![]() |
|
206 Marş Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Mart 2022 Saat 16:02 |
Elinize sağlık hocam. bazı ustaların gözünde o sorunlar sıkıntı olmaz gibi dursada böyle sıkıntılara yol açabiliyor. bununla geçmiş olsun. bilgilendirme için teşekkürler
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
arifbsrn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cumartesi günü kafaya koydum ve uğraşmaya karar verdim.
yaklaşık 1 saatlik uğraş sonucunda marş dinamosunu sökmeyi başardım. marş otomatiğine giden ince kabloda ek yapılmış ve pek sağlıklı sarılmamış gibiydi. ayrıca otomatiğe takılan papuç da gevşek ve baya bi oksitlenmişti. onları temizleyip tekrar taktım, ek yeri iyice sağlamlaştırıp güzelce izole ettim. (pazar-pazatesi-salı) 3 gündür sabahları marşta sıkıntı yok gibi. umarım bu şekilde, can sıkıcı sorundan kurtulmuş olurum.
Düzenleyen arifbsrn - 17 Mart 2022 Saat 15:20 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Aynen malesef arkada kalması sıkıntı oluyor. yoksa sökmesi rahat birde marş otomatiğini bir kontrol ettirin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
arifbsrn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 115 |
merhaba hocam. sözde bakımda yaptık dedi ama açıkcası pekde güvenemedim. bugün tekrar gideceğiz artık. parça kolayda olsa söküp kendim halledeceğim ama, baya arka kısımda marş motoru.
|
|
![]() |
|
Merhabalar hocam sorun yine marş motoru kömürleri değiştirmişsiniz ama marş motoru içindeki çatal ve marş otomatiğini kontrol ettirseydiniz iyi olurdu aslında bakım yapılması lazım. belli hareketli parçaların greslenmesi gerekiyordu.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Merhaba arkadaşlar,
Geçenlerde birkaç defa başıma geldi ama bu ara çok sık yaşadığım bir sorun için desteğinize ihtiyacım var. Özellikle sabahları marşa bastığımda hiç marş basmıyor. Daha sonra üst taraftan marş motorunun oraya hafifçe tıklatınca marş alıyor. Kömürlerdendir diye düşünerek kömürleri değiştirttim, yaklaşık 1 hafta herhangi bir sorun yaşamadan kullandım. Ancak dün ve bu sabah yine aynı şekilde çalışmadı ve aynı yere (marş motoru olduğunu düşündüğüm yere) üstten bir kaç tık yapınca çalıştı. Tam olarak ne gibi bir sıkıntı yaşıyor olabilirim, yorumlarınızı bekliyorum. Malum şimdi hiçbir şey hakkında fikir olmadan gidince, ustalar baya bir yoruyor (hem maddi, hem de maneci olarak)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |