![]() |
|
206 gösterge sorusu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2009 Saat 23:00 |
abiler malumunuz benim araç 2004 206 hdi van( koltuk cam vs yapılı)
3 sorum var
1-bugün mazot aldım sonra bıcı bıcıda arabayı yıkattım derken kontağı açtığımda arabayı aldım alalı ilk defa abs ve esp lambası yandı, sonra 3-4 sn sonra iki lambada söndü bi dahada yanmadı. acaba bunlar bsı dan kapalı da benim mi açtırmam gerekiyor servisten?
2- geri vites lambası yanmıyor. lambayı kontrol ettim lamba sağlam, sonra multimetreyle gelen akımı kontrol ettim lambaya akım gelmiyor acaba müşir yengen mi oldu??
3- debriyaj balatasının değişme zamanını nasıl anlarım?
şimdiden tüm kardeşlerime teşekkürler
|
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
![]() ![]() ![]() ![]() |
arabada alarm müzik tesisatı varmı ? varsa bıcı bıcı yaparken BSI a su kaçmış olabilir.araba kaç binde debriyajın kavraması nasıl ?
|
|
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
1. Arada bir fazladan o lambalar yanar. kontak açıldıktan bir müddet sonra söner. BSI dan açtırmanız diye bir şey söz konusu değil. Durum normal yani, sıkıntı edecek bir şey yok.
2. Ya müşir bozuk yada soketleri oksitlenmiş. 7 Numaralı parça.
3. balata değiştikten 20 - 30 bin sonra yukardan kavramaya başlar. ortalama 100.000 km. götürür normal kullanımda. Bitmesine yakın titremeler başlasada genelde kesin olarak anlamak mümkün değildir. Peugeotlar genelde yukardan kavrar, servisinizin yukardan kavrıyor değiştirelim söylemine aldanmayın. En son kaç km. önce değiştirdiniz?
|
|
![]() |
|
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1-Ara sıra tüm gösterge lamlarının 4-5 saniye yanması durumu olur, bazen elektrik kaçağı, su teması, ampül patlaması falan neden olabiliyor. Sıkıntı yok yani. Gösterge de bütün donanımların lambaları var fakat karşılığında donanım yok, yani servisten açtırman bi işe yaramaz.
2-Motor bölümünde hava filitresini sök, filitrenin altında şanzumanın üzerinde çift kablonun girdiği gri renkli bir soket göreceksin. Geri vites müşürü o soket işte. Soketi yerinden çıkart, kontağı aç, soketin uçlarını küçük bir tel parçasıyla kısa devra yaptır. Geri vites lambaları yandıyla müşürün gitmiş, yanmadıysa arıza başka yerde, mesela sigortalarda. Müşürün arızalıysa geçen hafta 15 TL'ye aldım ben, 60-70 verme yani.
3-Debriyaj yukardan kavramaya başlar ama ne zaman biteceğini tam olarak anlayamazsın. Araba yolda kalınca değiştirtirsin.
NOT: Kardeşim arabanın dizel olduğunu sonradan gördüm, senin arabada müşür farklı yerde bulunabilir, gerçi Harun Ustranın çizimindeki yeri tarif ettim, o da söylüyorsa aynı yerdedir.
Düzenleyen Talip_019 - 01 Eylül 2009 Saat 14:50 |
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
bu arada sigorta parayı ödedi inşallah pazartesi arka tamponu yaptıracam:)
|
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |