|
Rölanti ve yakıt sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ismail8953
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismail8953
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2020 Saat 19:56 |
İyi akşamlar, 98 model 1.6 griffe aracımda rölanti dalgalanması var araç soğukken çok fazla dalgalanıyor sanki motor kendiliğinden gaz veriyor gibi oluyor. Motor ısınınca dalgalanma azalıyor sizce bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım. + Olarak 30 tl lik benzin 50 tl lik gaz aldım 36 km yol yaptım lpg de kullandım fakat benzin de gaz da neredeyse bitti neden bu kadar fazla yakıyor ve neden benzini de bitiriyor sizce?
İlk arabam bu araçtan fazla anlamıyorum yavaş yavaş öğreniyorum.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar hocam. rolanti sorunu genelde rolanti sensörü ve gaz kelebeğinden kaynaklı olur. yakıt tüketimine gelince bir kaç etkeni var hocam. aracın bakımı hava filtre kutusunda hava alması (rolantiyide etkiler) bobin buji - bakı balatanın durumu.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
pevgeot307XT
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı pevgeot307XT
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Boğaz kelebeğini temizletin sonra duruma bakalım
Düzenleyen pevgeot307XT - 14 Aralık 2020 Saat 16:04 |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |