|
407 Motor TAPASI DELİNMESI (ÇÖZÜLDÜ) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Marasliede
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2022 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Marasliede
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2022 Saat 00:24 |
Uzun yolda giderken 407 aracım bir anda hararet yükseldi. Daha sonra baktım araçta hiç şu kalmamış. Neyse suyunu koyduk hala akmaya devam ediyor saniye gittim. Sanayide motor tapasının delindigini ve bunu yani 40 TL lik bir ürünü söküp takmak için üst kapağı trigeri daha doğrusu motoru sökmek gerekiyormuş. Masraf olarak ise 4000 TL istedi tamirci arkadaş. Malum masraf çok olunca ne yapacagımı bilmeden arkadaşımı aradım. Bu tür şeylerde triger ve mazot pompası sorulunca oraya ulasilacagini söyledi. Oraya gittim masraf sordum 1000 TL istedi. Parçası arkadaşa sordum napariz o da bana radyatör çatlağı kapatıcı bir sıvı önerdi. Fiyatı 50 TL imiş. Lukoil Di sanırım markası. Aracın şu koyulacak yerine koydum. İlk gün akmaya devam etti. Arabayı eve çektim. İkinci gün baktım hala atıyor. 3. Gün aracı çalıştırdım ve biraz devirli kullandım. Suyu oldukça az azaltmaya başladı. Bugün 4. Gün aracın suyunu işe gidince kontrol edeceğim. Ama işe yaradığını düşünüyorum. Arkadaşlar tamirci 10 yıldır araçlarıma bakardı. Ama baktım ki tamirci de cebe gözü dikmiş. Bu tarz bir durum yaşayan arkadaş olursa belki faydamız olur diye düsündum. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin araçlarımız.
Güncelleme..... Antifiriz koyunca tapa tekrar delindi. Ve mecburen değiştirmek zorunda kaldık. Düzenleyen Marasliede - 17 Ocak 2022 Saat 16:38 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Usta biraz uçmuş hocam bunula geçmiş olsun ama yaptıgınız işlem geçici malesef. muhtemelen tapa çürüdüğü için kaçırmıştır. ama zamanla iyi delinecektir. bence iyi bir usta bulup yaptırmanızı tavsiye ederim. komple motor inmez o içinde.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Marasliede
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2022 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Marasliede
|
Gerçekten bende tedirginim ama şu an 1 haftaya yaklaştı herhangi bir 3ksiltme yok. Fakat daha antifiriz koymadım. Korkum antifiriz koyunca acaba tekrar delinir mi. Hayırlısı olsun hakkımızda
|
|
Senlikkoycilingir
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Senlikkoycilingir
|
Bilgilendirme için teşekkürler
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
antifiriz kullanmak çok sıkıntılı hocam. havalar eksili değerlere düşerce motor yeme ihitmali çok yüksek malesef. 2000-3000 tl iş 20000-25000 tl mal olur size sonra.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Marasliede
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Marasliede
|
Evet haklısınız, antifiriz koydum motor tapasi tekrar delindi. Yolda kaldım. Şu an ustaya 500 TLye anlaştım ve Kahramanmaraş Kalkan auto şeref usta tapayi usta 1 saat içinde değişti. Geçici çözüm diye az kalsın motor yiyorduk. Bu yapıştırıcı belki yazın çözüm olabilir ama kışın tehlikeliyim. Herkese hayırlı sürüsler
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bununla geçmiş olsun hocam.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |