![]() |
|
VİTES GEÇİŞLERİNDEKİ SES?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 Saat 14:44 |
ARKADŞLAR 2 GÜNDÜR ARACIMDA VİTES DEĞİŞTİRİRKEN SÜRTME GİBİ BİR SES GELİYOR.
SANKİ YAĞSIZ KALMIŞDA, VİTES ATARKEN SES YAPIYOR GİBİ... NEDEN OLABİLİR ACABA? VİTES KUTUSUNDAN HİÇ ANLAMAM.YARDIMCI OLABİLECEK VAR MI ACABA.KAFAMA TAKILDI.TEŞEKKÜRLER |
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu ses sanzuman ıcınden olabılecegı gıbı vıtes kollarındanda olabılır. vıtes cubuklarınıda arasıra yaglamak gerekıyor. yoksa sertlesebılıyorlar. bu kolların basları aynı rot rotıl gıbıdır. uzun vadede asınıp gevseyebılıyorda... bır kanala gır aracın altına ınıp bak...
Düzenleyen cecoli - 05 Ocak 2011 Saat 15:05 |
|
![]() |
|
vites kolundan olabilir benimki de 1'den 2'ye atarken garç diye ses yapıyor, yağlasam çözülecek de uğraşmadım.
|
|
![]() |
|
sadece 1 den 2 ye atarken yapıyorsa dıger vıteslerde yapmıyorsa sanzuman ıcınden olmasını beklerım ve bu cırtlama soguk sıcak duruma gorede degısebılır. sanzuman sogukken yagıda soguk oldugu ıcın cırtlayabılır ve ısınınca kesebılırde kesmeyebılırde. sanzuman ıcındekı vıtes dıslısını durdurup cırtlamadan rahat gecmesını saglayan senkromenclerın asınıklıgı en cok 1. 2. 3. vıteslerde olur.
pekı 3 ten 2 ye alırken cırtlama varmı?
10-15km gıbı hızlarda 2 den 1 e rahat gecıyormu??? normalde sanzuman sıcakken 2 den 1 e rahatca gecmesı gerek.
|
|
![]() |
|
rapsody ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Kırıkhan/HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
evet,aynı sorun benim aracımda da var maalesef.ve 10-15 km gibi hızlarda vites düşürürken kimi zaman zorlanıyorum.umarım sorun sadece yağlamakla çözülür...
|
|
Rakı, şarap içiyorsam sana ne!
Yoksa sana bir zararı, içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim! |
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
bu sorun bende de şöyle; 1.vitesten 2.vitese geçişte nadiren küt diye vuruyor alttan bişey çözemedim ne olduğunu nadiren yaptığı için çokta önemsemedim açıkçası ama ne olabilir acaba şanzumanla ilgili bi sıkıntı olmaz umarım
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
evet aynen.bendekide bu. ancak cecolinin dediği gibi soğukken mi yapıyor onu deniyorum şu aralar. 1,2,3 de yapıyor.sanki üstlerde hissedemedim.iyice deneyip yazarım buraya. sanırım tam üstüne basmışım.çoğu kişide var gibi. |
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
arkadaslar o vıtes kolundan da hıssettıgınız ve ses olarakta duydugunuz ses sanzumanın ıcınden gelır. sankromenc ın gorevı debrıyaja basıldıgı anda donen dıslıyı durdurup sızın rahat vıtese takmanızı saglar. zamanla asındıkca dıslıyı durdurmakta zorlanıyor ve ıste bu cırtlama sesı cıkıyor. nııye 1.2.3 te oluyor? cunku en cok o vıtesler kullanılıyor... 4un 5ın asındıgı pek gozlenmez...
bu cırtlama asınıklıktan meydana geldıgını soyledık. bu durumu cozmek ıcın asınan parcayı degısmek gerekır. bunun ıcınde sanzumanın acılması gerekır...
oncelıkle bu cırtlamayı cok ıyı gozlemlemelısınız. sogukken veya sıcakkende yapıyormu? yoksa ısındıgında kesılıyormu? veya hangı vıteslerde yapıyor. buyuturken mı kuculturken mı? yavas yavas degısırken yapıyormu? yoksa serı vıtes atınca mı yapıyor???
2 den 1 e alırken anında gecmeyebılır hafıf bekleyerek vıtes kolunu yumusakca ıtersenız gecebılır. 1. vıtesın senkromencını cok zorlamayın...
arkadaslar sızlere guzel bır tavsıyede bulunayım.
sanzuman yagı bence omurluk degıldır. ben hıcbırseyın omurluk oldugunu dusunmuyorum...
sanzuman yagı belırlı km lerde degıstırılır ve yerıne gore ıcıne katkı konulabılır. belkı buna ters dusunen arkadaslar olabılır ben saygı duyarım onlara sımdıden. ben kendım bırkac aracta denedıgım ıcınde emın olarak yazıyorum. guvendıgım ustalardanda yorumlar alıyorum.
sanzumanınız duzgunse veya cok az bır cırtlama varsa oncelıkle sanzuman yagınızı degıstırmenızı tavsıye ederım. uygun gorursenız kalıtelı brı sanzuman koruyucu bır katkı eklersenız daha yumusak bır gecıs elde edebılırsınız.
ben eskı aracımda dıs macunu gıbı tupte bulunan "STP" marka sanzuman koruyucu urunden kullandım. fıyatı suan 20 TL cıvarında. bekledıgımın ustunde bır rahatlama elde ettım. 306 aracımdada sanzuman yagını degıstırıp ıcıne farklı bır koruyucu koydum. ama gercekten vıtes gecıslerım cok rahatladı. eskıden sogukken cok zor gecerdı. sımdı cok daha rahat gecıyor. peder bıle aradakı farka sasırdı. sızlerde bılırsınız markamız esso yada total urunlerı onerıyor. bende dıger yaglardan cok daha kalıtelı oldugunu dusundugum ıcın ESSO marka 75W-80 (fabrıka verısı) vıskosıtede 2 adet 1lt lık kutu olarak yag aldım. aracımın altında zerre kacak yok. sanzumanın alt cıvatasını acıp yagı kaba bosalttık. rengını gorsenız yenı yag zennedersınız :)) kapatıp yenı yagı ustten doldurdum ıs bıttı. zaten hacım olarak 2lt yag konması gerekıyor... aracımı lıfte almısken vıtes kollarınıda guzelce temızleyıp yagladım. ondan sonra butun vıtes gecıslerım farkedılır sekılde rahatladı. aradan belırlı zaman gectıkten sonrada uzerıne koruyucu ekledım bomba gıbı oldu masallah. suanda cok memnunum... sunuda eklemelıyım sanzuman yagında dandıgıne kacmayın en kalıtelısı bıle 1 lt sı 20tl Mobıl=Esso
yagı degıstırmenın bır sorun yaratacagını dusunmuyorum. ama sanzumanın orjınal vıskosıtesını bılmenız gerekır. daha ınce yada daha kalın konulması degısık durumlar yaratabılır. yagı degıstırmek ıcın ılla sıkıntı olması gerekmez. benım bır problemım yoktu ama degıstırınce rahatladı ve bu sekılde daha uzun omurlu olur.
aracta kullanılan sıvılar belırlı surelerde degıstırılır. dıreksıyon hıdrolıgı, fren hıdrolıgı, sogutma sıvısı, sanzuman yagı, klima sıvısı vs vs... emın olun bu bakımlar yapıldıgı zaman arac daha uzun sure sorunsuz hızmet edıyor... belkı bazı kısıler degıstırmeye gerek yok dıyebılırler ben yıne kendılerıne saygı duyarım. servısler aracın verımını uzun kmler boyunca koruması ıcın bu yazdıklarımı yaparlar... Düzenleyen cecoli - 05 Ocak 2011 Saat 19:00 |
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet 206 ların çoğunda 1. vitesden 2. vitese geçerken ses oluyor bende de bu sorun mevcut ben kafaya takmıyorum . 2. den 1. vitese gecerkende bekleterek geçiriyorum yoksa o cırt sesini duymak hiç güzel olmuyor.
|
|
![]() |
|
Teşekkürler.Evet iyice bir gözlemliyip sonra sonuçları yazarım.Ancak ısınınca azalıyor bunu anladım. Vites düşürürken sorun yok ayrıca. |
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
garç dediğim ses şanzumandan değil çok yakın biryerden direk vites kolundan geliyor sanki. çünkü araç çalışmazken atayım yine yapıyor. sıcak soğuk farketmiyor. ''garç'' aslında yanlış bir örnekleme oldu daha çok ''cık'' diyebiliriz ses için :):) onun haricinde vites geçişlerinde hiç bir problem yok. Havalar çok soğuk şuan uğraşmak istemiyorum, ılık bir gün açıcam derisini yağlayacağım bakalım..
|
|
![]() |
|
tamam o zaman senınkı cırtlama degıl...
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
bendede benzer ses var. vites kollarından yapıyor.
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
hocam peki benim sorun için bi öneri varmı?
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
valla hocam şanzumandan yada aracın altından geliyor. 1. vitesten 2. vitese geçerken yapıyo sadece kütt diye bişey vuruyor. Ustaya gittim yapmadı o sesi damda gaet iyi bu arabada hiçbir sıkıntı yok dedi.. kaldı öyle:(
|
|
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
vites çubukları değişecekte onları değişmek için baya birşey sökmeleri lazım ben yaptırmadım. Genelde pek uğraşmak istemezler, uğraşırlarsada iyi işçilik alırlar. yaza doğru baskı balata değiştirirken onlarıda yaptırıcam. |
|
![]() |
|
Ortalama nedir hocam bunun masrafı? yaptırmazsam ne olur çünkü çok nadir bu ses geliyor.. |
|
|
|
![]() |
|
vites cubuğu 3 tane var zaten bozuk olmayanıda değiştirmek zorunda degilsin. fiyatları değişiyor ayrı ayrı ama tanesi 40 lira civarıdır tahmini
|
|
![]() |
|
Hımm o zman çok büyük bi masrafı yok sevindim:) Sendeki de birebir aynı sorunmu?
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |