![]() |
|
Fren diskleri titreme hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
TugbayDundar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: Karşıyaka Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TugbayDundar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mart 2018 Saat 13:10 |
|
Arkadaşlar Merhaba,
Yaklaşık 10 ay önce 60km ve üstü hızlarda frene bastığımda direksiyonda titreme olduğu için ön fren disklerini tornada düzelttirip balataları değiştirdim ve sorun düzeldi. Torna işlemi geçici çözüm olduğu için işlemden 2 ay sonra tekrar titreme başladı. Sonrasında diskleri sıfır aldım üzerinden 6 ay geçti ve frene bastığımda direksiyon tekrar titremeye başladı. Diskler soğumadan aracı yıkamıyorum. Kışın su birikintisine girmiyorum. Frenleri sert şekilde kullanmamaya dikkat ediyorum. Bu sorunu nasıl çözücem yardıma ihtiyacım var. Araç 2004 206 quiksilver. Ön arka frenler disk. Düzenleyen TuğbayDündar - 04 Mart 2018 Saat 13:10 |
||
![]() |
||
HasGur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
1- Takılan yeni disklerin kalitesi düşük 2- Yeni disklerle birlikte kalitesiz yeni balatalar takılmış 3- Yeni disklerle birlikte eski disklerin yüzeylerini bozduğu eski balatalar (sıyrılmış yüzeyli) takılmış 4- Yeni disklerle birlikte eski camlaşmış yüzeye (uzun süreli düşük hız/basınçlı fren kullanımı) sahip balatalar takılmış 5- Araçta fabrikanın tavsiye ettiği ölçüler dışında lastik takılı (kısa sürede bozmaz) EK: Sorunun kaynağı diskler değilde bilya veya porya da olabilir.
Düzenleyen HasGur - 04 Mart 2018 Saat 14:04 |
||
1973 200
1976 280S 1983Şahin 1990Transit 1991Şahin 1993Toros,Kartal 1995R19 1997Tempra 1999E2200 2000Megane 2004Axor2523 2005Focus 2005 1840 2006307 2007R420 2008Civic 2012SpB |
||
![]() |
||
TugbayDundar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: Karşıyaka Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TugbayDundar
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Cevabın için sağol hocam, o zaman porya ve bilyalara baktırayım sonrasında sıfır disk ve balata alayım. Dediğin gibi disk aldıktan sonra eski balataları taktırmıştım ondan da olabilir. Brembonun hava kanallı disklerini almayı düşünüyorum bu sefer. Umarım bir daha tekrarlamaz
|
||
![]() |
||
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
|
iyi bir frenciye gidip neden kaynaklandığına baktırman gerek frenler ilk önce arka sonra önler devreye giriyor hangi diskin yamuk olduğunu kontrol ettir ön takım ve amasörede baktır derim daha önceden araç önden darbe almışsa bu sorunla karşılaşabilirsin
|
||
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
||
![]() |
||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
|
orijinal disk alıp şu diske çevirmek için 6-7 yerinden simetrik deldirsek olur mu ? Düzenleyen x571 - 05 Mart 2018 Saat 15:39 |
||
![]() |
||
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
|
o diskleri cnc makineleri deliyor elle ölçüm yapılması pek verim vermeyebilir ve onu önlü arkalı delmek için iyi para isterler
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
|
Delinmez hocam delinse bile randıman vermez. Arkadaşın dediği gibi onları cnc robotlar deliyor. Milimlik bile çapak olmaması gerekiyor.
|
||
![]() |
||
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
Benim 307 de de aynı sıkıntı vardı. Diskleri tornalatıp yeni balata taktım ve frene bastığımda titreme olduğunu farkettim. Ardından arkalı önlü diskleri balataları değiştirdim titreme sorunum kesildi.
Düzenleyen Orçun.Dmr - 05 Mart 2018 Saat 22:50 |
||
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
||
![]() |
||
eran ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
|
Kullanılan malzemeler kalitesiz olabilir ama bu kadar hızlı görülmemesi lazım zararlarının.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |