|
EGR ARIZASI |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mihrali_06
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2017 Saat 11:38 |
ARKADAŞLAR HERKESE SELAM
AKLIMA TAKILAN BİR KAÇ HUSUS VAR SON ZAMANLARDA HAVALAR SOĞMADAN ÖNCE ARACIMDA SABAH İLK ÇALIŞMADA EGZOZDAN BEYAZDAN MAVİYE DOĞRU ÇALAN RENKTE VE YAVAŞ YAVAŞ KARARAN AŞIRI DUMAN ÇIKMAKTADIR. BİRDE SEYİR HALİNDE DİKKAT EDİYORUM 3' ÜNCÜ VİTESTE İKEN YOKUŞ YUKARI DEVİRİ YÜKSEK TUTMAK GEREKTİĞİ İÇİN 4 ' E ALMIYORUM 3 ÜNCÜ (3000-3500 DEVİR) VİTESTE AŞIRI KARA DUMAN ATMASI BENİ KUŞKULANDIRDI YAKIN ZAMANDA ENJEKTÖR TEMİZLİĞİ VE POMPA SİSTEMLERİNİ (ŞAŞMAZ UZMAN POMPA)' DA KONTROL ETTİRDİM 2 HAFTA OLMUŞTUR SORUN YOK DENİLDİ ARAÇTA TEK BAKILMAYAN YER EGR VALFİ KISMI SİZCE BU SORUN EGR VALFİNDEN KAYNAKLANABİLİR Mİ? EGR VALFİNİN TEMİZLİK İSTEMESİ VEYA TEMİZLİĞE İHTİYACI OLMASI ARIZA LAMBASI YAKAR MI YOKSA BÖYLESİ SORUNLARLA BELLİ EDER Mİ? EVET KAYNAKLANIR DERSENİZ BUNUN TAMİRİ VEYA ORJİNAL SIFIR TEDARİĞİ NE KADAR DIR İŞÇİLİK MAALİYETİ İLE BİZE NE KADARA MAAL OLUR BU DURUMA DÜŞEN FORUMDAŞLARDAN DESTEKLERİNİ BEKLEMEKTEYİM. SAYGILARIMLA. . .
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aleyküm selam kardeşim. öncelikli olarak forum kuralları gereği büyük harfle yazmak yasaktır. muhtemel dediğiniz gibi egr valfinden kaynaklı gibi gözüküyor araçta yağ ve su eksiltme yok deilmi? paça fiyatı bu civarlardadır. iptal ettirebilirsinizde. 180 tl civarlarında sıfırı aşağı yukarı işçilik vs. 250-300 tl civlarında tutar yapılacak işlemlere ve ekstra çıkmazsa birde ustasına göre değişir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
mihrali_06
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
özür dilerim bilmiyordum soner kardeşim araçta yağ ve su eksiltme yok sadece dün de kontrol ettikten sonra motor kapağının üzeri değilde büküm yerleri hafif yağ olmuş birde görünen boruların üzeri çok da değil az da değil böyle hissedilir şekilde yağlanma yapmış peki iptal ettirsem soner kardeşim her hangi bir sorun yaşatır mı ilerleyen zamanlarda
|
|
Orçun.Dmr
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
Ben iptal ettim hocam hiçbir sıkıntı olmadı ve alt devirlerde hissedilir şekilde canlanma oldu. Turboyu kontrol ettirdinizmi? Aşınan turboda egzozdan duman atmasına sebep olur.
|
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
mihrali_06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
Turbodan ustada şüphelendi Orçun kardeşim mali durum düzelince bakacaklar ama turboda sağlam bir sorun görünüyor gibi + birde bu egr olayı kaldı aracı komple bakımından geçirdim yakın zamanda yapılmayan tek yer turbo + egr ve turbodan yağ kaçağı var gibi sanki motor kapağı altında siyah kutu turbo ve onlara giren borular üzerinde gözle görülür şekilde yağlanma hasıl oldu son zamanlarda
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
turbo hortumları eksimiş olabilir hocam zamanla özelliğini kaydince oralardan çıkabilir yağ komple hortumları yenileyin derim kelepçelerle birlikte
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
mihrali_06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mihrali_06
|
Teşekkürler soner kardeşim genel bir bakım tekrarı yapınca usta bunlarıda göz önünde bulunduracağım EGR iptalini yaptıracağım artık kafama taktım. yakıtımı hep shellvpower nitro alıyorum umarım emisyon ile ilgili sıkıntı yaşamam
|
|
Orçun.Dmr
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
Yok hocam emisyon ile ilgili sıkıntın olmaz benim ki 0.35 çıktı muayenede.
|
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
rica ederim hocam ne demek. ama tavsiye sürekli olarak nitro dizel almayın derim. full save yeterli olacaktır hemde yakıt tüketiminiz azalacaktır.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |