![]() |
|
106 sallantı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mutluhano ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mutluhano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2021 Saat 19:15 |
İyi günler beyler,
99 xr lpg li aracım var. Araç çalıştığında aşırı bi sallantı var. Rölantide de dalgalanma var gibi hafif bir şekilde. Lpg ye geçince sallantı gidiyor. Karantinadan dolayı ustaya da gidemedim. Her gün biniyorum yolda kalmayalım.
|
|
![]() |
|
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lpgde aynı sorunlar olmuyorsa yakıt sisteminde bir sorun var büyük olasılıkla. Enjektörler yakıt pompası benzin filtresi gibi parçalar ilk bakmanız gereken parçalardan bazıları
|
|
![]() |
|
mutluhano ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mutluhano
Hocam bence de, iki sefer de araç boşta giderken stop etti. Giderken stop etmesi çok anormal. İkisinde de lpg deydi
|
|
![]() |
|
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Araç hararet halindeyken stop etmesi ayrı bir olay olabilir.siz ilk önce aracınızı benzinde sağlıklı çalışır hale getiriniz.daha sonrasında benzindede giderken stop edip etmediğini deneyin.benzinde de stop ediyor ise gaz kelebeği,map sönsörü lambda sensörü ateşleme sistemi vs gibi parçaları benzinde stop etmez ise lpg sistemi ile ilgili parçalarda arıza arayabilirsiniz.bu şekilde yaparsanız arızayı daha çabuk ve daha masrafsız şekilde bulursunuz.tamirci ve lpg arasında gel git yapmazsınız.geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mutluhano
Arkadaşlar ustaya götürdüm. Direk subap ayarları dedi. Motorun soğumasını bekledik ve subap ayarları yapıldı. Egzoz subaplarından iki tanesi sıkıydı. Gaz kelebeği temizlendi. Motoru çalıştırdık saat gibi şu anda. Bende ateşleme bobininden olduğunu düşünüyordum fakat öyle olsa araç tekleme yapar dedi. Gerçekten tekleme yoktu. Ayrıca motor ısınınca daha az sallantı yapar dedi. Öyleydi motor sıcakken 150 basıyordum ve çok hafif sallantıyı hissediyordum. Root balance sarsıntısı olmasığını anlıyorsunuz zaten. Stop etmeye tam açıklık getiremedik. Lpg nin gaz ayarının tam yapılı olmamasındandır diye düşündük. Gaz ayarıda yaptırdım. Şu an da motor tıkır tıkır çalışıyor. İlginizden dolayı teşekkürler.
|
|
![]() |
|
brkyttk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hangi şehirdesiniz, istanbuldaysanız ustanın bilgilerini atarmısınız
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mutluhano
Hocam ankaradayım, istanbulu hiç bilmiyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |