![]() |
|
cam tavan güneşlikleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
master ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dizel araçta özellikle HDI yani Turbolu araçlarda düşük devirde kullanılmaz.
Benzinlide tamam yüksek vites düşük devir mantıklı olabilir belki, ama turbolu araçta yanlış. Zaten arabanın o an için tıkandığını göreceksiniz. Düzenleyen master - 18 Ağustos 2010 Saat 01:00 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilmiyorum belki yanlış belki doğru, hangi araç olursa olsun en yüksek vites -genelde 5. vitestir- 90km/s hıza ulaştığı zaman araç devir saatine bakarım. Dizellerde genellikle 2100 devir civarı oluyor, benzinlilerde ise 2700-2800 civarı. İster şehir dışı ister şehir içi kaçıncı vites olursa olsun aracımı bu devirlerde tutmaya çalışıyorum. Sonuç yakıt ekonomisi olarak geri dönüyor. Yanlış da olabilir ama ben böyle biliyorum.
Not: Kesinlikle vitesi boşa almayın arkadaşlar. Zaten yol bilgisayarından baktığınızda aracın 0 lt yaktığını görürsünüz. Kontrolsüz güç, güç değildir. İki ay önce çok sevdiğimiz bir ağabeyimiz vitesi boşa alıp yakıt ekonomisi yapmaya çalışmış sonucu iki takla atarak gördü. Allah muhafaza para hayattan değerli değildir.
Düzenleyen kapagan - 18 Ağustos 2010 Saat 01:20 |
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynen haklısın zaten yol bilgisayarında gösterdiği gibi boştayken vites 2.6 litre yakıt tüketiyo vitesteyken 2000 devirde 0 yakıt gösteriyo
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |