Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - EGR ARIZASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

EGR ARIZASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mihrali_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mihrali_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: EGR ARIZASI
    Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2017 Saat 11:38
ARKADAŞLAR HERKESE SELAM

AKLIMA TAKILAN BİR KAÇ HUSUS VAR SON ZAMANLARDA HAVALAR SOĞMADAN ÖNCE ARACIMDA SABAH İLK ÇALIŞMADA EGZOZDAN BEYAZDAN MAVİYE DOĞRU ÇALAN RENKTE VE YAVAŞ YAVAŞ KARARAN AŞIRI DUMAN ÇIKMAKTADIR.

BİRDE SEYİR HALİNDE DİKKAT EDİYORUM 3' ÜNCÜ VİTESTE İKEN YOKUŞ YUKARI DEVİRİ YÜKSEK TUTMAK GEREKTİĞİ İÇİN 4 ' E ALMIYORUM 3 ÜNCÜ (3000-3500 DEVİR) VİTESTE AŞIRI KARA DUMAN ATMASI BENİ KUŞKULANDIRDI YAKIN ZAMANDA ENJEKTÖR TEMİZLİĞİ VE POMPA SİSTEMLERİNİ (ŞAŞMAZ UZMAN POMPA)' DA KONTROL ETTİRDİM 2 HAFTA OLMUŞTUR SORUN YOK DENİLDİ ARAÇTA TEK BAKILMAYAN YER EGR VALFİ KISMI SİZCE BU SORUN EGR VALFİNDEN KAYNAKLANABİLİR Mİ? EGR VALFİNİN TEMİZLİK İSTEMESİ VEYA TEMİZLİĞE İHTİYACI OLMASI ARIZA LAMBASI YAKAR MI YOKSA BÖYLESİ SORUNLARLA BELLİ EDER Mİ?

EVET KAYNAKLANIR DERSENİZ BUNUN TAMİRİ VEYA ORJİNAL SIFIR TEDARİĞİ NE KADAR DIR İŞÇİLİK MAALİYETİ İLE BİZE NE KADARA MAAL OLUR BU DURUMA DÜŞEN FORUMDAŞLARDAN DESTEKLERİNİ BEKLEMEKTEYİM.

SAYGILARIMLA. . .
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2017 Saat 11:50
aleyküm selam kardeşim. öncelikli olarak forum kuralları gereği büyük harfle yazmak yasaktır. muhtemel dediğiniz gibi egr valfinden  kaynaklı gibi gözüküyor araçta yağ ve su eksiltme yok deilmi? paça fiyatı bu civarlardadır. iptal ettirebilirsinizde. 180 tl civarlarında sıfırı aşağı yukarı işçilik vs. 250-300 tl civlarında tutar yapılacak işlemlere ve ekstra çıkmazsa birde ustasına göre değişir.

Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mihrali_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2017 Saat 11:54
özür dilerim bilmiyordum soner kardeşim araçta yağ ve su eksiltme yok sadece dün de kontrol ettikten sonra motor kapağının üzeri değilde büküm yerleri hafif yağ olmuş birde görünen boruların üzeri çok da değil az da değil böyle hissedilir şekilde yağlanma yapmış peki iptal ettirsem soner kardeşim her hangi bir sorun yaşatır mı ilerleyen zamanlarda
Yukarı Dön
Orçun.Dmr Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2017 Saat 20:47
Ben iptal ettim hocam hiçbir sıkıntı olmadı ve alt devirlerde hissedilir şekilde canlanma oldu. Turboyu kontrol ettirdinizmi? Aşınan turboda egzozdan duman atmasına sebep olur. 
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mihrali_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2017 Saat 22:26
Turbodan ustada şüphelendi Orçun kardeşim mali durum düzelince bakacaklar ama turboda sağlam bir sorun görünüyor gibi + birde bu egr olayı kaldı aracı komple bakımından geçirdim yakın zamanda yapılmayan tek yer turbo + egr ve turbodan yağ kaçağı var gibi sanki motor kapağı altında siyah kutu turbo ve onlara giren borular üzerinde gözle görülür şekilde yağlanma hasıl oldu son zamanlarda
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2017 Saat 10:19
turbo hortumları eksimiş olabilir hocam zamanla özelliğini kaydince oralardan çıkabilir yağ komple hortumları yenileyin derim kelepçelerle birlikte
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mihrali_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2017 Saat 14:30
Teşekkürler soner kardeşim genel bir bakım tekrarı yapınca usta bunlarıda göz önünde bulunduracağım EGR iptalini yaptıracağım artık kafama taktım. yakıtımı hep shellvpower nitro alıyorum umarım emisyon ile ilgili sıkıntı yaşamam 
Yukarı Dön
Orçun.Dmr Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2017 Saat 14:31
Yok hocam emisyon ile ilgili sıkıntın olmaz benim ki 0.35 çıktı muayenede. 
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2017 Saat 14:57
Orjinalini yazan: mihrali_06 mihrali_06 Yazdı:

Teşekkürler soner kardeşim genel bir bakım tekrarı yapınca usta bunlarıda göz önünde bulunduracağım EGR iptalini yaptıracağım artık kafama taktım. yakıtımı hep shellvpower nitro alıyorum umarım emisyon ile ilgili sıkıntı yaşamam 

rica ederim hocam ne demek. ama tavsiye sürekli olarak nitro dizel almayın derim. full save yeterli olacaktır hemde yakıt tüketiminiz azalacaktır. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60975 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 87 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 10 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 560 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 220 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13149 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2671 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1436 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 412 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50734 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34821 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2753 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1551 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6143 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 201 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 211 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 297 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 410 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5894 1 msk_sansal
konu icon Yağ soğutucusu son mesaja git 536 1 MehMetC3
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
JACKAL1742 1
tugrullbey 1
Cakirm0 1
Maduriye 1
muratzengin 1
Faruk_S 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English