|
Acil 3008 otomatik vites vuruntu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Viruse
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2014 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2017 Saat 21:00 |
Arkadaşlar, acil yardımınıza ihtiyacım var. Tam otomatik 3008 benzinli aracım "P" konumundan "D" konumuna geçtiğinde küt diye vuruntu sesi geliyor ve araç öne doğru sıçramak istiyor. Acaba frene sert basmadım diye düşündüm ama frene bassamda aynı şekilde oluyor. Daha önce yoktu ilk defa bugün oldu.
Forumda inceledim ama çok net bir cevap bulamadım. Bir arkadaş amortisörlerden olabilir demiş, ben de bugün bir çukura düştüm ondan sonra oldu diyebilirim. Sizce sorun ne olabilir, çözümü nedir, kaça mâl olur, ciddi bir sorunmudur. Şimdiden teşekkürler... |
|
Yasin Babadağ
2011 Peugeot 3008 1.6 THP OV |
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam bunu yaptigi zaman araba yokustamiydi.
Eger yokuşts yaptı ise park ederken yükü şanzımana vermiş olabilirsiniz. Eğer düzde yaptı ise fren müşürü devreye girmemiştir. Gözlem yapin tekrar devam ederse fren müşürü değişimi yapin Düzenleyen talip206 - 22 Eylül 2017 Saat 22:30 |
|
Viruse
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2014 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yok üstad düz yoldu, arabayı parkederken farkettim. Hatta kapatıp açtım tekrar ileri geri yaptım ama her seferinde "P" konumuna alınca ileri doğru sıçrayıp vuruntu yapıyor
|
|
Yasin Babadağ
|
Viruse
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ayrıca düz yolda olsa otomatik park freni devreye girmeden frenden ayağımı çekmem yük şanzımana binmesini diye
Düzenleyen Viruse - 22 Eylül 2017 Saat 22:34 |
|
Yasin Babadağ
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O zaman fren müşürü arızalı olabilir. Birkaç defa sert bir şekilde fren pedalını pompalayin düzelme olacak mi bakın. Tabi bunlar varsayım. En sağlıklısı ustaya göstermek
|
|
Viruse
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İlginç bir şekilde servise gittiğimde sorun çıkmadı. Ustaya göstermek istediğimde hiç sıkıntı vermedi. Ama sağolsun ustalar yinede makinaya bağlayıp vites alıştırması yaptılar. İlginize teşekkür ederim
|
|
Yasin Babadağ
|
Viruse
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Güncel
Arkadaşlar sorun halen devam ediyor. Konu hakkında bilgisi olan varmı? Ciddi bir problem açmasından endişeliyim.
|
|
Yasin Babadağ
|
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam senin ilk önce fren müşürünü orjinali ile değiştirmen gerekli. Çok pahalı bir parça değil. Düzelmezse başka ihtimallere bakılır.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |