![]() |
|
Kaputta Vızıltı - Motor Çalışmıyorken Ses Gelmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2023 Saat 17:10 |
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var. Kaput içinde motor çalışmazken kontağı açtığımda bir vızıltı var. Aracın son 1 ayda yaşadığı bazı sorunlar vardı bunları anlatırsam bu sesle ilgili bir fikir verebilir. 1 ay önce başlayan teklememi denir, vuruntu mu denir bilmiyorum. Hız fark etmeksizin araç saliselik vuruntu yapıyor. Sanki yakıtı anlık kesmişcesine motor küt aracı sarsıyor ve sanki anlık yakıt gitmemiş gibi.. Bu günde 2-3 defa oluyor daha olmuyordu. Bazı günler hiç olmuyordu. 10 gündür sabah ilk çalıştırmadan 2-3 saniye sonra mazot bitiyor gibi devir düşüp STOP ediyor. 2. defa çalıştırdığımda ise 6 saniye uzun marşta alıyor ve toparlayarak tekrar sorun olmuyor. Birde ilk birkaç km zaman zaman gaz pedalını sonuna kadar basmama rağmen motorda tepki ses olmuyor. 2-3 km sonra geçiyordu. Bu sabahta yine ilk çalıştırmadan 2-3 sn sonra STOP etti. Ardından kaputu açıp bir bakayım dedim. Kontağı açmıştım ama aracı 2. defa marş yapmadan bakayım dedim. Aracın kaputunu açar açmaz bir ses duydum. Motor çalışmadığı halde garip bir ses. Bazen sokak lambalarından gelen veya eski tüplü televizyonlarda olan vızıltı sesi gibi. Aklıma sensörlerden birinin şase yapmış olacağı veya elektriksel bir kablodan olabileceği geldi. Sesi yarım saat dinledim. Sesin geldiği yerde birçok sensör ve parça var. Parçalardan bir tanesinden şüphelenerek kodunu Nette araştırdım 1.4 hdi için mazot pompası diyor. Ben mazot pompasını deponun içinde diye biliyordum. Bu ses mazot pompası olabilir mi? şu an köyde olduğumdan ustaya gösterme şansım yok. Ama merakta ediyorum sıkıntısı nedir? Düzenleyen antipollution - 08 Şubat 2023 Saat 17:11 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kontak açıkken tırr şeklinde ses genellikle boğaz kelebeğinin oralardan geliyor normal bir durum yani.
Bir daha ki sefere o tarafa odaklanırsan bu durumu teyit edebilirsin. Bahsettiğin diğer problemler sanki mazot filtresi ve mazot pompası problemi gibi görünüyor
|
|
![]() |
|
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ses mazot pompasının üzerindeki mazot basınç müşüründen kaynaklıymış hocam aşağıdaki videodaki 1:40 daki gibi aşırıydı. Sanki elektrik kablosunda şase var gibi ses geliyordu. Neyse parçayı 2 bin tl ye aldık taktık, artık öyle yoğun bir ses gelmiyor ama yinede aynı parçadan çok az miktarda bir ses yapıyor. Tamamen sessiz bir ortamda olursam ve yarım marşta yani elektriği verdiğimde duyuyorum. Belkide olaydan sonra huylanınca az bir sesini bil duymam acaba soketinde de sıkıntı var mı diye kafamı kurcalıyor. Ancak sabah ilk marşta stop edip, 2. uzun marşta normal biçimde çalışması ve gün boyunca tekrar yapmayan bu sorun devam ediyor.
Düzenleyen antipollution - 15 Şubat 2023 Saat 12:51 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |