|
Önerilierinizi Bekliyorum |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
pug307_26
2. Vites Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı pug307_26
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2009 Saat 03:07 |
|
Arkdaşlar 02 model triptonik 307 sahibiyim 1,6 lpg sistemi taktırmak istiyorum ufak bi araştırmadan sonra lpgde randıman vermedigini kimisi ise son derece memnun oldugunu söylüyor en dogrsunun kullanıca sormak bilgi almak oldugunu düşündüm ? Ne dersiniz arkdaşlar aranızda taktıranların oldumu yorumlar görüşleriniz ne yönde yada gerek varmı taktırmaya ? Şimdiden ilgilenen arkdaşlara teşekkür ederim...
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bu konuda uzmanlasmıs sıtemızde kayıtlı olan uyemız HAKAN GÖKDEMIR adlı kullanıcıya msj atarsanız en detaylı bılgısı sıze verecektır :)
|
||
HakanGokdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
|
206 aracımda kullandım ve gayette memnundum inanın neden bu zamana kadar taktırmamışım diyorsunuz...
Ama neden "bu kadar zamandır taktırmamışım" demeniz için öncelikle iyi bir marka ve USTA araştırması yapmanız gerekli bulunduğunuz bölgede ki benim 72 gün sürdü bir çok taksiye bindim yada taksiciyle konuştum, gittiğim ustalardan 206 ile ilgili referans isteyerek onlar ile konuştum ve bir usta ve ona bağlı bir markayı seçtim ve diğerlerinden 100-200 tl pahalı olmasını umursamadım.
Bu araştırma sırasında bilindik BRC markasının eski sistemdeki başarısını yeni yani sıralı sistem de gösteremediği kanısına vardım, yine bilindik hatta Türk firma ATİKER den taktıranların da bir çok ÇÖZÜLEMEYEN sorunlarla ve ilgisizlikle karşılaştığına kanısına vardım. Hee diğer markalarda arıza olmuyor mu oluyor tabiki işte burada da önemli olan ustanızın size ilgisi yani Satış sonrası Hizmeti ve sorunun çözümlenebiliyor olması ben bir seferinde Edirne de bi sorun yaşadım Pazar günü geç saat olmasına rağmen ustam benim yapabileceğim dilde anlatarak sorunun çözülmesini sağladı gibi.
Performans kaybını bence önemseme teorik olarak %3 civarında performans kaybı yaşamanız gerekiyor fakat normal şehir içi-dışı kullanımlarda bu %3 lük kayıbın farkına bile varmazsınız hatta benim yeni bir tezim %3 kayıp değil %5 artış oluyor.
Neden mi?
Ben mesela benzinli araç kullanırken gaza basmaya korkuyorum ki ayda 2500 km üstünde yol yapıyorum her ani gazlama ek benzin sarfiyatı olacağından aracı gerçek performansı ile zaten kullanamıyoruz ama lpg olunca gazla gitsin arttımı %5-10 performans? Bence arttı...
oldu 90 beygirlik araba 100 beygir, Emrah ile kapışırım o zaman işte...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
HakanGokdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
|
Unutmadan birde LPG taktırmak için ayda yada yılda kaç km yol yapıyorsunuz, lpg taktırmak ruhsata işletmek için vereceğiniz 1500-2000 tl sizi kurtaracak mı bunlarıda hesaplamalısınız...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
ozaannn
2. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bende 206 da zavoli marka kullanıyorum uızuzn süre araştırdıktan sonra en iyisinin zavoli olduğunu ve pejolarda sadece zavoliyle randıman alındığını ögrendim brc falan taktırmamanı tavsiye ederim çünkü çok detaylı bilgiye sahibim bu konuda brc pejoların püskürtme prensibine uyum sağlamıyor ve randıman konusuna gelince çok büyük bi güç kaybı kesinlikle olmuyor zavolinin maliyeti şu an 1400 civarı yeniden vize 120 ila 130 civarı ruhsata işletmek ruhsat sayfasıyla flan 1600 ü buluyor bilgin olsun
|
||
ozaann
|
||
HakanGokdemir
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
|
Aynen dostum ZAVOLİ...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
t@lip
2. Vites 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
En iyisi senin olandır
|
||
HakanGokdemir
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
|
ZAVOLİ marka
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bende aracıma lpg taktırmak istiyorum 206 otomatik 1.4 bi kaç konuştugum lpg ustası sakın taktırma peugeot araçlarda lpg randuman vermiyo demişti vazgeçtim ama şuandan itibaren düşünmeye başladım bende çok araştırdım prins öneren oldukça fazlaydı şu an ki lpg sistemlerinin en iyisiymiş hakan usta araçta hiç problemin oldumu soğuk havada çalışmama stop etme gibi?????
|
||
deniz_206
3. Vites 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
|
|
hakan abi sağol bizleri bu konuda aydınlattığın için abicim
|
||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
||
HakanGokdemir
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
|
Hayır bahsettiğiniz gibi bir problem yaşamadım, başıma bir kez lpg ye geçmeme geldi oda edirnede onuda sağolsun ustam telefon ile nasıl ne yapacağımı tarif etti ve hallettik lpg ile yaklaşık o aracımda 25 000 KM yaptım bu zaman içerisinde 10.000 km de bir bakıma gittim 50 tl ile filtreleri değiştirmişlerdi ama o filtrelerin içinden çıkan pisliği görecektiniz birde LPG kuru bir yakıttır taş filtrenin içinden 1 avuç kum gibi pislik çıktı.
Edirne de kalmamın sebebide ondanmış valfı tıkamış o kumlar, kullandığım gaz da o zamana kadar AYGAZ dı. Ama AYGAZ da olsa alacağınız yer sağlam olsun...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
HakanGokdemir
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
|
Sende sağolasın Denizim, yalnız arkadaşlar ben bu konuda usta değilim, SADECE SİZLERE YAŞADIĞIM TECRÜBELERİ AKTARIYORUM...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
deniz_206
3. Vites 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
|
|
olsun abi bunları bile bizle paylaşman güzel bişey kimse wermez bu bilgileri bize unutmaki yaşanan başa gelen her olay bir tecrübedir.
|
||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
||
tugrabozan
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tugrabozan
|
|
eski aracım renault 9 fairwaydi 93 model. yaklaşık 60 bin km benzinde ,110 bin km de lpg de kullandım.tüp emmegazdı.Yakıt tasarrufuna diyecek birşeyim yokda benim subap ayarlarını bozup duruyodu tüpden sonra.Şimdi 406 var büyük konuşmayıyımda pek düşünmüyorum tüp taktırmayı.
uzun yolda 60 lt benzinle 890 km yol yapıyor oda yeterli bence.Saygılar |
||
pug307_26
2. Vites Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı pug307_26
|
|
ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |