![]() |
|
10/40 mı? 10/60 mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2019 Saat 11:27 |
Zararı faydasından çok olur öyle diyelim.
|
|
![]() |
|
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ama 10/60 yag 10/40 yaga göre yüksek sıcaklıklarda daha iyi koruma sağlamaz mı
|
|
![]() |
|
tsufrankwoli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tsufrankwoli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağ eksiltme olsa bile 10/60 geçici çözümdür. Çok uğraşmamak lazım.
10/60 yağlar mineral olur genellikle kalitesi düşüktür. 206 ya en az yarı sentetik yağ konulmalıdır. Tam sentetik yağlar daha iyi bir koruma sağlar ve film şeridi kolayca kopmaz. 10/60 kesinlikle yanlış tercih olur. Castrol unda kurum yaptığı söyleniyor. Motul, liqui moly kullanabilir siniz |
|
![]() |
|
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.6 206 ma yıllardır castrol 10/40 yağ koyuyorum
Peugeot konusunda uzman bir arkadaşım 10/60 yağ koymamı söyledi İnternette araştırdım genelde yağ yakan ve yağ kacagı olan araclara ustalar 10/60 yag tavsiye ediyormuş Böyle bir sorunum yok Ama 10-60 yağ yuksek sıcaklıklarda daha faydalı imiş. Bu yaz sıcagında ve yogun trafikte de 10/60 ın yararlı olacagını düşünüyorum İkilenmde kaldım 10/60 yağ aracın yag soğutma motorunu bozar bs diyenlerde var Sizin fikriniz ne? 10/60 kullanıyor musunuz?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |