|
Kalkışta Ön Konsoldan Gelen Tırrr Sesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Edar
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2021 Saat 10:37 |
Herkese merhaba arkadaşlar, bu forumda ilk defa başlık açıyorum. Daha önce benzer başlık açıldıysa mazur görün. Benim aracım Peugeot 308, 2015 model dizel otomatik, daha 38 binde. Aracı iki hafta önce ilk sahibinden aldım. Araçtan çok memnunum ancak kalkış esnasında yada frene yarım basılıyken ön konsoldan tırrrr diye bir ses geliyor. Gaza bastıktan sonra ses kayboluyor. Ancak yoğun trafikte sürekli dur kalk yapınca bu ses çok rahatsız edici oluyor. Birkaç ustaya gösterdim, kimisi şanzuman olabilir dedi, kimisi motor kulakçığından olabilir dedi, kimisi de motor muhafazasından olabilir dedi. Ancak hepsini kontrol ettirdim hiçbirinde sorun yok. Sesi dikkatli dinleyince ön göğüsün içinden geldiğini fark ettim. Bu yüzden dışarıdan ses duyulmuyor. Aracı aldığım kişiye sordum, o da bu sesi servise gösterdiğini ve servisin de bu sese normal dediğini söyledi. Akü zayıflamış olduğu için start-stop devreye girmiyor o yüzden bu ses geliyor olabilir demiş. Ancak bana start stop ile alakalı değil gibi geliyor. Çünkü start stop'u devre dışı bırakıyorum yine ses geliyor. Ben göğüsün içindeki klima borularından ya da o bölgedeki başka bir parçadan geldiğini düşünüyorum. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Çözümü nedir?
|
|
muzzy35
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 287 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bence içeride birşeyleri tutan Plastik aksam klipslerinden bir tanesi deforme olmuştur titreşimden ses çıkarıyordur. Konsolu tamamen söküp bakmadan bulmak çok zor
Geçmiş olsun
|
|
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şimdi servislerin klasik muhabbeti büyük sorun olunca kullanıcıs hatası . "abi o normal" ne desen normal. hiç garanti ayağına kendini düdükletmenin alemi yok .
|
|
Edar
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Bugün aracı Ümraniye/ Dudullu'daki Bosch Car Service'e gösterdim. Oradaki usta problemi şak diye çözdü. Burada paylaşıp benzer problem yaşayanlara yardımcı olmak istedim. Ses intercooler radyatöründen geliyorumuş. Bana göğüsün içinden gibi geliyordu ama yanılmışım. Sağ farın hemen arkasındaki intercooler'ın ayaklarından biri kırılmış. Usta oraya bir plastik kaynak yaparak problemi çözdü. Benden önceki sahibi sağ farın değiştiğini söylemişti. Muhtemelen sağ far hasar aldığında intercooler da yerinden oynamış ve ayağı kırılmış. Neyseki problem çözüldü. Bosch car service'yi herkese tavsiye ederim.
Düzenleyen Edar - 25 Ağustos 2021 Saat 20:01 |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |