|
Yerli Otomobilden Vergi Alınmayacak |
Yanıt Yaz |
Yazar | |||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2017 Saat 10:00 |
||
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ve piyasaya güçlü bir giriş yapabilmesi için ÖTV'den muaf tutulacağını kaydetti.< ="Element" id="Element" poster="https://foto.sondakika.com/haber/2017/10/03/yerli-otodan-vergi-alinmayacak-10090363_2163_o.jpg" controls="" preload="" style="-sizing: border-; display: inline-block; vertical-align: line; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; width: 640px; height: 360px; : ;"> Yerli ve milli üretim Otomobil için düğmeye basılmasına sayılı günler kaldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çalışmaların tamamlandığını belirterek, bu ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi. Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ve piyasaya güçlü bir giriş yapabilmesi için Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulacağını kaydetti. "ORTAKLIK MODELİ KURULACAK" Bakan Özlü, en az 3, en fazla 5 ismi bir araya getiren bir ortaklık modeli kurulacağını ifade etti. Bu ortaklık modelinde halihazırda farklı lisanslar altında yabancı marka otomobil üreten grupların yer almayacağına dikkat çeken Özlü, şöyle konuştu: "ÖNCELİK ELEKTRİKLİ MOTORDA" "Yerli otomobilde öncelik elektrikli motor, batarya ve yazılım teknolojisinde olacak. Kullanımı yaygınlaştırmak için teşvik edici düzenlemeler yapılacak. Bu kolaylıkları üretim yapacak firmalarla bir araya gelerek onlardan görüş alıp belirleyeceğiz." Araç alacak veya kiralayacak devlet kurumlarının yerli otomobil alması da teşvik edilecek. ( Sabah) Son Dakika » Ekonomi » Haber Haber Yayın Tarihi : 3.10.2017 09:35:00 Sondakika.Com Düzenleyen sonerkyl - 03 Ekim 2017 Saat 10:02 |
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
Valla yerli otomobil için beklenen bir karardı aslında. Teşvik için çok iyi fırsat. Tasarımı çok rezalet olmadığı sürece her türlü alınır bence.
|
|||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
inşallah adam akıllı bir tasarımla çıkarlarda
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Merak etmeyin arkadaşlar bu devlet size ucuza kaliteli mal satmaz sattırmaz. Böyle yazınca da bazı arkadaşlar bizi devlet düşmanı gibi falan görüyor olabilir ama maalesef doğru bildiklerimizi de söylemek zorundayız.
Elektrikli otomobil iyi güzel de hep "seneye yollarda" oluyor. O sene bir türlü gelmiyor. Onu da geçtim bu iş sadece arabayı banta koymak da değil ki. Servis ağı yedek parça, şarj istasyonları falan olmalı. Bunun dolması da öyle pompayı tak doldur devam et şeklinde de değil. Onu da geçtim arabayı koyacak yer bulamıyoruz evin önünde uzatma kablosu mu çekeceğiz. Bu işe yıllarını vermiş firmalar mevcut servis ağlarını kullandığı halde yeni çıkan elektrikli modellerinde oluşan sıkıntılar mevcut. Ki yılların tecrübesi ve argesi ile bu işe girdikleri halde. Biz hop diye bu işe girip de bundan başarılı olarak çıkmak istiyorsak alt yapı ve servis işini halletmeliyiz. Peki büyük firmalar ne yapıyor? Şu aşamada vergi muafiyeti olmasına rağmen pek hevesli değiller Türkiye pazarına elektrikli otomobil ile girmeye. Eğer yerli otomobil uygun şartlarda ve donanımla çıksın varsın ötv indirimi olmasın yine de alırız. Ancak madem yerli otomobilimiz olacak o zaman diyecekler ki: bundan sonra hiç bir devlet kurumunun aracı yabancı marka olmayacak. Belediye başkanları passat mı çekeyim yanlarına diye ağlamayacak, adını söyleyemedikleri arabaları altlarına çekmeyecekler hepsi yerli olacak. yine de umudum yok. :) |
|||
ben_erhan
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2016 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
|
||
İnşallah ne yerli otomobilden vergi alınır, ne de mtv ye zam gelir...
Zaten vergiler yüzünden 2.0 arabaya binemez durumdayız... Düzenleyen ben_erhan - 04 Ekim 2017 Saat 00:21 |
|||
Kocak
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Yemin Ederim şu vergi benzine motorine zam gaza zam görünce çıldırıyorum arkadaşlar. bazen tiksiniyorum şu ülkedende ülkeyi yönetenlerden de
|
|||
ggitaristt
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
|
||
Açıkçası ***unu çıkardılar.. Doğmamış ve doğmayacak çocuğa mektuplar...
|
|||
Adem Kurtuldu
3. Vites Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2013 Konum: İZMİR /BORNOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1337 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
|
||
Valla yerli otomobiller arasında renoda olur gibime geliyor ama sosyal ağlarda göreniniz vardır illaki milyarlar verip talisman alıyorlar fakat ses yalıtımı malzemesi tavana karton koymaksa o paralara yazık günah yerli otomobildende açıkcası cok bi beklentim olmaz kalite konfor vb konularda
|
|||
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
|||
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
||
bende biraz oktkor a katılıyorum.
Aracımızı park edecek yer yok, ben düzgün park yeri bulduğumda arabayı hafta içi kıpırdatamıyorum. nerede nasıl şarj edeceğiz, şarj istasyonlarında metrobüs kuyruğu gibi kuyruklar olacak, sıra kavgaları olacak. olacak da olacak.. kalite konusuna gelirsek de, çin malını mumla arayacağımız kalitede olacağına eminim...
|
|||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|||
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
|
||
Evde şarj edersin sende Mustafa Şaka bir yana fiyatları çok makul seviyelerde olmaz diye düşünüyorum.
|
|||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
valla arkadaşlar araba 50000 tl üstüne fiyat çekerlerse yüzüne bile bakmam. hele birde sadece elektrikli olmaz hibrit yapmaları lazım. donanımdanda çalmamaları lazım. esp-asr-yokuş kalkış vs. multimedia gibi ama bende pek sanmıyorum.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
||
Vergi olmasa 2.0 arabaya binebilecek miyiz ? 5.35 benzin 4.85 mazot |
|||
uzunca961
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
|
||
Hem donanım hem 50k biraz hayal bence Soner. Düz akülü araba yapıp 50 ye satarlarsa bilemem Hibrit meselesi biraz sıkıntı düzgün bir şekilde tesla kadar olmasada iyi bir elektrikli araba yapsalar yeter |
|||
maximusti
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
||
benim ev çapada, hiç bir caddeden tek hamlede dönemiyoruz bile :) orada şarjın hiç hiç imkanı yok :) |
|||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|||
uzunca961
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
|
||
Eski dar sokaklar zaten insanı yıpratıyor bırak arabayı. Ama samimiyette o sokaklarda vardı hep şimdi büyük büyük siteler yapıyorlarda ne oluyor sanki karşı komşusunu tanımıyor çoğu. Konu nerden nereye geldi
|
|||
dejawu1978
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
|
||
heveslenmeyin bence bu haberin acıklanması sadece ve sadece MTV deki %25 lik zammın üstünü kapatmak için cıkarıldı..bir nevi şehir efsanesi bu haber
|
|||
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
|||
uzunca961
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
|
||
Üstünü örtecekleri bir zam yok ki ortada. Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar o kadar Önce 40 diye yokladılar insanlar ses çıkarınca %39 ile kapatacaklar meseleyi
|
|||
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
İtibarda tasarruf olmaz arkadaşlar. Aslanı seven yemini suyunu vergisini verecek. Aslana binmek kolay değil. Üç kuruş için itibarınızla oynamaya değmez. Şöyle %80 falan zam gelse itibarımız artsa idi daha iyi olurdu. :)
|
|||
tired06
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2017 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
yerli araba bi çıksada şu araba trafiğe görsek vergisi sonraki iş
|
|||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |