|
306 Torsiyon Tamiri Hakkında |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Alpbalturk
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2020 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Alpbalturk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2020 Saat 19:53 |
Merhaba arkadaşlar. Daha önceden de bahsettiğim gibi torsiyon gıcırdamasından muzdaribim. Arkadaşımın babası tornacı olduğu için kendisinin tamir edebileceğini ama mesleği gereği araba değil gemilerle uğraştığı için spesifik olarak neyi yapılması gerektiğini söyleyebilirsem tamirini gerçekleştirebileceğini söyledi. Daha önce de kendisine spacer yaptırmıştık arkadaşımla birlikte gösterildiği müddetçe işini yapabilen birisi. Şimdi size olan sorum şu bizim torsiyonun gıcırtı yapmaması için tam olarak ne yapılması gerekiyor bu konuda bilgisi olan var mıdır acaba? Örnek veriyorum bilyalar değişecek ya da mili tornalanacak vesaire gibi. Arabanın takımlarından çok anlamadığım için tarif etme konusunda meteliksiz kaldım. Yardımcı olabilirseniz beni iyi bir masraftan kurtarırsınız cidden şimdiden teşekkürler.
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sanırım bu konu yardımcı olur. Yetei olmazsa Arama bölümüne torsiyon yazarsanız bununla ilgili pek çok tamir ve görsel vardı.
|
|
dfiratd
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2020 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba; konu kapandı mı bilmiyorum ama bilgi geçmek istedim.
306 Griffe aracımda en ufak çukurda yada araca inip binerken karyola gibi ses çıkartıyordu. Normalde torsyionun değişmesi lazım ama arka tekerlerdeki deformasyon çok fazla değildi. Boşluk yoktu tekerde ama belli benden önceki sahibi yük yüklemiş araca. Tekerde boşluk olsaydı yada çukurlarda vurma sesi olsaydı mecbur değiştirecektim. Torsyonun bağlı olduğu uzun demire 2 adet gresörlük taktırdım. Otomatik gres makinası ile abartmıyorum 10 dakika boyunca gres basıldı. 100 TL gres 60 TL gresörlük takım bedeli verdim sonuç mükemmel. Bırakın gıcırtıyı yağ gibi akıyor yolda. |
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Işçilik ne kadar verdiniz peki.
|
|
dfiratd
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2020 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba başka bir ücret vermedim. 100+60 toplam 160 TL. Siz tornacıya delikleri açtırıp gresörlüğü taktırın sonra kamyon yıkama yağlama yapan bir yere gidip gres bastırın hepsi bu kadar. Gresörlük 3 TL
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |