![]() |
|
Peugeot 206 Akü Işığı Kızarıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kamilkarakoc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kamilkarakoc
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2019 Saat 08:49 |
İyi günler , 2001 model Peugeot 206 Benzin-LPG aracım var. Bundan 2 ay önce göstergemin LCD panelinde arıza vardı bende tamire gönderdim , Konyada tanıdık bir usta vasıtasıyla göstergem onarıldı.Gösterge tamirdeyken aracımın aküsü bitti aküyü sarj ettim tekrar bitti sarj dinamosunu ölçtüm araç şarj etmiyordu.İlk başta aklıma gösterge olmadığında dolayı etmiyor düşüncesi geldi yinede bir ustaya göstereyim dedim. Ustaya göstergenin olmadığını söylemem rağmen direk şarj dinamasonu söktü diyot tablasını değiştirdi.Aracı topladı ama araç yine sarj etmiyor.Sonra abi senin göstergen yok ondan sarj etmiyor dedi ,göstergenin olmadığını söylemem rağmen birde bana söylemedin falan dedi (aracı arkadaş dükkanına kendisi çekti şaka gibi göstergenin olmadığını görmemiş).Gösterge gelene kadar akü takviyesiyle idare ettim.Gösterge geldi taktım her şey güzel çalışıyor aracı çalıştırdım akü ışığı kızarıyor.Tekrar ustaya gittim şarj dinamosu şarj ediyor sıkıntı yok bunda senin göstergen arızalı dedi.Suçu hemen göstergeye attı tabi ben bunu yemedim şarj dinamosundan sigorta paneline giden kabloyu ayrıdım araya lamba bağladım , diger ucunuda kontağın sigortasına bağladım.Kontağı açtığımda lamba yanıyor arabayı çalıştırdığımda taktığım lambada çok hafif kızarıyor yani sorun göstergenden değil diye düşünüyorum.Sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını çözemedim .Bu arıza hakkında fikir verebilir veya yardımcı olursanız sevinirim. Çok Teşekkürler. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şarj dinamosu ile iligi gibi gözüküyor kardeşim birde akün kaç yıllık akü ömrünü tamamladıysa da olur böyle durumlar.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
kamilkarakoc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kamilkarakoc
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
abi akü 1,5 senelik ustalarla kavga edicem en sonunda başka aküde taktım ondanda aynısını yaptı eski konjentör tablasıyla diyot tablası bende sarj dinamosunu kendim sökücem eskileri takıcam bakalım aynı arıza devam edicek mi cevap verdiğim için teşekkür ederim.
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |