|
yakıt çok fazla... |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
ozi033
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2010 Saat 20:19 |
selam ..307 xt 110hpotomatik lpgli araç var.aracın motoryağı,şanzıman yağları ,hava ,yağ filtreleri ,bujiler değişti.ancak yinede yakıt çok fazla.ayar yaptırttım lpgye. öncede araç 30 tl lık gaz ile en fazla 110 km gidiyordu şehir içi..şu andada denedim aynı sonuç..bence bu yakıt çok fazla.otomatik 307 anladmm ama bu kadar olmaması lazım diğilmi..napabilirm..teşşekürlrr
|
|
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende söylediğiniz tüm bakımları +ekstraları yaptırdım bügün gaz kelebeğini temizlettirdim +gaz ayarını yaptırdım prins lpg var araç üzerinde 50 lira ile 200km gidiyorum şehiriçi/ şehirler arsı çok yol yapıyor yani bizim bu araçlar şehiriçi çok yakıyor aramızda 2kuruşluk fark var sizde 200kmde alsanız değerler aynı
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
selfat8
2. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
otomatik olupda az yakan gören varsa haber versin
|
|
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yeni nesil otomatikler manuele göre daha az yakıyor ör:wv nin dsg şanzumanı fiat fiorınonu 6ileri viteslisi ,peugeot da da bıpperın otomatiği daha az yakıyor tabi bunlar tam otomatik değil triptonic
|
|
BAHTİYAR KILCI
|
volkan_uysal
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Benim arac LPG de 180 civarı yakıyor biraz sert kullanmayı seviyorum sakin gidersem düşüyor. 2004 307 1.6 110 BG
|
|
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
|
volkan_uysal
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
|
Manuel yazmayı unutmuşum
|
|
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
|
mhakan71
1. Vites 20 - Ekim - 1971 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
307 xr 1,6 110 hp 35 litre lpg ile yaklaşık 310 km ( 35x 1,63= 57,05 TL / 310 = 0,184 krş
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
araçta başka problem var sanırım bilmenizi istediğim birşey daha var peugeot araçlara belli başlı lpg markaları daha faydalı oluyormuş arkadaşımın aracına ATİKER taktırmak istedik ama uyuşmuyor dediler bize bizde mecburen araştırdık en iyisi lavato diye onu taktırdık. arac 2005 1.4 206 X-LİNE 100 KM DE 10 LT . Yakıyor arkadaşıma göre yinede çok yakyormuş ama bazılarıda normal diyor
Düzenleyen albaydemircan - 02 Kasım 2010 Saat 00:42 |
|
EK-6
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kullanım tarzıyla ilgili bir durum gibi görünüyor.
|
|
Bizi eskiler tanır,Yeniler örnek alır,Tanımayanlar ibret alır.
|
|
dukenukem82
2. Vites 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
lpg beynine baktır bence bi ara eski aracımda lpg beyninden dolayı 350 - 400 kuruş yakıyodu :D
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
konu ıle alakalı bılgı vermek ıstıyorum. atıkerın uyum sıkıntısı yasadıgı arac yok gıbı bırsey. yanı neredeyse butun araclara uyuyor gıbı ama tabıkı ısı bılen ellerde bu mumkundur. gecenlerde gordugum atıker montajlı aractan bahsedeyım. toyota land cruıser v8 makıne atıker ıle tıkır tıkır calısıyor. hemde dıstan montajlı sımıt depo takılmıs. alttakı yedek lastıgın yerınde cokta guzel olmus... mesela 91 model 7.35i bmw ye full grup puskurtme olmasından dolayı brc takılamadı. atıker takıldı sahıbı cokta memnun. bununla beraber atıkerın puglarada uymaması gıbı bır durum aslaaaaaaaa soz konusu degıl. ayrıca lovato ıyı bır markadır ama en ıyısı degıldır bunu bılın. herkes kendı sattıgına en ıyı der. ıste bılımum ustaların soyledıgı cumlelerı duymussunuz sızde. sunu bılmenızı ısterımkı lpg sıstemınde en ıyıler prıns, teleflex, G1 dır
aracın yakıt durumlarıda kullanım sekıllerıne gore degısır. ortalama olarak 307 ıle sehır ıcınde cok kalabalıga gırmeden 10 lt cıvarları yakalanabılır. otomatık oldumu dogal olarak yukselır. bırde herkes sadece lpg tuketımını soyler. bu arada yaktıgınız benzınınde hesabını yapıyormusunuz? unutmayınkı 40-45C ye kadar benzın tuketıyorsunuz. tabıkı bu yakıt durumu hem aracın genel bakımı hemde lpg sıstemının ayarıylada dogrudan ılıskılıdır... kısıden kısıye degısır... Düzenleyen cecoli - 02 Kasım 2010 Saat 11:56 |
|
selfat8
2. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
307 mizde atiker vardı kendi aldıgım 307 yede atiker takdırdık kesinlikle tavsiye ederim
|
|
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
cecoli kardeş çok güzel açıklamalar yapmışssın sağol,
benimde aracım 307 triptonik herkes gibi bende yakıttan çok fazla muzdaripim ve uzunca bir süredirde lpg taktırmayı düşünüyorum. Ama bu zamana kadar kiminle konuşsam bana 307 lerde sorun yaşarsın denildi. Bu da hep konuya şüphe ile yaklaşmama sebep oldu. Ben Bursa da ikemat ediyorum. Gecenlerde Bursada konunun uzman firmalarından olan tomurcuk oto ya gittim onlarda bana stefanelli sistemini taktırmamı istediler. Ne atiker nede Brc de yaşayacağın olası bu problemleri bu sistemde yaşamassın dediler ve BRC daha pahalı olmasına rağmen onu da 307 için önermediklerini söylediler. Bursa da oturan arkadaşlar bilirler bu firma konusunun uzmanıdır. Stefanelli sistemini aracında kullanan arkadaşımız varmıdır ayrıca yorum yapabilirlerse sevinirim. tşk.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
selfat8
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
5 yılı aşkın babam 1 senedirde ben atiker kullanıyorum inanın sıfır sorun desem yeridir diyer markaları bilmem benim aracda 307 triptonik
|
|
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
aracınızın atikerle sarfiyatı yaklaşık ne kadar , hani klasik yorumlar vardır %50 tasarruf yapıyorum diye. Birde arıza lambası , yakıt ibresinin düşmesi gibi sorunlar yazılmıştı daha önce arkadaşlar tarafından . Bu sorunları sizde yaşadınızmı , cevabınız için şimdiden tşk.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
selfat8
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben okula giderken 50 tl lpg ile 220 ancak yapıyorum cok trafik oluyor okulla ev arası 12 km 45 dakikada varıyorum gerisini bilmem
arza lambası hic yanmadı yakıt ipresi belli bile olmuyo şehir içinde ancak uzun yolda fark ediliyor önemli bir sorun degil bence
|
|
BAHTİYAR
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ee hemen hemen yakıt değerlerimiz aynı bazı arkadaşlar sorun olabilir yazmış ama ben sorunlu arabaya binmem arabama gözüm gibi bakarım tüm bakımları fulldur arıza ışığı yandı geçen gün aracın beynini güncelledikleri için karışım hatası verdi biliyorum önemli birşey değil hatta çoğunuzun alıştığı bir şey anında yaptırdım gitmişken belki yakıtta etkili olur diye boğaz kelebeğini temizlettim hava filtresi 8bin kmde olmasına rağmen değiştirdim zaten yaktığımız değerler aracın fabrika çıkış verileri ile aynı parametrelerde aynı şehiriçi 9.5litre 100kmde benzin ile yani yakıt değerlerimiz gayet normal 307 ekonomik bir araç değil
|
|
BAHTİYAR KILCI
|
ismail özdemir
2. Vites 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
bende 2002 307xt oto var lpg taktırdım şehir içinde ,19krş karmada ,17krş uzun yolda ,11 ,15 kurus arası yakıyor
|
|
tolga.onal
2. Vites Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
|
2003 model 307; 20 tl lpg ile 70 km gidiyor hava filtresi egzos ve sert şehir içi kullanımla beraber egzos ve hava filtresi yokken 120 km ye kadar gidiyordu tabi sakin kullanımla beraber..
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
4 yıllık ölü konuyu canlandırmışsınız tebrik ederim
Düzenleyen Doğan - 18 Mart 2014 Saat 14:25 |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |