|
Göstergede ve ekranda airbag fault yazısı |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |||
Orçun.Dmr
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2017 Saat 00:08 |
||
Hayırlı akamlar. Biraz önce yoldayken arkadaşımla karşılaşıp kornaya bastım ardından sürücü ve yolcu airbag ışığı yandı ardındanda airbag fault yazısı yandı. Aklıma airbag sargısı geldi ve kornaya tekrar bastım sorunsuz şekilde korna çaldı. Araç 7 yıldır bende ve bugüne kadar böyle bi sorunla karşılaşmadım, eve gelip söndürüp çalıştırdıktan sonra ne yazı kaldı ne işaret. Sizce niye böyle bişey yaptı ve neden yaptı? Bi sorun yaratırmı? Yarın uzun yola çıkıcam ve bayram nedeniylede elektrikçim kapalı arabayı götüremeyecem. Araç 2005 1.4 hdi 307
|
|||
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|||
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Bu genelde comm200 kol arizasindan kaynaklanir.oto elektrikciye gosterin, degisim 550-600 tl yi bulabilir.tamirini yapanlar da var.
Comm 2000 sokulurken soket kontrolu de yapin.belki airbag altindaki soket temazsizligindan kaynakli da olabilir |
|||
MORALİ AĞRIYOR....
|
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Abi şuan da öğrencilikten dolayı intercooleri bile askıya aldım eğer dediğiniz gibi değişim ücreti tutarsa ayvayı yedim demektir. Bugün hiçbir yere çıkarmayacam aracı garaja aldım mecbur babamın arabayı alıcam artık. Dediğiniz gibi yarın elektrikçime götürüp kontrol edicez soketleri ve bilgisayara bağlayıp bakıcaz malesef. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
|
|||
|
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Evet forum sakinleri aynı hatayı tekrar aldım fakat ne yaptıysam söndüremedim. Aracımı 3 gündür çalıştırmadım biraz önce markete gitmek için binip çalıştırdım ve ardından göstergede airbag ile yolcu koltuğunun airbag ışığı yandı. Ekranda ilk olarak "Passenger Airbag Fault" sonrada "Airbag Fault" yazdı yoldayken 3 dk boyunca sönmüyor sürekli tekrarlıyor hatayı. Kutup başını çıkarıp taktım ve çalıştırdım yine aynı değişen birşey olmayınca kutup başını söküp kaputu kapattım sabahtan deneyecem bakalım. Sizce sorun nedir? neyden kaynaklanır? Not: Silecek kolları, Korna vs vs herşey çalışıyor.
Düzenleyen Orçun.Dmr - 19 Kasım 2017 Saat 19:06 |
|||
|
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Bilenler yokmu koskoca grupta??
|
|||
|
|||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
orçun kardeşim seni problemin iki sebebi var bir koltuk altı soketler iki com2000 far silecek kolu öncelikle aracını bilgisayara bağlatıp hata kodlarına baktırısan nerede problem olduğu çıkar kardeşim.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Soner abi koltuk altı soketleri kontrol ettim onlarda sıkıntı yok. Elektrikçi arkadaşımı bekliyorum iş çıkışı gelip bilgisayara bağlayıp kontrol edecek ama gelene kadar sizlerden bilgi almak istedim. Lastiği yaptırıp denedimeye çıkarken ışıklar söndü fakat 50 metre sonra tekrar yandı.
|
|||
|
|||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
orçun kardeşim bence sorun com2000 de gibi arkadaşın bir ölçüm yapsın bakalım kablolarda temassızlık varmı. Birde iç siğorta kutusunu kontrol edin derim
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Akşam bilgisayara bağlayıp baktık Soner abi fakat okumadı arkadaş dalgınlıkla yanlış bilgisayarı alıp gelmiş Peugeot yazılımı yoktu bilgisayarda. Bu akşam anlayacaz sorunun ne olduğunu.
|
|||
|
|||
axoyum
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
direksiyon mili etrafında sarılı olan yay benzeri bir airbag sargısı var o bozulmuş. ucuz ve genel yapılan çözüm direksiyon airbagi iptal etmek. şöyle sargının iki ucu arasına 100 ohm luk bir dirençi bağlayın sorun çözülür.
|
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Abi kesinlikle ve kesinlikle ölsem dahi Airbaglari iptal etmem. Elektrikçi arkadaşıma giderken ışıklar söndü bilgisayara bağladık hata kodu çıkmadı ve Airbag ışıkları bi daha da yanmadı.
Düzenleyen Orçun.Dmr - 25 Kasım 2017 Saat 19:41 |
|||
|
|||
Adem Kurtuldu
3. Vites Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2013 Konum: İZMİR /BORNOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1337 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
|
||
kardeşim biraz konu dışı ama intercooler takmaktaki amaç ne araçta ekstra bişey var mı ?
|
|||
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
|||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
||
düzeldiğine sevindim kardeşim ama gene ilerde karşına çıkar büyük ihtimal tamiri mümkün 150-200 tl civarlarında kardeşim o sargıyı tamir ettirmek. yada sıfır alacaksın oda bildiğin gibi baya bir maliyetli 600-700 tl civarlarında.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Hocam ben kesinlikle katılmıyorum böyle bir şeye
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
|
||
Airbag iptal etmek çok akıllıca değil sadece hatayı gidermez güvenliğide giderir. Bunu yaptırırken iki değil daha fazla düşünmek gerek
|
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Maalesef daha takamadım kardeşim Turbom arızalandı hybrit turbo araştırmasına geçtim yani anlıyacağın maddiyatı biraz sarstı. Araçta ekstra olarak şuan birşey yok ama ilerleyen zamanlarda soft yazılım, enjektör büyütme vs vs yavaş yavaş gelicek.
|
|||
|
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Bir daha yanarsa aracı arkadaşa bırakıcam tamir ettiricem abi. Göstergede arıza lambası yandımı bi tuhaf oluyorum resmen binesim gelmiyor araca.
|
|||
|
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Aynen hocam can güvenliğim herşeyden önemli. Bir daha yanarsa tamir ettiricem.
|
|||
|
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Arkadaşlar airbag isigi söndü ve 1 aydirda yanmiyor. Galiba benim sorunum soketlerle ilgiliydi diye dusunmeye basladim.
|
|||
|
|||
Selçuk55
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2018 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Kesinlikle bende soner sonra airbag acmiyor kazada direnc sadece araci kandirmak.
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |