tl gaz (2.52lt) 19.84lt km 'de 17 kuruş 6,93 lt /100km
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
benim araca 30 tl lik gaz aldım...iki yeşil ışık birden yandıydı...bir bucuk günde 45 km yol yaptım şehir içi...şimdi kırmızı ısık yandı..bu normal mi?
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
gaz da km 40 kuruş yakanlar...o zaman niye gaz taktırdınız...benzinde de 40 kuruş yakıyor ...
|
|
![]() |
|
30 tl lik gaz alıyorum genelde...ve genelde 72 ya da 74 km yapıyorum şehir içi..hiç değişmiyor bu..fazla değil mi sizce.?gaz taktıralı 1 ay oldu...değişik yerlerden alıyorum gazı ama farketmiyor...ev ile iş yeri arası 1(bir) km...evden işe işten eve..neden olabilir ustaya mı gitsem diyorum????
|
|
![]() |
|
eroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2012 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
ben Türk malı taktırdım atiker, ilk çalıştırmada bazen sarsma ve bir kere arıza lambası yanması gibi şeyler yaşasamda yakıttan memnunum 18-23 kuruş arası değişiyor hıza ağırlığa ve yol durumuna göre lastiklerde etken tabi :)
|
|
PEUGEOT 206+ 2010 1.4 BENZİN 75 HP
|
|
![]() |
|
hocam ne diyorsun sen ya...ben şehiriçi 40 ya da 41 kuruş yakıyorum km de...arabada hiç yük yok...hız 40 ya da 50 km yapıyorum...
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam 1 km mesafede 40 Krş az bile, motor normal çalışma ısısına gelene kadar yakıtı 2 katından fazla yakar,hava 0 (sıfır) dereceyken aracın yakıt değerleri 4 km sonra normale döner, Ayrıca 1km için arabaya neden biniyorsunuz. Yükünüz falan yoksa tabi |
|
![]() |
|
aslında doğru diyorsun ama...araba işte insanın binesi geliyor...ben de öyle düşünmüştüm..şu havaları da bir atlatalım daha kısa mesafede sürmicem..
|
|
![]() |
|
ben anlamıyorum arkadaş ya..şehirler arası uzun yolda aracım lpg de 20-21 krş yakıyor:şehir içinde 40 krş yakıyor...bunun bir ayarı olması mı kazım?
bir de şu ibre düşme meselesi....arabada benzin olduğunu biliyorumm...fakat ibre düşüyor...lpg de giderken..şimdi bu ibre sonuna kadar düşünce arabada benzin varken bile stop edebilir mi? |
|
![]() |
|
ertugrulll ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertugrulll
hayır. İbre sadece görsel, birde aracı ilk çalıştırdığında sinyal alırsın benzin bitik diye kısa 3 bip. Ben BRC servisinden siyah kara bir kutu taktırdım aracı stop edince yeniden marşa basınca ilk haline geliyor.
|
|
Siteden Yapılan:Mercekli Bi-Xenon,Iran Stoplar,7 Inc Ekran,4 Cam Otomatik,CC,Sağ Sis,Bagaj-Torpido-Kaldırım aydınlatma,Tutamaçlar,Arka Kafalık-Hoparlör,Elektirkli Isıtmalı Yan Ayna,Çeşitli sensörler..
|
|
![]() |
|
şimdi diyorsun ki ertuğrul sen arabada benzin varsa ibre dipte olsa bile stop etmez diyorsun...benzin ibresi sonda olunca sinyal mi veriyor..bu ibreyi gerçek haline getirmek için bişeyler yapsak nasıl olur*ama öyle kablo kes lehimle ben yapamam onları..
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Lpg taktırdığınız yere gidip psa modül taktırırsanız araç her çalıştığında gösterge normale döner. |
|
![]() |
|
psa modülü nedir tam olarak?aracın nresine takılıyor ve maliyeti ne kadar olur bunun?
|
|
![]() |
|
Psa modülü kontak her açıldığunda depoyu resetleyen bi cihaz diyebiliriz, kontağı her açtınığınızda depodaki yakıtı doğru gösterir, ama atıyorum aracı çalıştırdınız yarım depo benzin var hiç stop etmeden lpg ile 400 km yol yaptınız o esnada benzin göstergesi yine düşer ama aracı stop edip çalıştırınca psa modülü sayesinde tekrar doğru olan yarım depoyu gösterir.
Resimdeki üründür, arka koltuk altına benzin pompasının yanına monte edilir, güncel fiyatını bilmiyorum ama 1-1.5 yıl önce montaj dahil 100-150 TL civarındaydı. Benim size tavsiyem size daha önce linkini gönderdiğim konudaki gibi kendiniz yapmanız, cesaret edemiyorsanız elektrikten anlayan bi yakınızdan yardım alın yada mahalle aralarında küçük elektrikçilere uğrayın burdan aldığınız resimli anlatımla birlikte yapın. ![]() Düzenleyen Serco05 - 22 Ocak 2013 Saat 17:36 |
|
![]() |
|
peki serco bu kablo bağlama işi garnti mi oluyor..?olmadı sanayiye gider yaptırırım..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |