![]() |
|
Su kaynatma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Lion69 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2020 Konum: Ardahan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2020 Saat 02:44 |
2007 model 207 aracım hararet 90 geçmiyor, fan açılmıyor fakat depoda ki suyu ya da antifirizi kaynatıp dışarı atıyor .. 3 gündür devam eden bir sorun ustaya götürdüm havası var diyip aldı, ertesi gün gene aynı sorun oldu .. Başına gelen ya da yorumu olan yardımcı olabilir mi lütfen
![]() |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. hocam aracın öncelikle kontrol edilmesi gereken yerler. termostat - hararet müşürü - devir daim pompası (ne zaman değişti.) radyatörde tıkanıklık varmı. Son olarak yedek su deposu kapağı değişimi.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Lion69 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2020 Konum: Ardahan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Hoşbulduk sağolun.. araç 2 yıldırbe .. Geçen yıl termostat değiştirdim.. onun dışındakiler açıkçası ne zaman değişmiş yada değişmiş mi bilgim yok .
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
birde araçta antirizsiz kullanıldı ise ondan kaynaklı sıkıntı olabilir. hocam triger ve devirdaim değişmedi ise bilginiz yoksa kontrol ettirin. radyatör temizliği yaptırın ve termostatı tekrar kontrol ettirin. eski sahibi antifirizsiz uzun süre kullandıya ve siz antifirizi temizlik yaptırmadan eklediyseniz pas ve tortular bir tıkayarak su devirdaimini yavaşalata bilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Evet eski sahibi uzun süre suyla kullanmış olmalı ki baya bı tortu var .. Ben antifriz koyarken herhangi bi temizlik yaptırmadım.. Korkum conta falan yakması umarım öyle bir durum söz konusu değildir .. ilginize teşekkürler
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Conta için pratik testler var. Alıp su genlesme hanesine koyarak conta yakıp yakmadığını anlayabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
betaser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
Araç dizel mi Benzinli&LPG'li mi
|
|
![]() |
|
Benzin- lpg
|
|
![]() |
|
betaser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
2 sene önce başıma gelmişti.LPG regülatörü motorun suyu ile soğutma yapar.Dolayısıyla motor suyuna LPG(hava) karıştırıyordu 2-3 günde bir hararet yükselir, havasını alıp devam ederdim.Son zamanlarda zaman sıklaştı.En son 15 dakika çalışsa hararet yapıp su kaynatırdı.Hava almak gerekirdi.
Eğer denemek istersen LPG deposunu vanasından kapatıp 2-3 gün benzinle gez bak.Yada LPG regülatörünün su giriş ve çıkışını çıkartıp boruların arasına içine girebilecek demir veya alüminyum boru sokup kelepçe tak.Yani By-Pas yap.Yine 2-3 gün benzinle dolaşıp aynı şikayeti yaşayacak mısın gör. Eğer şikayetin bittiyse hiç tamir veya conta değişimi ile uğraşmadan LPG regülatörünü yenisi ile değiştir. Şikayetin devam ediyorsa Modaratör'ün tavsiyelerini dikkate almalısın.
|
|
![]() |
|
Şimdi ustanın yanından geliyorum..baya uğraştı , baktı su deposunun kapağı bozuk dedi :) onu yenisiyle değiştirmeyi deneyecek ilk olarak inşallah sonuç verir
|
|
![]() |
|
Su deposu ve kapağı değiştik sorun giderildi .. Dediği gibi kapakta problem varmış
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |