|
Peugeot 307 akü bitti kapılar açılmıyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
sevgili_arabam
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Aralık 2022 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sevgili_arabam
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2022 Saat 15:45 |
Aylardır forumu takip ediyorum ama kısmet bugüneymiş. Çok sevdiğim
307 cc aracım var. Aküsü bitmiş ve ne yazıki kapıları kumandadan ve kilitten
açamıyorum. Dolayısı ile kaportadan takviye de veremiyorum. Bir fikri olan var
mı? teşekkürler Düzenleyen sevgili_arabam - 12 Aralık 2022 Saat 15:46 |
|
antipollution
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
|
Kardeşim 3 yıl önce sabah aküm bitmişti sanırım geceden teybi açık unutmuşum. Ama Allah tan kapıları açacak kadar vardı. Sonrası takviye.. Bu olayı yaşayınca aklım başıma geldi. Ya tamamen bitseydi napardım kapılar açılmasaydı anahtarla açar mıyım diye denedim. Bırak anahtarla açılmayı anahtar deliğine bile girmiyordu. Pas yapmıştı. Tekrar başıma gelebilir düşüncesiyle bunu tamir ettirmem gerektiğini düşündüm. Öncesinde anahtar ucuna WD40 pas sökücü sıkarak tekrar tekrar denedim ve yaklaşık 15 dakikada tüm pas söküldü ve sürücü kapısı açıldı. Yani WD40 ile anahtarın uç kısmını ıslatıp içerisine yedir güzelce.
Düzenleyen antipollution - 14 Aralık 2022 Saat 04:19 |
|
sevgili_arabam
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Aralık 2022 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sevgili_arabam
|
dostum anahtar gırıyor ve rahatça dönüyor ama açmıyor ... ilgi gösterip yazmışsın çok teşekkürler
|
|
antipollution
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
|
en kötü sürücü kapısını açması lazım, siz tam tur dönüyor sanıyorsunuz ama aslında dönmüyordur. Yarım dönüyordur. wd40 dene mutlaka iyice anahtara sıkıp biraz beklet kilite damlayıp birkaç dakika sonra pası söküp açılacaktır. Eğer bu yöntem olmazsa illaki yardım alman gerekecek. Cam kırmak, arabayı kaldırıp alttan müdahaleyle kaput kilidini açmak vs gibi durumlar söz konusu olacaktır.
|
|
antipollution
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
|
Bak şöyle bir çözüm buldum nette direk yapıştırıyorum buraya, vd40 falan sıktık ama fayda etmedi. Sonra plaka
ışıklarından bir tanesini söktüm ve arkadaşın arabasından akü kablosu
yardımıyla ampul duyuna elektrik verdim. Arti kabloyu ampul duyuna eksi
kabloyu da egzoz demirine bağladım. Bu sayede araca elektrik geldi ve
kapıları açabildim sonrasında aracımın aküsünü şarj ederek aracımı
çalıştırabildim. Başına böyle bir durum gelen arkadaşlar için umarım yol
gösterici olur.
|
|
sevgili_arabam
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sevgili_arabam
|
cok enteresan bır fıkır
çalışacağını bilsem farı bile kırarım :) gider yenısını alırım zaten sarardı... bunu bır araştırayım cok yaratıcı bır fıkır kardeşim tesekkurler
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |