|
206 Airbag ışığı (Çözdüm) |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
muzo
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2021 Saat 22:50 |
Selam yetkili servis ve bazı ustalar çözemedi.ümraniye,deki ESEN ELEKTİRONİK BEKİR ESEN usta olayı çözdü.sigorta kutusunun yanında mavi soketin içinde bir tırnak kırılmış .Tamir edip olayı çözdu.2 senedir sorunsuz çalışıyor. |
|
emrebaki
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2020 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende suan aynısını yaptım, oldu teşekkürler
|
|
gokhan789
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2019 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı gokhan789
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Genelde bende de yanıyor bazen ben aracı stop edip sürücü ya da yolcu koltuğunun altına elimi sokuyorum orada airbag soketleri var sağ sol ileri geri oynatıyorum sıkıştırabilirsem sıkıştırıyorum kontağı çeviriyorum ışık sönüyor, sönmezse aynı işlem bir daha yapıyorum kesin sönüyor :)
|
|
kaan206
2. Vites Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 462 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben aynı sorunu şans eseri kapı ve iç döşmeleri söküp temizleyim derken sağ sol emniyet kemeri yükseklik ayarları kısmıyla oynarken çözdüm. Temizlik yapayım derken aracı çalıştırdım bir baktım airbag lambası sönmüş :) 1 gün önce usta direksiyondaki airbag sargısı bozuk onu değiştirince sorun çözülür demişti :)
Düzenleyen kaan206 - 29 Nisan 2019 Saat 23:26 |
|
luridline
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
2006 x design' da var, direğin ordaki plastiği alttan esnetip elinizi sokup kontrol edebilirsiniz, bi çıkartıp takmayı.
Benim sıkıntım hava sıcakken düzeliyor, muhtemelen makarada bir arıza var ya da sensör arızası |
|
ertugrulfurkan01
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2018 Konum: Corlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ertugrulfurkan01
|
Arkadaşlar bende de bu ışık yanıyor bilgisayara bagladığımızda sol emniyet kemeri arızası veriyor. Bu direksiyon altındaki soketleri denesem çözüm olur mu acaba? Çok merak ettiğim birşey var 2003 model 206 da sol emniyet kemerinin altta sarıldığı yerde soket yada kablo var mi bu airbagle ilgili?
Düzenleyen ertugrulfurkan01 - 08 Şubat 2018 Saat 11:45 |
|
luridline
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Adam gibi usta bulmak gerçekten zor. Herkes iteleme peşinde sorunu çözmekten ziyade. Yok ordaki kablo çıkmıştır diyip oyalıyorlar. İlginç bir şekilde halen hava ısındığında sönüyor. Çok büyük ihtimalle soketler. Emniyet kemeri arızası da olması muhtemel tabiki. Müsait bir zamanımda kontak temizleyici ile temizlemeyi düşünüyorum. Kendim elektrik-elektronik mühendisiyim. En kötü komple girişicem.
Düzenleyen luridline - 02 Şubat 2018 Saat 15:45 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
emniyet kemerine gelen kabloları bulun ve soketlerini kontrol edin hocam oksitlenme kablolarda kopukluk gibi durumlar oluyor. İyi bir elektronikçiye gidip kablolarını kontrol ettirebilirsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
luridline
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Ben de takipteyim. Soketler ile ya da emniyet kemeri makarası ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Düşük maliyetle nasıl çözebiliriz yardım önerilini bekliyorum.
|
|
Trelof
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben dün söktüm taktım tek tek ama olmadı nerden söndürtebilirim . Bir ara yolcu emniyet kemeri takılınca söndü sonra tekrar yandı sönmedi bir daha ne yapmam gerekli yardımcı olacak var mı ?
|
|
Trelof
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kardeşim cümleten herkese günaydın. Bende de aynı ışık yanıyor sarı renkli . Dediğin gibi söksem o şekilde airbag filan patlamaz değil mi ? Herhangi bir sıkıntı olur mu ? Dikkat etmem gereken birşey var mı ?
|
|
luridline
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
Merhabalar, geçtiğimiz haftasonu soketler ile oynadım fakat sorun çözülmedi :( direksiyonun altındaki soketleri çıkartığ taktığımda ışık önce söndü bir kaç kontak açıp kapattıktan sonra yeniden yandı. Emniyet kemeri soketlerini söküp taktığımda özellikle sürücü tarafını ışık önce söndü bir iki saniye sonra yeniden yandı. Tam olarak çözemedim. Yardımcı olabilecek var mı kablolarda temassızlık olma ihtimali var mı
|
|
luridline
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı luridline
|
İlk fırsatta ben de deneyeceğim. Benim farkettiğim soğuk havalarda yanıyor, sıcak havalarda hanmıyor çok ilginç bir şekilde. Uzun yola giderken arabanın içi ısındıktan sonra kontağı kapatıp yeniden açıyorum ışık sönüyor. Bir bağlantı genleşşince temas ediyor düşüncesindeyim. Bi soketleri kontrol edeceğim ilk fırsatta
|
|
Brcbyrktr
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 227 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Brcbyrktr
|
İlk fırsatta direksiyonun hemen altındaki kapağı söküp resmi paylaşıcam..Teşekkür ederim.
Düzenleyen Brcbyrktr - 18 Temmuz 2017 Saat 14:04 |
|
hzr206
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Foto çektiysen yardımcı olmaya çalışırım
|
|
Brcbyrktr
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 227 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Brcbyrktr
|
Resimli açıklamaya göre söktüm bende.. Kablo var ama bu soketlerden eser yok. Benim hava yastığı hikaye sanırım..
|
|
hzr206
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı sorunu bende bu yolla çözdüm
|
|
kajmeranist
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kajmeranist
|
Benimde Airbag ışığı yanıp sönüyor. Bu yazdıklarınız denicem inşaAllah düzelirse yazarım.
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hadi geçmiş olsun
|
|
gngburak
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 636 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şimdi denedim söktüm soketleri kontrol etttim hatta pas sökücü sıktım
yok malesef olmadı 150tl kaçacak galiba
tekrar teşekkürler....
|
|
www.gngtasarim.com
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |