![]() |
|
Oil -- Yağ Seviye Kontrol Hatası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
atakan-tas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2023 Konum: Amasya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı atakan-tas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2023 Saat 00:41 |
Herkese merhaba aracım 2012 1.4 HDİ Activ 207.
Aracında kontak açıldığınığında gösterge panelinde Yağ kontrol ekranı(oil --) olarak kalmakta. Bununla alakalı araştırmalar yaptım. Yağ fazladır diyerek 1 lt Yağ çektim ama sorun gitmedi tabi aldığımı yağı kontrollü bir şekilde tamamladım, Yağ çubuğuna göre uygun. Kitapçıkta okuduğuma göre bu ikaz uyarısı Yağ göstergesi arızalı anlamına gelmekteymiş. Malum büyük bir forumdayız daha önce yaşamış denetim etmiş ve çözüm önerisi olanların cevaplarını beklerim. Okuduğunuz içim teşekkürler.
|
|
![]() |
|
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
![]() ![]() ![]() ![]() |
2-3 yıl önce arkadaşla 207 nin yağını ve yağ filtresini kendimiz değişelim dedik. İçine kaliteli bir markanın ilacından atıp 10 dk çalıştırdık sonra yağı boşaltıp, sabaha kadar tıpa açık bıraktık ki tüm yağ damlasın. Filtresini de kendimiz değiştik. Tıpayı kapatıp yağı döktük. Yağda Shell'in 5 litre bir yağı ama biz göz kararı 4 litre civarı döktük. Aracı çalıştırdık yağ hatası verdi. Nette araştırdık yağ miktarı fazla diyor. Kalan yağı ölçtük 1 litre. Her şey doğru. Yok hata bir türlü gitmedi. En son yağı tekrar temiz bir kaba boşaltıp ölçtük. Her şey doğru. Tekrar koyduk, akü kutup başlarını söküp yarım saat sonra taktık. Düzeldi. Yani bizim peugeot larda sensörler bazen sapıtabiliyor. Veya bir defa gördüğü bir hatayı beyinden silmedikten sonra hafızadan atmayabiliyor. Tabi yağ hatası şakaya gelmez. Ben böyle durumlarda yağ pompası tıkanmış mı veya gerekli pompalamayı yapıyor mu önce onu anlamaya çalışıyorum. Bunu da araç sabah düz bir zemindeyken yağ çubuğuna bakıp. Yerine takıp, aracı çalıştırdıktan sonra tekrar bakıyorum. Eğer yağ çubuğunda aracı çalıştırdıktan sonra azalma oluyorsa pompa çalışıyor ve yağı kanallara bastığı için karterde yağ seviyesi azalıyor demektir. Onun dışında siz zaten az veya çok olmadığından eminseniz gerisi sensör arızası ihtimali gibi görünüyor.
|
|
![]() |
|
atakan-tas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2023 Konum: Amasya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı atakan-tas
Yardımınız için teşekkürler. Bir kaç saat önce kendi araştırmam dan yola çıkarak Yağ seviye ölçer sensörü aldım şekli anten gibi ve motor blok altından üsten aşağı a şeklinde saplama yöntemi ile monte ediliyor. Aldığım parça bu gün 22.12.2023 tarihinde 380 ₺ orijinal değil. İlk takıldığında düzelmesi sorun devam etti kısa bir süre sonra Oil OK ikazını aldım. Konu bu şekilde çözülmüş oldu.
|
|
![]() |
|
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
geçmiş olsun yani sensör arızasıymış, doğru tahmin etmişim. Bu araçlar bizi bu hale getirdi :) Bu arada eğer parça delphi falansa sorun çıkarmayacaktır. Ama çok dandik bir marka ise belli bir süre sonra sensör yine bozulabilir.
|
|
![]() |
|
ctronle ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2023 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sorun bulunmuş o açıdan sevindirici yine aynı durumda kaldığınızda sorunu orjinal bir parça veya ona yakın bir parça ile halletmiş olacaksınız iyi forumlar
saygılar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |