|
Yarı Otomatik Şanzıman Arızası Hk. |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
sercanokten
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2017 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sercanokten
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 Saat 11:51 |
Merhaba Arkadaşlar,
2012 model yarı otomatikli 208 aracım var. Son zamanlarda beni yolda bırakmaya başladı, az çok tahmin ettiğim ihtimalleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 1- Vites geçişlerinde ya da aracı kapattığımda vites aksiyonerinden yay gıcırtısı sesi geliyor ama aracı kullanmamda herhangi bir problem yaşamadım. Sizce bu bana ileri vadede sorun çıkartır mı? 2- Vites kutusu arızası verip beni yolda bırakıyor. Neden yaptığı konusunda tahminim sıcak hava ve sıkışık trafikte dur kalk çok olduğundan dolayı robotun fazla ısınmasından dolayı kendini korumaya aldığını düşünüyorum. Motor 5-10 dk soğuduktan sonra tekrar eski haline geri dönüyor. Araç beyninde vites kutusu ile ilgili arıza kaydı da çıkmamaktadır. (Arızaya geçtikten sonra araba gitmiyor, gitmek istediğin zaman vites geçişleri oluyor ama gaza bastığında araba kafa atıyor) 3- Vites kutusu arızasının robotun aşırı ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tahminim soğutma suyunun MINIMUM seviyesinin altında olduğu zaman yaptığını farkettim. (neden olduğunu bilmesem de sıcak havalarda soğutma suyu seviyesi azalıyor). Sizce motor soğutma suyu robotuda soğutma ihtimaline karşı aşırı ısınma yapma durumu var mıdır? Yorumlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen sercanokten - 24 Temmuz 2019 Saat 11:53 |
|
erdem_usta
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem_usta
|
Sercan bey aynı sorun bende de var. Araştırmaya devam ediyorum. Ustanın biri baskı balatadan kaynaklı olabilir dedi. Onu değiştirir deneriz dedi. Ama deneme yanılma yöntemi ile değil de tam tespit lazım bana da. Çözüm bulabildiniz mi?
Düzenleyen erdem_usta - 25 Ağustos 2019 Saat 09:47 |
|
erdem_usta
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem_usta
|
Baskı balata değiştirmek için 800 TL işçilik istedi . Şanzıman yağı eskimiştir diyorum ama ustalar ondan olmaz diyorlar. Bir kaç sanjimanciya daha gideceğim.
Düzenleyen erdem_usta - 25 Ağustos 2019 Saat 09:45 |
|
sercanokten
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2017 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sercanokten
|
Merhaba. Baskı balatadan bende şüphelendim ama tam anlamıyla ondandır demem doğru olmaz. Şanzıman yağının değişmeni tavsiye ederim, vites geçişleri arasında dişli seslerini azaltacağı gibi akıcılık sağlar. Şuan halen soğutma suyunun azalmasından dolayı arıza verdiği kanaatindeyim. Yakın zaman içerisinde yetkili servisten detaylı arıza tespit yaptıracağım, konu hakkında bilgileri paylaşacağım.
|
|
erdem_usta
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem_usta
|
Soğutma ile alakalı olabilir Mantıklı. Klima calistirinca, fan çalıştığından midir nedir bilmiyorum, sorunu neredeyse yaşamıyorum. Yağ değiştirmek istiyorum ama ustalar boşa para harcarsin, bunlar robotik sansziman. Aynı yağ ile ömür boyu gider dediler. Aynısını serviste söyledi. Ben de yağ değiştirerek başlamak istiyorum. Tavsiye üzerine bir sanjimanciya daha gideceğim. Bilgi paylasirim ben de. Ayrıca bilgi oaylasimi için teşekkürler
|
|
erdem_usta
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem_usta
|
SSercan bey bir gelişme var mı? Ben henüz gidemedim servise...
|
|
kimiraikkonen
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kimiraikkonen
|
İlk sorun hakkında, sıcak havalarda düşük hızlarda park ederken manevra esnasında gıcırtıyı bende duyuyorum. Fren pedalına basıp çekince duyuluyor. Youtube'a video bile koymuştum. Robot kolunun bağlı olduğu körük içindeki yağ eksilmiş olabilir. Motor yıkama sonrası bende olmuştu. Kontağı yarım açınca da duyulabilen bir ses.
|
|
erdem_usta
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem_usta
|
Bu sorun kronik gibi sanki. Bende de var çünkü. Şu ısınma problemini çözmek için gideceğim ama nokta atışı yapabilecek biri arıyorum. Deneme yanılma sistemine harcayacak param yok maalesef. Zaten kredi ödüyorum.
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yarı otomatiklerde ısınınca hata vermesi %90 baskı balatadan dolayı olur. Dua edin robot arızası olmasın. Epey maliyetli çünkü.
|
|
erdem_usta
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem_usta
|
Haklısınız . Dün Özel servise götürdüm. Onlarda baskı balata deyince, baskı balatayi değiştirin dedim. çok incelmiş, hatta yanmaya baslamis. Baskı balata değiştirildi, şanjıman yağı değiştirildi. Kodlama yapıldı. İlk test sürüşü gayet iyiydi. Uzun süre dur kalkta tekrar deneyeceğim.
|
|
erdem_usta
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem_usta
|
Haklısınız . Dün Özel servise götürdüm. Onlarda baskı balata deyince, baskı balatayi değiştirin dedim. çok incelmiş, hatta yanmaya baslamis. Baskı balata değiştirildi, şanjıman yağı değiştirildi. Kodlama yapıldı. İlk test sürüşü gayet iyiydi. Uzun süre dur kalkta tekrar deneyeceğim.
|
|
erdem_usta
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem_usta
|
Sercan bey birkaç servisten de baskı balata değişmeli şeklinde tavsiye alınca, baskı balatayi yenileme kararı aldım. Sizde bir gelişme var mı?
|
|
frknhacioglu
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı frknhacioglu
|
Arkadaşlar, bende şu anlık bir sorun yok fakat baskı balatanın ortalama değişim süresi nedir ? Kaç km de değiştirmek gerekir ? Bilgisi olan paylaşabilir mi ?
2015 208 1.6 HDI Yarı - Otomatik.
Düzenleyen frknhacioglu - 10 Aralık 2019 Saat 11:57 |
|
saintalcala
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2020 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı saintalcala
|
Arkadaşlar merhaba 2017 model yarı otomatik 208 im var 2018 ocaktan beri kullanmaktayım.uzun yolda oldukça tatminkar lakin bir yere gittiğimde benzinliğe girip arabayı çalışır yada eco da bıraktığımda ve geri gelip auto yada r ye aldığımda altından tak,tuk diye ses geliyor.Yaşayan var mı bilmek istiyorum.1 senedir 3 tane servis değiştirdim yapamadılar.Kronik olduğunu düşünüyorum artık.
Araç 40.000 de Garantiden değişen parçalar; -Şanzıman yağı 3 kere -Volant seti 2 kere -Şanzıman beyni 2 kere -Aksiyonel 1 kere -yazılım 15 kere Şuan 12.000 dir kullanıyorum uzun yolda durayım sağa çekeyim,yada beklilip biraz sonra kalkayım hemen tak böyle birşey yırtılıyor gibi ses veriyor.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. hocam yarı otomatiklerde ses gelmesi normal ama sesin durumu tabikide önemli hocam aslında bir video çekebilirseniz iyi olur. Birde yetkili serviste şanzuman kablibrasyonu yapıldımı.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
|
Hoşgeldiniz hocam,
Sizdeki şanzıman hatırladığım kadarıyla eski tip robotize idi. Bende de benzer ses geliyor ama sürekli değil 3 5 günde bir desem yeridir. sizdeki bundan daha fazlaysa bu şanzımandan anlayan birine göstermenizde fayda var ilerde daha büyük sorunlar çıkartmadan
|
|
Muhammedertugrul
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammedertugrul
|
Sercan bey selamlar
Son durum ne oldu acaba baskı balata değişimi sorunu çözdü mü?
|
|
Muhammedertugrul
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammedertugrul
|
Erdem bey merhabalar baskı balata değişimi sorunu çözdü mü acaba son durum nedir ?
|
|
erdem_usta
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem_usta
|
Muhammed bey merhaba.
Evet baskı balata ve şanjuman yağı değiştikten sonra sorun çözüldü. Baskı balata çok aşınmış olduğundan ısınmaya sebep oluyormuş. Vites geçişleri vs de iyileşti.
|
|
Muhammedertugrul
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammedertugrul
|
Teşekkürler içim rahatladı 😊 bıraktım bende bugün baskı balata değişimi için şanzıman yağı ne kullandınız onu da değiştireyim
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |