|
Acil fikir yardımınıza ihtiyacım var ! |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
onurrr41
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mart 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2017 Saat 23:19 |
Öncelikle herkese selamlar. Daha demin bir akşam turuna çıktım ve arabayı çalıştırmamdan itibaren gaz fren pedalının altından bir parça ayağımın tam altında ampül kesmesine benzeyen bir ses (tık tık) çıkarmaya başladı. Her sağa ve sola direksiyon çevirişimde 10-20 kmh hızlarda bu tık sesini yapıyor.
Bir başka sorun; Aracım otomatik vites ve ışıklarda kalktım ikinci vitese geçerken gaza tam bastığım esnada silkelendi stop edecek gibi oldu ve arıza ışığı yanıp hemen söndü. Yakıtı totalden aldım ilk defa shell dışında zorunda kaldığım için ondan olmuş olabilir mi acaba? Araç sesle iki kere uyarı verdi ama tabloda veya yol bilgisayarında hiçbir arıza görünmüyordu. Nasıl bir yol izlemem gerekir çok tedirginim arkadaşlar. Şimdiden yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum. (Araç 1.4 2006 model otomatik benzinli)
Düzenleyen onurrr41 - 14 Eylül 2017 Saat 23:20 |
|
1.4 Peugeot 206 8V - Benzin - X-Design - 2006 Model - Otomatik Şanzıman - H7 LED Uzun Far Ampulü - Pioneer Kapı Hoparlörleri
|
|
acabuco
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Mart 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 179 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
aynisi debriyaj pedalinda basima gelmisti, plastikleri oluyor, onlar degismisti, ondan olabilir, basit bir sey sorun buysa. otomatik araclari aktif olarak kullanmadim, onun yorumunu arkadaslara birakiyorum. |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
ilk soruna gelince arkadaşımızın dediği gibi olabilir ben ilk defa duyuyorum sizden. kontrol etmek lazım. ikinci soruna gelirse büyük ihtimal yakıttan kaynaklı gibi araç uyarı sesi verdiğinde radyo bilgi ekranında ne yazıyordu görebildiniz mi?
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
onurrr41
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mart 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hiçbirşey yazmadı. İlk olarak o ekrana baktım zaten arıza ışığı yandığı esnada. Yakıtta seçicilik yapmıştır umarım bizim aslan. Bugünde bir defa aynı silkelenmeyi yapıp olduğu yerde dururken stop etti
|
|
1.4 Peugeot 206 8V - Benzin - X-Design - 2006 Model - Otomatik Şanzıman - H7 LED Uzun Far Ampulü - Pioneer Kapı Hoparlörleri
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
bence filtreyi değiştir onur birde würt benzin katkısı al üstüne 100 tl benzin koy sonra biraz otobanda yada müsait bir yolda devirli kullan derim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Otomatiklerde tik tik sesi fren müşüründen gelir.Çoğu zaman frene basip çekince bu sesi duyabilirsiniz. Fren müşürü arızalı ise basmadan da bu ses gelebilir.
Ikinci ihtimal ise sinyal kolunuzda arıza var mi. Saga sinyal verince direksiyonu toplarken sola çevirince sol sinyalin yanması gibi. Düzenleyen talip206 - 15 Eylül 2017 Saat 21:33 |
|
onurrr41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bahsettiğim ses fren müşürünün sesi değil hocam. Fren pedalının altında ayağımla hissediyorum ayağımı yukarı doğru hareket ettiriyor ve tık sesi geliyor direksiyon sağa sola dönerken. 15 kmden hızlıyken olmuyor.
|
|
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O zaman alt takımla ilgili problem olabilir. Z rot vb. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |