Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >407
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Presence of water in diesel fuel filter
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Presence of water in diesel fuel filter

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
weby Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı weby Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2023 Saat 14:16
Merhabalar,
Aynı sorun 2.0 hdi aracımda da var bugün servise bıraktım. Kontak termiği arızası olabileceği söylendi, sorun çözülürse paylaşırım
T.Ç
Yukarı Dön
M.Emin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı M.Emin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2024 Saat 14:47
Benimde 2005 2.0 hdi citreön c5 im var.birebir ayni sikayetlerim vardi. Arac mars basiyor calişmiyor ve ekranda presence water diesel  ... cikiyordu. Bekleyince bazen 30 dk. Bazen 4-5 saat arac calisiyordu.pompalar krank.yakit vs butun sensorlere bakildi. Sorun sadece akuymus. Halbuku akuyude kontrol ettirmistim sadece uzerinde 60 amper aku vardi. Akun saglam dediler.Anladim ki bizim arabalar minimum 72 amper aku olacak yoksa beyin ariza atiyo ve arac calismiyor. Cok ugrastim baskasida ugrasmasin diye yaziyorum. Bosch 74 amper aldim taktim sorun bitti...

Yukarı Dön
Ucemcskn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ucemcskn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2025 Saat 15:32
Herkese merhaba sırf şu konuya yanıt vereyim diye şu an foruma kayıt oldum. Uzun zamandır sadece okuyucu olarak forumu takip ediyordum. 2005 model 407 2.0hdi sw aracım var ve bu arıza benimde başıma geldi. Temel olarak sorunun kaynağını akü ve şarj dinamosu da arayabilirsiniz. Detaylı anlatacağım uzun olacak kusura bakmayın.
Bu sorun geçen yıl başgösterdiği zaman üstelemeden aküyü değiştirdim. Tabi usta kısmısı çok insani olduğu için faturaya inci akü kesmiş ama aküyü povver diye bi marka takmış. Ben yeni akü diye bakmadım aklıma bile gelmedi. Genel bakım akü değişimi sonrası araba yaz ortası inleye inleye çalışmaya başladı. Birkaç böyle yapınca açtım kaputu baktım ki akü povver diye bi marka aradım bastım kalayı yetmedi gittim söktürdüm aküyü yenisini takın dedim. Abi aküden değildir falan dedi yinede gözümün önünde yeni akü açtı bu sefer varta istedim ondan daha iyi bu deyip aynı markanın 740lık olanını taktı. Birkaç hafta sorunsuz bindim. Sonra birden bu arızayı vermeye başladı araba çalışırken yanıp gidiyodu. Bi beş altı ay arabayı kullanamadım başka sorunlardan dolayı. Arabaya bindiğimde 6 ay sonra araba hiç çalışmadı aküyü söktüm şarj aletiyle şarj ettim 12 saat bindim çalıştırdım sanayiye vardım toplasan 5km yol gittim elektrikçinin kapısında stop etti şarj dinamosu dedi bırkaktım kömürleri değiştirdim dedi 1500 lira verdim. Sonuçta şarj etmiyodu yolda kaldı artık şarj edecek ve sorun kalmayacaktı. Öyle olmadı bir hafta sonra abuk subuk sürekli arıza vermeye başladı direksiyon mu dersiniz ESP/ABS mi dersiniz. Yine bir süre ışıklar içinde kullandım ve birgün bu lanet olası mazot filtresi de su var uyarısı çıktı kapımın önünde kaldı çalışmıyor araba tam güç marş yapıyor ama birşey mazotu ateşleme yuvasına vermeyi engelliyor. 2000 küsür liraya krank sensörü değiştirdim birinin fikriyle bundan olabilir dediği için. Şuncacık USB kadar şey 2000 lira. Neyse aldım geldim yok yine aynı uyarı çalışmıyor. Çekici çağırdım zor bela bindirdim ustaya götürdüm adam çıktı üzerine bastı hiçbişey yokmuş gibi çalıştı. Artık öyle oldum ki arabayı yakmayı düşündüm akü değil şarj değil marş değil krank değil ne bu sorun bu arada mazot filtresini pompasını falan neler yapmadım siz düşünün artık. Neyse sonunda sevgili ustam dediki abi bu sigorta kutusundan kaynaklı. Ne alaka diyorsunuz dimi. Sigorta kutum yanmış. Beyne giden soketleri eritmiş. Sebep ne biliyor musunuz. Akü. Bu 407 kadar akü seçen ve elektrik akımını sürekli stabil ve kaliteli isteyen bir araba olamaz. Ben 2.5 yıldır artık ezberledim her nanesini. Seviyorumda satmakta istemiyorum. Ama illallah ettim artık. Çıkma sigorta kutusuyla yeni aküyle şimdilik sorun ortadan kalktı. Ama siz siz olun her aküyü alıp koymayın dandik akü dandik elektrik sorunları demek bu arabada. Benim şanssızlığım ustam iyi bir insan değildi özel Peugeot servisi olmasına rağmen birde aldığım arabayı benden önce itin teki gondiklemiş ledler amfiler basslar falan buda tabi elektrik sorunları olarak geri dönüyor. Diyeceğim o ki mazotla filtreyle falan değil olay elektrikle beyinle sigortayla kabloyla alakalı kardeşler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 28354 21 Doğancan
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 3260 1 tlgylmz308
konu icon Ankaradan Sezgin son mesaja git 1979 15 Ucemcskn
konu icon Peugeot 2008 Aracım gaza basınca arıza yakması son mesaja git 106 0 Aliyeşil
konu icon Koltuk Isıtma son mesaja git 6297 2 Ucemcskn
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 11967 22 Ucemcskn
konu icon 2021 3008 Allure vs 2020 3008 Allure son mesaja git 246 0 knkckr
konu icon Kapı ve Emniyet Kemeri İkaz Sorunu son mesaja git 152 0 Hsyn94
konu icon Hortum kirilmasi son mesaja git 186 0 ibalogy
konu icon 5008 SÜRÜCÜ CAM KUMANDA SORUNU son mesaja git 4140 3 mete3838
konu icon 508 silecek ve hava yastığı problemi son mesaja git 2651 8 Abidin
konu icon 206 canbus bağlantısı son mesaja git 554 0 ercanqnc
konu icon 2017 partner tepee esp lambası son mesaja git 877 1 ulas55
konu icon Yüksek devir düşük hız otomatik araç son mesaja git 338 0 firatkoc436
konu icon Selonoid ve programlama hk. son mesaja git 1622 10 firatkoc436
konu icon 2008 peugeot 207 1.4 benzinli 90 HP 17 jant lastik son mesaja git 584 0 ishak207
konu icon Yağ seviyesi iyi uyarısı son mesaja git 1104 0 Ahmet melih10
konu icon 508 yol bilgisayarı son mesaja git 175 0 Ahmet melih10
konu icon 508 Ekran multimedia radyo sorunu son mesaja git 13260 7 altuners
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 875 0 muhsintekin
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JANUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ucemcskn 3
mete3838 1
ibalogy 1
Hsyn94 1
knkckr 1
Aliyeşil 1
tlgylmz308 1
Doğancan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English