![]() |
|
Siyah Duman ve Çekiş Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kronos ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2019 Saat 20:25 |
Herkese iyi forumlar,
Öncelikle aracım 2006 1.6 HDI 407, aracı alalı 2 ay kadar oldu. Aracın bütün bakımlarını yaptırdım. Geçen hafta aracım birde motor ikazını yaktı. Ustaya gösterdim EGR dedi. Bu gün 2 saatlik bir çalışmanın ardından EGR bakımı ve temizliği yapıldı. Ancak Egzozda siyah duman atma problemi halen devam etmekte. Ve sürüş esnasında motorda bir boğulma yada güç kaybı var gibi his uyandırıyor. Enjektör diyen de oldu. Borularda çatlak vardır diyende oldu. Bu gün tekrar kontrol ettim yağ yada su eksilmesi de yok. Nasıl bir çözüm yolu izlemem gerekiyor. Yada İzmir'de bildiğiniz iyi bir usta var mı?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle aramıza hoşgeldin. eğer aracın çekişinde düşüklük varsa hava filtre kazanı ve hortumları - turbo hortumların iyice kontrol ettir çatlak kaçak olabilir yada tam oturmayabilir. birde havaakışmetre temizliği - turbo elektrovana kontrollü bu parçaya giren vakum hortumları var onlarda yırtık kopukluk olabilir yada bu parça arızalı olabilir. ve son olarak enjektör katkısı var würt gibi kaliteli bir marka alıp çeyrek depo üstüne koy üzerine katkılı euro dizel yakıt al 100-150 tl lik sonra çevre yolu gibi ceza yemeceğin bir yolda düşük vites yüksek devir 15-20 dk kullan kardeşim. tabi eğer yakıt deposu çok kirliyse mazot pomapası ve enjektör bozma ihtimalide var onun için riske girmeye değermi değmezmi kararı senin vermem gerekiyor. eğer sorun çıkarırsa baya bir maliyet çıkarabilir sana.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
kronos ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Teşekkürler denemeleri ve kontrolleri yapıp bilgilendirme yapacağım :)
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
rica ederim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Tekrar selamlar,
Dün iş yerinde kademedeki arkadaşlarla kontrolleri sağladık. Borular sağlamdı. Bende sanayiye gitmeden önce würth aldım. Depoya ekledim. Yolda 3. viteste yüksek devirle çalıştırdım aracı. Arkadan sanki kusarcasına kocaman bir siyah duman bulutu çıktı devam ettim. Biraz daha yolu uzattım 2. viteste yüksek devirde hızlı bir şekilde ilerledim. Bir öncekinden daha az miktarda büyük bir siyah duman atımı oldu. Bu sabah aracımla yola çıktım. Yaklaşık 15 kilometre yol yaptım. Şuan için bir sorun yok. Ayrıca aracın çekişi de düzeldi. Tavsiyeler için teşekkürler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |