Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1.4 HDI Manuel Şanzıman uğultusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1.4 HDI Manuel Şanzıman uğultusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
SonerUzn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SonerUzn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1.4 HDI Manuel Şanzıman uğultusu
    Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2023 Saat 03:00
Merhabalar benim aracımda (2004 1.4 HDI Manuel 260.xxx km) rölantide iken  şanzımandan büyük bir takırtı geliyor. Debriyaja basınca sessiz sakin bir motor sesi debriyajı bırakınca sanki as250 dodge sesi gibi ses veriyor (baskı - balata debriyaj bilyası 1 ay önce değişti) ayriyeten viteslerde uğultu tarzı bir ses var. 1 2 ve 3te bariz bi ses veriyor (ayağımı gazdan çekince otobüslerdeki gibi bi vınlama gibi bir ses) Ayrıca 5. Viteste 2000 devir ve 2200 arası hafif bir ötme var
Bu arada şanzımanımın yağını değiştireli 20.000 km oldu alman menşeli bir yağ koydurdum ustam tavsiye etmişti yağını falan eksik etmedim ve yağını da baktım yağ var ustaya sordum bu sorunu. O bana prizdirek bozuk ve 5. Vites dişlisi değişecek dedi şanzıman dağılması lazım dedi. Kapalı kutu dedi içinden ne çıkacağı belli olmaz o yüzden fiyat veremem dedi.

Geçen gün de 110.xxx km 1.4 HDI bir 207nin sağlam bir şanzımanı denk geldi 4 bin TL. sordurdum bizimki ile aynı şanzımanmış. Direk hiç uğraşmayıp onu alıp (1000 TL işçilik + 500 TL şanzıman yağı) taktırsam mı yoksa şanzımanı açtırıp tamirat işine mi girsem çünkü özellikle rölantideki ses beni korkutuyor şanzımanı elime almak istemiyorum uzun yol yapan biriyim UnhappyUnhappy
Yukarı Dön
SonerUzn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SonerUzn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2023 Saat 03:32
Güncel ++
Yukarı Dön
Berkay Erdinç Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Berkay Erdinç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2023 Saat 20:14
Prizdirek mili direk balataya bağlıdır ve şanzımana haraket veren parçadır.debriyaja bastığınızda volan ve baskı motordan aldığı güç ile dönmeye devam eder.aradaki balata ve balatanın göbeğinde yer alan prizdirek mili baskıdan ayrıldığı için durur.yani şanzıman motordan hararet almadığı için durur.dönmeyen rulman ve dişlilerden haliyle ses gelmez.
Sanılınanın aksi araç boşta rölantide çalışırken dahi prizdirek döndüğünden şanzımanın içideki dişli ve rulmanların bir kısmı döner.bu esnada priz direkte mevcut olan rulmanlar ki çogu manuel şanzımanda iki adet rulman bulunur.bu rulmanlar karıncalanmış arızalı ise rölantide bu rulmanların çıkarmış oldugu sesler aşınmanın durumuna göre çok yada az şekilde ötebilir.ses prizdirekten geliyor dedikleri hadise budur.kısaca rölantide duydugunuz ses debriyaja basınca şanzıman durduğu için kesilir.
Viteslerde uğuldama problemi ise her vitesin dişlisi ayrıdır.hangi viteslerde uğultu var ise öten vites dişlisi değişir.
Gazı bırakınca  gelen ses ise şanzımanın diferansiyel kısmı olan ayna mahruti rulmanlarından gelir fakat yinede şanzıman açılınca iyi bir ustanın elinde herşey net belli olur.buna bağlı çıkan masrafta belli olur.
Şuan tamirciler eskisi gibi şanzıman tamir etmez.şanzımanı söker şanzımancıya gönderir.şanzımancı tamiri yapar ve tamircide araca bağlantısını yapar.dolayısı ile siz şanzımanızı tamire versenizde tamirci şanzımancıya gönderecek şanzımanınız kurtarmayacak vaziyette ise zaten sizi şanzımancı dolaylı olarakta tamirci çıkma şanzımana yönlendirir.piyasada dönen iş olay budur gerisi size kalmış.
Umarım anlatabildim kolay gelsin 
Yukarı Dön
SonerUzn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SonerUzn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2023 Saat 23:07
Evet hocam bu gibi sebepler ile şanzımancı açma parası vermemek için çıkma alıp peşin peşin şanzımanı değiştirmek mantıklı mı alacağım şanzıman garantili olacak 
Yukarı Dön
1e1b Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 1e1b Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2023 Saat 22:53
Çıkma şanzıman temiz ve garantiliyse mantıklı, aracınızdan çıkan şanzımanı da yedekde tutarsınız bir süre, duruma göre satar veya yedek parça olarak saklarsiniz. 

Düzenleyen 1e1b - 05 Mayıs 2023 Saat 22:55
Yukarı Dön
Berkay Erdinç Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Berkay Erdinç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2023 Saat 23:30
Orjinalini yazan: SonerUzn SonerUzn Yazdı:

Evet hocam bu gibi sebepler ile şanzımancı açma parası vermemek için çıkma alıp peşin peşin şanzımanı değiştirmek mantıklı mı alacağım şanzıman garantili olacak 
Süreci anlattım aslında yani şimdi şanzımanı söken ve yeni şanzımanı aldığınız kişiler aynı ise belki sorun olmayabilir fakat örneğin şanzımana şanzımancı garanti veriyor evet size çıkma şanzımanı verir ve sizin aracınızdan çıkan şanzımanı kesinlikle alır.üzerine örnek verdiğiniz ücretide alır.
Farklı bir kişi yani tamirci şanzımanın sökümü ve montajı için sizden ayrı bir ücret alır.olaki garantili şanzımanda ufacık hata çıktı.bunun üzerine şanzımanı aldığınız kişi hatalı şanzımanı garantili oldugundan dolayı geri alır.buraya kadar herşey normal fakat normal olmayan tamircinin şamzımanı tekrar söküp tekrardan yeni gelecek olanı montaj yapmasıdır.bınun için yine bir söküm ve montaj işçiliği talep eder.
Bu konuyu baştan bu işi yapacak satacak sökecek takacak herkes ile anlaşmanız gerekiyor ki olası bir terslikte kimse üzülmesin.
Kısaca amaç aracınızdaki problemin en kısa ve ucuz şekilde çözülmesidir.

Düzenleyen Berkay Erdinç - 05 Mayıs 2023 Saat 23:32
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 712 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6164 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1096 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 270 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3578 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49284 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 510 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 327 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 549 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 86 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4374 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1794 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1020 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 764 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1749 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28793 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3715 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26140 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2503 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 237 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English