Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Muayene öncesi LPG ruhsatının yenilenmesi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Muayene öncesi LPG ruhsatının yenilenmesi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Muayene öncesi LPG ruhsatının yenilenmesi?
    Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 13:31
Araç muayene tarihini birkaç gün geçirdim. Yarın ya da çarşamba günü için randevu alacağım. Yalnız genel araç muayene süresi ile birlikte;

1- LPG ruhsatının süresi
2- Egzoz emisyon ruhsatının süresi bitmiş.

Egzoz emisyon ölçümü sanırım TÜV'lerin orada yapılıyor. Fakat bu LPG'nin makina mühendisleri odasından alınan ruhsatını nereden yenileyebilirim? İlk ruhsat karabük'ten alınmış. Ben istanbul'dayım. Şimdi bu ruhsatımı nerede ve nasıl yenileyeceğim?

Düzenleyen kuantum - 13 Şubat 2012 Saat 13:32
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 15:30
Bilgisi olan yok mu acaba?
Yukarı Dön
ömer_tarsus Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ömer_tarsus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 16:12
Sızdırmazlığı daha önce nereden yaptırdığın önemli değil, bütün MMO  yapıyor. Ama artık tuvtürk sızdırmazlığı yaptığına göre hiçbirşey yapmanıza gerek yok. Muayeneye gitmeniz yeterli. Yinede tedbir amaçlı tuvtürk ü tel ile arayıp ayrıntılı bilgi alırsan daha sağlıklı olur.
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik
Yukarı Dön
silentsorrow Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silentsorrow Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 16:21
Egzoz muayene istasyonları artık özel sektöre devredildiği için bunu yapan pek çok yer var. Çoğu yetkili servistede egzoz muayenesi yaptırabilmek mümkün.

Lpg sızdırmazlık raporu araç muayenesi esnasında zorunlu evraklar listesinden çıkartıldı, Tüvtürk lpg tesisatının kontrolünü kendi imkanlarıyla yapacacak.
Yukarı Dön
ömer_tarsus Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ömer_tarsus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 16:53
egzoz muayenesinide tuvtürk yapıyor.
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 17:31
Orjinalini yazan: silentsorrow silentsorrow Yazdı:

Egzoz muayene istasyonları artık özel sektöre devredildiği için bunu yapan pek çok yer var. Çoğu yetkili servistede egzoz muayenesi yaptırabilmek mümkün.

Lpg sızdırmazlık raporu araç muayenesi esnasında zorunlu evraklar listesinden çıkartıldı, Tüvtürk lpg tesisatının kontrolünü kendi imkanlarıyla yapacacak.

yani artık lpg sızdırmazlık sorununu tüvtürk mü yapıyor? bu işlem için ayrıca para alınıyor mu acaba? yani tmmob'den ayrıca yaptırmamın ekstra bir faydası olur mu ki? yoksa boşa masraf mı..
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silentsorrow Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 Saat 18:42
Lpg sızdırmazlık muayenesini artık tüvtürk yapıyor ama bunu yaparken fazladan para alıp almadıklarını bilmiyorum. Yeni araç muayenesi düzenlemesinde bu işlemi tüvtürke evrak sayısını azaltmak ve bütün araç muayene işlemini tek bir yerde yaparak vatandaşın işini kolaylaştırmak için verdiler. Haliyle bunun için ek bir ücret talep etmeleri bana pek mantıklı gelmiyor çünkü tüvtürk önceden de lpg tesisatının sızdırmazlık hariç bütün fenni muayenesinden sorumluydu. Bu muayene işlemini hazır yapacak bir kurum varken tekrardan tmmob'ye gitmenize gerek olduğunu sanmıyorum. Eğer tüvtürkteki lpg tesisatı muayenesinden memnun kalmazsanız içinizin rahat olması açısından yinede tmmobye bir uğrayabilirsiniz tabi hala bu son muayene düzenlemesinden sonra sızdırmazlık muayenesi yapmaya devam ediyorlarsa.
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 Saat 09:21
ben dün tmmob'den randevu almıştım da. acaba tmmob ne kadar para alıyor bu iş için. iptal edeceğim sanırım o randevuyu..

Düzenleyen kuantum - 14 Şubat 2012 Saat 09:21
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silentsorrow Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2012 Saat 20:46
Benim 150 cc bir motosikletim ve lpgsiz bir aracım var. Daha önce hiç lpgli araç sahibi olmadığımdan tmmob'nin bu işlem için ne kadar ücret aldığını bende bilmiyorum.
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2012 Saat 21:25
Ben muayene oldum. TMMOB ye gitmeye hiç gerek yokmuş. boşa oraya para vermeyin. 
Yukarı Dön
yigiteroglu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigiteroglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 Saat 01:36
Merhaba. Nisan ayında muayene bitiyo. Aracım lpgli ancak lpg kartı bulunmamakta ayrıca egzoz emisyon kartıda mevcut değil. Bütün bunları temin etmeli miyim yoksa direk muayene istasyonuna mi gitmeliyim?
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 Saat 03:25
LPG ruhsata işli değilse, işletmelisin diye biliyorum. onun dışında diğer belgeler önemli değil. sadece ruhsat yeterli diye biliyorum. tüv'ün sitesinde gerekli belgeler yazıyor zaten. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60883 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 62 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 9 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 518 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 202 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13126 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2662 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1425 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 376 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50709 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34807 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2731 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1532 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6138 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 197 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 204 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 282 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 406 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5877 1 msk_sansal
konu icon Yağ soğutucusu son mesaja git 521 1 MehMetC3
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
yavuztugay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English