![]() |
|
yağlı motor(resimli) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
motoru soğutmadan yıkatırsan sorun olur ama piyasada satılan balata temizleme spreyleri var.onlardan 1 tane alırsın yağlı yerleri akıtırsın nesi varsa ilk yola çıkışında attığı yer belli olur.
|
|
![]() |
|
Büyük ihtimalle arkadaşların dediği gibi bakımda sıkılmayan bir civata veya tam sıkılmayan yağ filtresi nedeniyle bu sorun oluşmuştur. İlk olarak bakım yaptırdığınız yere gidip yağ filtresini ve karterdeki yağ boşaltma somunu sıksınlar. İnşaallah onlardandır da sorun halledilir. Su tutmanın sıkıntısı elektronik donanima ciddi zararlar verebilir. Ayrıca işinin ehli olmayan bir yıkamacıya denk gelirseniz zaten kaş yapıyorum derken göz çıkarır. İlhan kardeşin de dediği gibi sıcak motora su tutulursa zaten ayıkla pirincin taşını. Düzenleyen kapagan - 13 Kasım 2011 Saat 15:52 |
|
![]() |
|
en güzeli dediğim gibi o sipreyden 2 tane alırsın yağlı yerleri temizlersin elktronik aksamdan uzak bi şekilde tabi
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ben balata spreyi ile bide yağ tortularını temizlemiştim bakalım yağ kaçağı var mı diye çok güzel oluyo o spreyle 5 tl almıştım motoru yıkamaktansa spreyle temizlemek mantıklı geliyor bana belkide motor yıkatmaktan korktuğum içindir...
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
karter orınglerı var contaları yanı onlardan kacırma yapıyo olabılır yada yag fıltresı plastıgı kırıksa yada contasını yenılerken degıstırmedılerse felan ordan atıyodur
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
hocam şimdi aklıma bişey daha geldi ben aracı alırken yapılan ekpertizde yağ contası diye bi madde vardı değişmeli diye ekpertizden sonra arabayı ben bi ustaya daha gösterdim çıkan eksikleri sormak için oda bu zaten yağ bakımında değiştirilir o zaman değiştiriz demişti yağ bakımını da ben o ustaya yaptırmıştım özel pejo servisi şimdi galiba yani bana göre kaçak bu yağ contasından diyorum ben zaten ekspertizdede çıkmıştı . ben o zaman yıkamaktan vazgeçtik alıyorum elime sipreyleri girişiyorum motora :) elektroniklerden uzak dur demiş ilhan abim abi ben arabaının şanzumanı nerde onu bilmiyordum şimdi öğrendim bu elektronik aksamlar neresi onları hiç bilmiyorum :) sadece yağ gördüğümn yerlere hafif hafifi kibar davranarak sıkacam sonrada biz bezle mi artık neyle sileyim bak gene kafam karıştı:) bu ustalara benim güvenim yok ya arkadaş şimdi düşünüyorumda belkide adam bizim filtreyi bile değişmedi gerçi günahınıda almayayımda şimdi:) yarın müsait olursam ben bu işin uygulamasını yapayım bakalım sızıntı nerden olacak?
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
arkadaşlar yağ sanki karterin üst kısmından geliyor. sakın yağ değişimi sırasında filtreyi de değiştirip kapağı tam olarak sıkmamış olsunlar. yada filtre kapağının contası ezilmiş olamaz mı. resimden bişey seçemedim ama böyle bir ihtimalde var göz önünde bulundurmak lazım...
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Yağ değişimi zamanında, kartel açıldıysa eğer, kapatılırken contası ile ilgili bi sorun olmuş belliki, ya somunlar düzgün sıkılmamış yada yada kartel contası düzgün cekilmemiş. ayrıca yağ filtresinin contasınıda kontrol etmek lazım
|
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Motor civarında (üst kapak) yağlanma yoksa karter contası , filtre contası yahut şanzuman keçesi(contası) zira şanzuman ayağı da bayağı bir yağlanmış.
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |