|
307 araç soğukken benzinde kalkışta boğuluyor |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Zoro
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2019 Saat 02:07 |
Arkadaşlar 2002 peugeot 307 aracım var başlıkta belirttiğim üzere aracı ilk çalıştırdığımda yığılma yapıyor.
ARIZA ADINA ARACA YAPILAN AMELİYAT VE PANSUMANLAR; Yakıt pompası değişimi Bujiler değişti Ateşleme bobini değişti Gaz kelebeği temizlendi Sonuç değişmedi Konu ile ilgili malumat olan arkadaşlardan yardım istirham ediyorum.
|
|
Orçun.Dmr
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Maf sensorunu temizlettiniz mi?
|
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
Zoro
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben temizledim. Sonra kontrol için söküyorum araç istop ediyor takıyorum normal
Acaba basınç sensörü nün % delik oranda çalışma gibi bir durumu olurmu. Yani %70 i çalışıyor gibi.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
araçta lpg varmı hocam.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet var.
LPG de sıkıntı olmuyor. Ancak araç da sağırlık var isteksiz gidiyor.
Düzenleyen Zoro - 17 Temmuz 2019 Saat 14:06 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
muhtemelen lpg regülatörü mebranında deforme olduğu için gaz kaçıyordur bu ilk çalıştırmada benzin ve lpg karışmasına sebep olup aracın boğulmasına neden oluyor bence. benim tavsiyen lpg deposunun üstünde vanası var hocam oradan lpg kapatıp bir kaç gün benzinde kullanın bakalım aynı problemi veriyormu?
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ilginiz için teşekkür ederim.
Deneyeceğim
|
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
vanayı kapattım farkı hemen gösterirmi
Yoksa biraz kullanmak mı gerek Yine yığılma yapıyor ancak öncekine oranla daha az.
|
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam map sensörü ile maf sensörü farklımı siz maf sensörü den mi bahsediyorsunuz
Eğer ondan bahsediyordanız o sensör de herhangi bir temizlik yapılmadı.
|
|
Orçun.Dmr
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Emme manifoldundaki sensorden bahsediyorum hocam.
|
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet onu balata spreyi ile temizledim
|
|
sozuak
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Regülatör diyaframı yırtılırsa su kaçırır regülatör zaten gazı sıvı fazdan gaz fazına dönüştürme ve basıncı ayarlanan değere düşürüp sabit tutma işi yapar.
Gaz enjektörleri kaçırma yaparsa denildiği gibi hava yerine lpg doldurur ama bu ilk çalıştırmada uzun krank süresine sebep olur. Birkaç çevrimde lpg temizlenir motor temiz hava alır. Benzin Yakıt filtresi de uzun süredir değişmedi ise benzin basıncının düşmesine sebep olur. Emme manifoldunda kaçak hava girişi var mı bir bakın. Enjektör oringleri, karter havalandırma, westinghouse hortumu vs gibi. Kaçak bulmak için motor çalışırken balata spreyini olası yerlere noktasal sıkıp motor devri artıyor mu ona bakın. Kaçak varsa devir artar oradaki kaçağı giderin. Büyük ihtimal benzin filtresi düzeltecek sorununuzu ama belli olmaz tabi.
Düzenleyen sozuak - 18 Temmuz 2019 Saat 09:00 |
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
teşekkür ederim hocam birde benzin filtresine baktırdım.
|
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
307 lerde benzin filitresinin olmadığı söyleniyor. Doğrumu acaba
|
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yani benzin pompası ile berabermiş
|
|
sozuak
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benzin pompasının ağzında kaba pislikleri tutan bir filtre her zaman olur. Ama asıl filtre genelde benzin deposunun etrafında hatta deponun üzerinde yapılmış bir oyuğun üzerinde olur bazen de depoyu indirmeden (kısmen de olsa) filtreye ulaşamazsınız. Periyodik değişimi gereken bir parça olduğundan harici olur. Yoksa her seferinde şamandıra sökmek zahmetli iş.
|
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bugün bir ustaya uğradım
Enjektördendir dedi; würth enjektör temizleyici al, yarım depo benzine dök, benzin bitene kadar kullan. geçmez ise enjektörlerin değişmesi lazım dedi. Birde öyle deneyeceğim.
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
307 lerde benzin filtresi yok hocam malesef
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet öyleymiş
|
|
Zoro
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2 peugeot ustasına sordum enjektörlerde sorun olduğunu söylediler.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |