|
fan kaç derecede açıyor ? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ertanakar
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 Saat 01:55 |
arkadaşlar merhaba.2005 model pejo 206 1.4 benzinli aracımda fan, su derecesi 95 te iken açıyor.tamirci bunun normal olmadığını 90 da açması gerektiğini söylüyor.bu şekilde hararet yapma olasılığının fazla olduğunu söylüyor. fakat ikinci defa termostat kütüğü değiştim de aynı şekilde orjinali 95 te açmak üzere fan koyulmuş.sormak istediğim sizin de aracınız da aynı şekilde mi
|
|
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen tamirci haklı 85 ten sonra fan açıyor tam 90 a gelmeden ama 90 a yakın bı yerde 95 ten sonra açması normal değil farklı sonuçlar yaratabilir uzun vadede araç ıçın.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
ertanakar
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
|
Sizin araç modeli nedir
|
|
|
|
TaZ
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2013 Konum: İstanbulAvcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 137 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benim bildigim 90 küsürde ilk fan devreye giriyor 102 derecede de 2. fan devreye giriyor bütün pejolar aynı diye biliyorum ve bu herkesin arabasında normal birşey siteyi incelerseniz bu konu hakkında defalarca acılmış konular mevcut ve herkesinkide aynıdır.
|
|
Barut
4. Vites Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İlk fan 97 de girer ikincisi 102 de girer orjinali budur.
97 De fan açar 90 na düşer, yani 90 ile 100 arası oynar. Düzenleyen Red dream - 17 Temmuz 2014 Saat 04:04 |
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
Turgay_66
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
|
hocam peki fanın hızı nasıl yavaşmı çalışıyor yoksa hızlı ve gürültülümü çalışıyor ?
|
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
|
ertanakar
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
|
Fan sessiz..ilk fan dediğiniz gibi 94-95-97 civarı açıyor..2. Fan 4 senedir 3-4 defa ancak duydum ve biliyorum..anladığım kadarıyla problem yok diyorsunuz herşey yolunda :) yani bir zararı olmaz..orijinali bu
|
|
|
|
akantek
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2013 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bencede normal 95 e vardığında bile benim açılmıyor. hararet müşürüne bağlı. hatta yazlık ve kışlık olmak üzere çeşitleri var. fanı devreye sokma sıcaklıkları farklı.
bence sende şu an bi sıkıntı yok
|
|
206 xt 1,6
|
|
Ali1905
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
herhangi bir sikinti yok ilk kademe 97 ' de acar fani
|
|
sezar206
3. Vites 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Pejoda yazlik kislik termostat yok tek tiptir 95 de acar. 105 de 2. Kademeyi acar. Genelde 2. Kademeye gerek kalmaz. Hararetten korkma ben 40 derecede daga tirmandim 110 a dayandi hararet ama daha ustune cikmadi.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
lead38
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2012 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benimki 95 te açılıyor normaldir.
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benım aracım 2000 model bunun modelle ilgisi olduğunu pek sanmam çoğu peugeot böyledır 85 i geçınce fan açar daha doğrusu çoğu araç böyledir aksi pek hayır getırmez çünkü ne kadar ısı okadar yıpranma he aracın yapısal özellığı böyle ise ona bişey diyemeyız tüm parçalar bu ısı derecesıne göre ayarlanmıştır o yuzden sıkıntı olmaz benım ve çevremdekı çoğu peugeot aracın fan açma tarzı anlattığım gibi yanlız.
Düzenleyen samet206 - 17 Temmuz 2014 Saat 14:00 |
|
|
popeyes
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
peugeot motorları yüksek derecede kullanıma müsait araçlardır. yakıt ekonomisi yapmak için bu şekilde tasarlanmıştır. eski tip araçlar sizin dediğiniz gibi açabilir ama ben 85 derecede fan açan araç görmedim 85 derece tofaşlar için uygun sanırım. peugeotları yıllardır bildiğim kadarıyla 92'de ilk kademe fan devreye girer 97'de yüksek olan 2.fan devreye girer. hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür. ikinci fanı bu güne kadar hiç duymadım desem yalan olmaz
|
|
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
|
|
popeyes
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sakın değiştirme hocam peugeotlar özellikle 206'lar hararetten motor yakmaz hiç korkma bugüne kadar motor yakan 206 yok zaten yüksek hararetin sebebi yakıt ekonomisi için tasarlanmıştır. benim araç 92 derecede ilk fanı açıyor. ikinci kademeyi hiç duymadım dersem yeridir. eğer ilk kademe fan açtığında aracını park edersen fanda durur. sakın sıkıntı yapma çalışma sistemi budur. motor aliminyum blok çabuk sogur. eğer ikinci kademe fan devreye girerse stop ettiğinde durmaz ısıyı düşürene kadar devam eder. peugeot kullanıyorsan zamanla alışırsın hiç merak etme problem yok |
|
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
|
|
Ali1905
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2014 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam 97'de ilk kademe 110 gibide ikinci kademe devreye giriyor
|
|
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim aracım bu şekilde diğerlerini bilemem farklı tarz ve farklı motor gücüne sahip olan araçlara kıyasla bu oranlar değişim gösterebilir.Zaten tekrar belirtmek isterim 85 derecede açtığını söylemiyorum 85 derce ile 90 derece arasında fan açar ve şehir içi durkalklarda bile 90 dereceyi geçirmez benim aracım ne kadar sıkıştırsamda.Bazı durumlarda tabi geçebiliyor ozamanda dediğiniz gibi 100 derece civarlarında açıyor 2.kademe fanı.Benım çevremdeki peugeotlarda bu şekilde ve bakımlarını aynı servıste yaptırdığımız ınsanlar var ıçlerınde.Benım aracımında zamanında dengesız fan açmaları yuksek ısılara çıkmaları vardı ancak ben komple soğutma sistemi parçalarını sıfırladım ve şuan durum bu şekildedir.Konuyu açan arkadaşta 95 derecede fan açtığını belirtiyor 95 derece ilk fan için bence yüksek bir değer ben fikrimi ve kendi aracımda olanı söylüyorum ama otomobil geçmişinizdede birde bizim araçlarımızı görmenizi isterdim...Marka model imzamda.
Düzenleyen samet206 - 17 Temmuz 2014 Saat 14:26 |
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |