|
dizel yakıt filtresi hatası ? |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
just307
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2011 Saat 16:47 |
arkadaşlar aracımı 2 gün önce nizami bir şekilde sorun olmadan park ettim bugün çalıştırmak istediğimde 'preserving water in diesel fuel filter' diye bir hata verdi kontaga bastığımda tık tık tık tık diye bir ses geliyor ışıklar yanıp sönüyor, hata sesinide kısa kısa dıt dıt dıt diye ard arda veriyor, sorun nedir acaba ? yardımlarınız için tşkler şimdiden ? aracımda daha önce buna benzer bir hata ve arıza olmamıştı, açıp kapatıp yeniden kontağa bastığımda bir kezde breaking sistem faulty yani fren sistemi arızası diye uyarı verdi bir sefer diğerlerinde yine ilk dediğim hatayı verdi, sonuç olarak aracım çalışmıyor ilk anahtarı çevirdiğimde marş basmıştı ama sonrakilerde sadece tık tık tık tarzında sesler geldi ? yardımcı olabilecek varmı ?
|
|
2006 307 1.6 HDİ 110 Hp Premium
|
|
hallowman2005
1. Vites 20 - Ocak - 1981 Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hallowman2005
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Just307 aracını çalıştırmaya çalışma bi usta bulup mazot filtreni kontrol ettir.En son yakıt aldığın istasyona ait fiş fatura ne varsa sakla. buradan kesin bşiey söylemek pek mümkün değil ama yakıtında su veya yabancı bir madde olma olasılığı yada mazot filtren ve sensörlerle ilgili bi sorun olabilir. Geçmiş olsun
|
|
Ömer ERESEN ABRh+ 1981
PEUGEOT 307 1.6 HDI LOOK - 110 Bg. Siyah |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sunu belirtmeliyim ki eger aracinizdaki aku zayif ise BSI bu tarz hatalar ortaya atabilir. Akunuzun durumu nasil?
Araciniz hic mars basmiyor mu? Yani mars motoru donmuyor mu? Düzenleyen koliva - 29 Aralık 2011 Saat 18:34 |
|
hallowman2005
1. Vites 20 - Ocak - 1981 Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hallowman2005
|
Koliva haklı zayıf akü varolmayan bazı hata mesajlarını ekrana getirebiliyor en basitinden aktarma yaparak bu durumu test edebilirsiniz.
|
|
Ömer ERESEN ABRh+ 1981
|
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Dostum verdiği hataya göre mazot filtresinde su var.Uzun zamanda olması bana bunu hatırlattı.Su tahliye valfi vardır aç aksın.Biliyorsan eğer.
|
|
just307
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dediğim gibi ilk bastığımda marş bastı fakat çalışmadı sonraki denemelerimde ise marş basmadı sadece tak tak tak şeklinde ses yapıyor ve sinyalizasyonlar yanıp sönüyor, dediğiniz gibi olabilir çünkü normalde hergün aracımı kullanırım ilk kez diyebilirim 2 gün çalıştırmadım en son park ederken de sorun yoktu, ilk önce takviyeyle bir deneme yapıyım ben en iyisi, cvplar için tşkler.
|
|
|
|
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Takviye yapma bak kötü olabilir.Su tahliyesi yap aracına.Beyinli arabada takviye yapılmaz.
|
|
just307
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yavuz25 evet hata buna benzer bir şey söylüyor çevirdiğin zaman fakat filtrede su bulunması aracın çalışmasına engel teşkil edermi ? aracım şuan çalışmıyor ve marş da motoru çevirmiyor, dediğin valf benim aracımda nerede tarif edersen belki bulurum, 2006 307 1.6 ?
|
|
|
|
just307
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ne yapılabilir peki sorun aküdeyse ? |
|
|
|
yavuz25
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
0 akü alıp takıcaksınız kurallara uyarak takviye yapmayın beyin zarar görürse işin içinden çıkamazsınız.
|
|
yavuz25
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Dostum 307 leri bilmiyorum kullanım klavuzunda bu konuda bilgi mutlaka vardır.Ama bizim araçta filtrede bir valf ve ondan çıkan hortum var .Ovalfi açıp saydam boruya bakıyorsun ve el mazot pompasını sıkıp bırakıyorsun.Su bitene kadar pompalayıp mazot gelince vafli kapatıyorsun.Ve aracı çalıştırıyorsunuz.Aracın çalışmama sebebi belli.Enjektör pistone su fışkırtırsa ne olur? Motorun anası ağlar.Onun için aracınız kendini korumaya almış.
|
|
yavuz25
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
en son mazot aldığınız yerinde başına çökebilirsiniz aracınızın serviste tamir edilmesi için.
|
|
hallowman2005
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hallowman2005
|
Sorun aküde ise akünün suyunu kontrol edersin eksikse su ilave edersin yinede çözülmezse yeni akü alırsın. Takviye kurallarına uyarsan aracında hiç bir sorun olmaz merak etme .
1.Otomobili takviye yoluyla çalıştırabilmek için her iki
akünün de; 12V geriliminde, aynı kapasitede olmasına dikkat et 2. Takviye alacağın araçla
aracının temas etmediğinden emin ol. 3. Her iki aracında gereksiz lamba ve aksesuarlarını kapat. 4. Takviye kablosunun pozitif (+) ucunu boş akünün pozitif (+) ucuna, diğer ucuysa takviye alınan aracın pozitif (+) ucuna bağla. Kablonun negatif (-) ucunu da yükleme aküsünün negatif (-) ucuna bağla. negatif (-) kablonun diğer ucunuda hareket etmeyen metal bir parçaya veya silindir bloğuna tuttur. Kabloyu boş akünün eksi (-) terminaline bağlama çünkü aküden kıvılcım çıkmasına neden olabilir. 5. Bağlantılar tamamlandıktan sonra elektrik veren aracın aküsü zayıfsa, o aracın motorunu çalıştır ve motoru çalışır durumda bırak. 6. Motor hemen çalışmazsa, boşalmış olan akünün cereyan alabilmesini sağlamak için birkaç dakika bekle ve tekrar dene. 7. Daha sonra şarj edilen aracın motorunu da çalıştır. Motor çalıştıktan sonra, şarj kablolarının bağlantılarını hemen çözme. Motor 5 dakika çalışsın . 8. Takviye kablosunu dikkatle çöz. Önce negatif (-), sonra da pozitif (+) kablo uçlarını çıkarın. Düzenleyen hallowman2005 - 29 Aralık 2011 Saat 22:38 |
|
Ömer ERESEN ABRh+ 1981
|
yavuz25
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dostum gereksiz riske girmenin manası yok.BSI ve diğer elektronik parçaların fiyatları el yakıyor ki bunu çok iyi biliyorsunuzdur.Bir akü en fazla 120 lira eder.Geirlimi ölçün veya ölçtürün ona göre değişim yaptırın takviye yapmayın.
|
|
hallowman2005
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hallowman2005
|
Peki Yavuz dediğin gibi olsun. Aslında haklısın gereksiz riske gerek yok
|
|
Ömer ERESEN ABRh+ 1981
|
yavuz25
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Abim hepimiz kendi açımızdan haklıyız.Sonuçta doğru bildiklerimizi yazarız.Kimsenin kötülüğüne birşey olmasını istemeyiz.İnsanların fikirlerine ve kendilerine her zaman saygı duymuşumdur.
|
|
just307
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
takviye yaptım kurallara uyarak ve araç çalıştı ilk basmada hata da vermiyor yol bilgisayarı arıza lambası yakmadı, bugün aküyü ölçtürecem
|
|
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Anlamistim Gecmis olsun. Düzenleyen koliva - 30 Aralık 2011 Saat 11:47 |
|
yavuz25
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
gwçmiş olsun.Şansızınız yaver gitmiş.
|
|
just307
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çok tşkler cvplar için yeniden, yoksa bugün gereksiz yere yetkili servis çağırtıp aracı çektirip mazot filtresini değiştirecektim üstüne birde aküyü |
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |