|
307 akü boyutları ve kaç amper |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |||
sercinho
2. Vites 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2011 Saat 12:30 |
||
mrb arkadaslar 307 aracımın aküsüsünü değiştirmek istiyorum üzerinde peugeot yazan akü var orjianal aküsü üzerinde 44 amper yazıyor bana düşük geldi birde boyutları bu akülerin aynı yoksa farklımı hangi aküyü markasını ve kav amper olamsın tavsiye edersiniz
|
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ayni soruyu ben de birkac ay once forumda sormustum cunku ben de akumu degistirmek uzereydim. Aracinizda ekstra donanim yoksa 44 amper bence yeter. Bunun yaninda 52 amper de alsaniz tabi ki olur. Amper degerinden daha onemli olan bir husus ise CCA(Cold Cranking Amper) degeridir. Bu deger soguk havada (-18 derece) akunun verebilecegi maximum akim degeridir. Aslinda normal arac kullanicilarinin akuden istedigi tek sey de budur. Yani soguk havalarda bile aracimin tek seferde calismasi. Boyutlarina gelince. Sanirim orjinal olan 17-18 cm genisligine sahip. Ancak akunun oldugu yerde arka tarafa dogru baya bi yer var. 24 cm ye kadar alir. Hava akiminin olmasi icin arkada biraz bosluk birakmak gerekiyor. |
|||
sercinho
2. Vites 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ayni soruyu ben de birkac ay once forumda sormustum cunku ben de akumu degistirmek uzereydim. Aracinizda ekstra donanim yoksa 44 amper bence yeter. Bunun yaninda 52 amper de alsaniz tabi ki olur. Amper degerinden daha onemli olan bir husus ise CCA(Cold Cranking Amper) degeridir. Bu deger soguk havada (-18 derece) akunun verebilecegi maximum akim degeridir. Aslinda normal arac kullanicilarinin akuden istedigi tek sey de budur. Yani soguk havalarda bile aracimin tek seferde calismasi. Boyutlarina gelince. Sanirim orjinal olan 17-18 cm genisligine sahip. Ancak akunun oldugu yerde arka tarafa dogru baya bi yer var. 24 cm ye kadar alir. Hava akiminin olmasi icin arkada biraz bosluk birakmak gerekiyor. sagolasın kardeşim 60 amper olurmu acaba ılrde ses sıstemı takmayı dusunuyorum bırar kararsız kaldım bırde marka olarak hangisini alsam diyorum mutlu varta bosch alsam kararsızım |
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Tamamen sans. Al birini vur otekine. Herkes baska bisey oneriyor cunku herkes aldigi akuden memnun. Isimleri yaz bi kagida kavanozun icine koy. Sonra cek birini ve git onu al. |
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
sercinho aküler bilindiği gibi amperi büyüdükde boyutlarıda büyüyor ne yazıkki. yükseltmek istiyorsan fazla yükseltemezsin zaten en fazla 55-60 amper diye tahmin ediyorum.
tesisat işine gelincede, al bi kapasitör tak kafan rahat müziğinide dinle aracın elektrik tesisatınıda bozmamış olursun.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Bosch 60A takabilirsin.
|
|||
TURAN61
2. Vites 20 - Nisan - 1983 Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2010 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
daha yeni değistim bosch 60 amper oluyor.
|
|||
2003 Peugeot 307 XS 3k (RC Style) 22EC327
05073069083 KDC! Yokohama,Kenwood,Sparco...Güncelleniyor.. |
|||
sercinho
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
fıyatı ne kadar kardeşim
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Biz yazın 307'ye takmıştık, 130TL idi yanlış hatırlamıyorsam.
|
|||
hantsome28
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
arkadaşım bende de 307 sw ov pack var..yeni aküğ takalı 1-1,5 ay oldu ..üzerinden orjinal 44 amperlik varta akü çıktı...bende onun yerine 60 amperlik İnci akü aldım ....geyette iyi oturdu..72 amperlik olmuyor bilginize.
|
|||
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
|||
sercinho
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bende 60 amper almayı dusunuyorum bosh buldum 118 tl akusepetı dıye bır sıte var ordan eskısıde sende kalıyor 10-15 tl de eskısı etse 100 tl gelıyor bana mantıklı geldı
|
|||
TURAN61
2. Vites 20 - Nisan - 1983 Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2010 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bende o fiyata aldım ama netten deil sanayiden |
|||
2003 Peugeot 307 XS 3k (RC Style) 22EC327
05073069083 KDC! Yokohama,Kenwood,Sparco...Güncelleniyor.. |
|||
sercinho
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bende sımdılık genel bır bakıyım fıyatlara derken dıkkatımı cektı fıyatı ıyı geldı bana mutlu felanda aynı aslında ama bosh daha uygun gıbı daha once bosch kullanmadım ama ıyıdır tahmınım
|
|||
ozi033
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
dün 60 lık inci marka taktrdım.110 lira
|
|||
g-demir
2. Vites 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
eh o zaman tecrübe ve fikirlerini aktarırsın. tam oturdu mu yerine?
|
|||
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
nette bir firma buldum mutlu 60amper aküyü 122 tl istiyor, kapıma kadar gelip değiştiriyorlar sizce iyimi? Düzenleyen metin - 29 Nisan 2011 Saat 16:14 |
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
307P
1. Vites 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Benimde geçenler de akü değişti,kaç amper olduğu üzerinde mi yazıyor akünün? |
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Evet uzerinde yazar. Genellikle 60Ah seklinde bir ibare vardir. Ya da 52Ah. |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
sercan bende yeni akü değiştirdim göraldan şu an %25 indirim var orda arkadaşım var 307 için en ideal 52 amperlik akü tavsiye etti bana peugeot orjinal aküsü zaten peugeot bu aküyü delphi ye yaptırtıyormuş en az mutlu kadar kaliteliymiş benden bi tavsiye ama yinede sen bilirsin fiyatı:124+kdv
|
|||
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |