|
301 1.2 vti motor sesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ottoman58
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2018 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ottoman58
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2018 Saat 11:06 |
301 1.2 vti motorlu araçlar neden dizel motor gibi çalışırlar. bu sesi azaltmak ya da en aza indirgemek için ne yapmak gerekir? |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
motor yağı ne kullanıldı en son hocam birde sabahları suğuk iken normla ısındığı zamanda mı aynı birde lpg varmı araçta
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
3 silindirlerde zamanlamadan dolayı 4 silindire göre daha fazla ses ve titreşim olması normal. Ama şu da var yağ seviyesini sürekli kontrol eidn yağ eksiltmesi yapabiliyor bir de 10-40 yağ koyuyorlar o da çok etkiliyor. 5w30 ve ya 0w30 kullanın yağ.
|
|
ottoman58
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2018 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ottoman58
|
motor yağı en son ne konuldu tam bilmiyorum geçen hafta ctesi değiştirdim, ustama bıraktım aracı, hava filtresi, yağ ve yağ filtresini değiştik dedi, sadece ince yağ koyduğunu biliyorum, marka model sormadım.
araçta zavoli lpg var, ısınınca azalıyor evet, ama lpg den mi kaynaklı bilmiyorum, ışıklarda filan beklerken hafif titreme yapıyor gibi araç,
|
|
ottoman58
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ottoman58
|
bundan sonra yağada dikkat edelim o zaman :)
aracı aldığım kişi bu araçların hep bu şekilde çalıştığını söyledi, bizim iş yerinde müdürüm dede 1.2 polo var o da dizel gibi çalışıyor arabam deyince demek ki genel anlamda böyle diye düşünmüştüm. 1.6 dan aşağı araç kullanmamıştım, 1.2 daha sessiz olur diye düşüncem tamamen yanlışmış :D
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
4 silindirde 2li çalışınca tireşimler birbirni tamamlıyor çok fazla rezonans olmuyor ama 3 silindir sıralı çalışınca biraz fazla rezonans çıkıyor. 3 silindirlerin çoğu öyle maalesef. V tipi motorlar daha da sessiz ve titreşimiszdir 4 lülere göre.
Halamda i10 var 1.0 o da 3 silindir geçen yağ değişiminde servis karter sacını yanlış koymuş araba da rölantide resmen üstünden tren geçiyor gibi titreme oluyordu. 1 hafta sonra servis gittik sorunu bulup düzelttiler düzeldi. |
|
ottoman58
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ottoman58
|
anladım. bende hafta sonu yağ değişimi yaptırdım, acaba karter sacını ters mi taktılar :))
|
|
kimiraikkonen
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kimiraikkonen
|
Dostlar bende de 208 1.2 vti var benzinli ama rölantide çalışırken dışarıya çıkıp dinlediğimde gelen ses adeta araç dizelmiş gibi hissettiriyor. Sizce bu normal mi yoksa mekanik bir hata mı var?
En son 0-30 yağ kullanıldı. Bir de araç çok uzun zamandır yatıyordu otoparkta yani geçen sürede az kullanıldı.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |