|
0W30 - 5W30 YAĞ KARMAŞASI. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
VOLKAN_86
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2021 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı VOLKAN_86
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2021 Saat 12:15 |
Merhaba Arkadaşlar,
1 ay önce 2019 Model 3008 1.5 Dizce Eat6 bi araç alarak aranıza katıldım. Aracımın bu zamana kadar bütün bakımları Yetkili Serviste yapılmış,servis kayıtları elimde sürekli 5w30 Total marka yağ konulmuş,son bakımını ben Düzce Peugeout Kervan yetkili servisinde yaptırdım,orada da 5w30 yazıyor fakat TOTAL diye yağ markası belirtmemişler!!! Asıl sormak ve firkrinizi almak istediğim konu bizim araçlar için PSA ve TOTAL 0w30 yağ öneriyor ama yetkili servisler 5w30 koyuyor.Bunun nedeni nedir,neden üreticinin önerdiği yağ koyulmuyor?Bu konu hakkında daha önce Peugeout Yetkili servisi ile görüşmüş arkadaşlar var mı? |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar hocam,
Bunun nedeni şöyle açıklayayım yağ tavsiyeleri ülkelerin göre değişiklik gösterir. Örnek libya gibi ülkelerde daha kalın yağ önerirler soğuk yerlerde daha ince yağ önerirler. Muhtemelen 5w30 yağda problem olmadığı için hemde fiyat olarak daha uygun olduğu için 5w/30 koyuluyordur. Kısacası üreticiler bölgelere göre farklı yağ seçenekleri sunabiliyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |