|
Presence of water in diesel fuel filter |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |
weby
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2023 Konum: KARTAL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar,
Aynı sorun 2.0 hdi aracımda da var bugün servise bıraktım. Kontak termiği arızası olabileceği söylendi, sorun çözülürse paylaşırım
|
|
T.Ç
|
|
M.Emin
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benimde 2005 2.0 hdi citreön c5 im var.birebir ayni sikayetlerim vardi. Arac mars basiyor calişmiyor ve ekranda presence water diesel ... cikiyordu. Bekleyince bazen 30 dk. Bazen 4-5 saat arac calisiyordu.pompalar krank.yakit vs butun sensorlere bakildi. Sorun sadece akuymus. Halbuku akuyude kontrol ettirmistim sadece uzerinde 60 amper aku vardi. Akun saglam dediler.Anladim ki bizim arabalar minimum 72 amper aku olacak yoksa beyin ariza atiyo ve arac calismiyor. Cok ugrastim baskasida ugrasmasin diye yaziyorum. Bosch 74 amper aldim taktim sorun bitti...
|
|
Ucemcskn
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2025 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Herkese merhaba sırf şu konuya yanıt vereyim diye şu an foruma kayıt oldum. Uzun zamandır sadece okuyucu olarak forumu takip ediyordum. 2005 model 407 2.0hdi sw aracım var ve bu arıza benimde başıma geldi. Temel olarak sorunun kaynağını akü ve şarj dinamosu da arayabilirsiniz. Detaylı anlatacağım uzun olacak kusura bakmayın.
Bu sorun geçen yıl başgösterdiği zaman üstelemeden aküyü değiştirdim. Tabi usta kısmısı çok insani olduğu için faturaya inci akü kesmiş ama aküyü povver diye bi marka takmış. Ben yeni akü diye bakmadım aklıma bile gelmedi. Genel bakım akü değişimi sonrası araba yaz ortası inleye inleye çalışmaya başladı. Birkaç böyle yapınca açtım kaputu baktım ki akü povver diye bi marka aradım bastım kalayı yetmedi gittim söktürdüm aküyü yenisini takın dedim. Abi aküden değildir falan dedi yinede gözümün önünde yeni akü açtı bu sefer varta istedim ondan daha iyi bu deyip aynı markanın 740lık olanını taktı. Birkaç hafta sorunsuz bindim. Sonra birden bu arızayı vermeye başladı araba çalışırken yanıp gidiyodu. Bi beş altı ay arabayı kullanamadım başka sorunlardan dolayı. Arabaya bindiğimde 6 ay sonra araba hiç çalışmadı aküyü söktüm şarj aletiyle şarj ettim 12 saat bindim çalıştırdım sanayiye vardım toplasan 5km yol gittim elektrikçinin kapısında stop etti şarj dinamosu dedi bırkaktım kömürleri değiştirdim dedi 1500 lira verdim. Sonuçta şarj etmiyodu yolda kaldı artık şarj edecek ve sorun kalmayacaktı. Öyle olmadı bir hafta sonra abuk subuk sürekli arıza vermeye başladı direksiyon mu dersiniz ESP/ABS mi dersiniz. Yine bir süre ışıklar içinde kullandım ve birgün bu lanet olası mazot filtresi de su var uyarısı çıktı kapımın önünde kaldı çalışmıyor araba tam güç marş yapıyor ama birşey mazotu ateşleme yuvasına vermeyi engelliyor. 2000 küsür liraya krank sensörü değiştirdim birinin fikriyle bundan olabilir dediği için. Şuncacık USB kadar şey 2000 lira. Neyse aldım geldim yok yine aynı uyarı çalışmıyor. Çekici çağırdım zor bela bindirdim ustaya götürdüm adam çıktı üzerine bastı hiçbişey yokmuş gibi çalıştı. Artık öyle oldum ki arabayı yakmayı düşündüm akü değil şarj değil marş değil krank değil ne bu sorun bu arada mazot filtresini pompasını falan neler yapmadım siz düşünün artık. Neyse sonunda sevgili ustam dediki abi bu sigorta kutusundan kaynaklı. Ne alaka diyorsunuz dimi. Sigorta kutum yanmış. Beyne giden soketleri eritmiş. Sebep ne biliyor musunuz. Akü. Bu 407 kadar akü seçen ve elektrik akımını sürekli stabil ve kaliteli isteyen bir araba olamaz. Ben 2.5 yıldır artık ezberledim her nanesini. Seviyorumda satmakta istemiyorum. Ama illallah ettim artık. Çıkma sigorta kutusuyla yeni aküyle şimdilik sorun ortadan kalktı. Ama siz siz olun her aküyü alıp koymayın dandik akü dandik elektrik sorunları demek bu arabada. Benim şanssızlığım ustam iyi bir insan değildi özel Peugeot servisi olmasına rağmen birde aldığım arabayı benden önce itin teki gondiklemiş ledler amfiler basslar falan buda tabi elektrik sorunları olarak geri dönüyor. Diyeceğim o ki mazotla filtreyle falan değil olay elektrikle beyinle sigortayla kabloyla alakalı kardeşler.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |