![]() |
|
Kapılardan gelen sinir bozucu sesler |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
iibrahimm ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende bu soruna care aradım araştırdım baktımkı bu benım başıma yine masraflı bir iş acacak hemen bir alternatif buldum orta seviyede müzik dinlemek cok kısarsan sesi arabadan gelen tıkırtıları duyuyorsun cok acarsan sesi hoparlörden patlakmış gibi ses cıkıyo yada kapı döşemesi cızırdıyo en iyisi orta seviyede dinlemek
![]() |
|
307 1,4 hdı
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Düzenleyen AlbayDemircan - 11 Mayıs 2011 Saat 23:52 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
arkadaşlar size tavsiyem bitüself malzemesi. diğer zift kaplı malzemeler yazın aşırı sıcaklarda koku yapıyor. btm bitüself malzemesi kullanın hem sesi kesin hemde ısı yalıtımınız olsu. malzemenin çok çeşitdi var.alacağınız malzeme alüminyum kaplama olanı olucak.
|
|
![]() |
|
teknikerrr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
307 mi ilk aldığımda rezalet ötesi ses kalitesini görünce 2 adet mid takımı 1 wofer 1 tanede sağlam bir mono anfi aldım
kapılardaki televizyon hoparlörüne benzer hoparlörleri sokup mid takımının 13 ve 10 cm lik hoparlörlerini ön ve arka kapılara koydum ama dediğiniz gibi ses eskisine nazaran iyi ama hala vasatın atında kapı döşemelrini sökerken birşey farkettim bu araçlarda hiç ama hiç hoparlör için hacim yok.
Bu da şunu tetikliyor.sen sesi ne kadar açarsan aç ne marka hoparlör koyarsan koy diğer marka arabalardaki gibi net ve baslı bir ses alamıyorsun(bass tiz ayarlarını yaptığın halde) diğer marka araçlarda atıyorum 60db deki ses kalitesi ile bizim araçlardaki 60db ses kalitesi çok farkli olmasına rağmen ses seviyesi aynı.ses 4/3 ü geçince müziğin keyfi kaçıyor ve her yerden cızıltı,tıkırtı inleme ve biraz daha sesi açınca bass sesi yerine patlama sesi alıyosun.
Bende kendimce bir çözüm buldum
Mid takımına hiç dokunmadım orj.teyp in arkasına anfi çıkışı için aparat bağladım ve mono anfimi subwoofer ile devreye aldım.Mono anfinin ayarlarını yaptıktan sonra bass gücünü ayarlayan aparatı el frenin oraya kadar getirdim.Teyp den anfi devrede değilken ses %80 e kadar açıkken kapılardan ses gelmeyecek sekilde bass ını ayarladım daha sonra anfiyi devreye alınca demeyin keyfine.Zerre ses yok şimdi.
Ha bu arada geçen ses açıkken arabadan indim dişarıda kapıların dışındaki kuşaklardan zırr zırrr ses geldiğini duydum duyduğum tüm ses buydu.Onuda artık bi ara silikon yapıcaz artık.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
İlk önce şunu söylemek gerekir araçların kapağı içlerindeki plastik aksamlar belli bir esneme payına sahip,bass in şiddeti yükselince bu parçalar hareketleniyor ve ses yapıyor,bu üst sınıf araçlar hariç hemen hemen hepsine böyledir,En basit çözüm yöntemi ise yapı marketlerde kolayca bulunan ses izolasyon malzemeleridir,bunlarda kendi araların da çeşit çeşit ayrılıyor ama biraz kalın olanından kullanırsanız,döşemelerin içindeki malzemeler sıkışır ve ses yapmaz,bunun dışında aracın dışına fazla ses çıkmasını da bu malzeme ile sağlamış olursunuz.
406 sv bilindiği üzere komple JBL ses sistemi mevcut,ben bu sistemi bir bass ve amfi ile destekledikten sonra bende bu sorun oluşmaya başladı,bass çok şiddetli olunca plastik aksam yavaş yavaş zarar görüyor ve bu istenmeyen seslere neden oluyor,öyle ki bir süre sonra aracın esnemesinden dolayı bile kapılardan pandizotlar dan ses gelebiliyor. Bu yalıtım işlemleri nerede ve nasıl yapılırsa yapılsın,güçlendirilmiş ses sistemleri bir süre sonra tekrar bu soruna neden olacaktır.eğer ses ssiteminizi güçlendirmek gibi bir planınız var bu iki işlemi aynı anda yapın,uygun malzeme ile çok güzel sonuçlar alabilirsiniz.Şahsen ben kendim kapı döşemelerini söküp malzemeyi kendim kesip silikonlamıştım ve 2 yıl sorunsuz bir şekilde kullandım,hatta ses yalıtım malzemesi kullanılırsa araç içinde oluşan yol sesinde de azalma olduğunu çok rahat bir şekilde gözlemleye bilirsiniz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |