![]() |
|
Benzin Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
spade ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2016 Konum: göztepe/ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
forumda benzer konular gördüm ancak kimse benzin sorunu olarak belirtmemiş bu sebeple yeni bir konu açmıştım.öncelikli problemim benzinin çok yakması. tekrardan teşekkür ediyorum. iyi çalışmalar
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
benzin sorunu şanzumanın durumundan dolayı artması muhtemel ama kesin birşey söylemek tabiki yanlış ama düşüş olacaktır belli miktar tabi nedeni ise vites geçişlerini bu selonoid valfler sağlar. tepme sorunun ortadan kalkacaktır. tabi iyi bir usta bulmalısın işini arkadasında olacak bu sorunla karşılaşan bir çok 206-307 kullanıcısı mevcut forum içerisinde aratırsan bir çok konu bulabilirsin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
spade ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2016 Konum: göztepe/ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
çok teşekkür ederim sonerkyl. selenoidleri değiştirirsem hem benzin sorunu hem de bu tepme sorunundan kurtulurum değil mi?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hocam sıkıntı selenoid valflerden kaynaklı büyük ihtimal. ama öncelikle siz bir fren müşürünü değiştirip deneyin (25-30 tl) eğer devam ederse selodoid valflerin değişmesi gerekebilir şazumandaki. ortalama 600-800 tl bir maliyeti olurs size
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
bu bahsettiğim arkadan vurmuş hissini çok ender yapıyor. bazen D modundaykende çok hızlı giderken yapıyor veya ani frena basarken yapıyor
|
|
![]() |
|
araçta sport moda alırken biri vurmuş gibi ileri atıp kar ve spor modlar yanıp sönüyor.
Bahsettiğiniz sorunlar ortalama kaç TL tutar bir bilginiz var mı? |
|
![]() |
|
o zaman hocam benzin filtresi değişecek. hava filtresi hortumları ve hava filtre kazanı konttol edilecek çatlak kaçak vs. daha sonra aracın map sensörü değerleri kontrol edilecek. en son benzin ejektörleri kontrolü yapılacak. araçta tekleme ve çekiş sorunu olmadığını var sayıyorum.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
hoşbulduk. aldıktan 1 hafta sonra aracın herşeyine bakılıp gerekenler değiştirildi veya onarıldı.
yapılanlar; disk taşlama ön ve arka balata arka rulman motor yağı yağ filtresi hava ve polen filtresi bujiler V kayışı antifiriz gergi rulmanı silecek Şanzuman yağı direksiyon yağı hidrolik ve korna |
|
![]() |
|
lazerburak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2016 Konum: İSTANBUL-KARTAL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lazerburak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle merhaba aracın motor bakımları ve şanzıman çok önemli bu konuda otomatik şanzımanın balata zamanı gelmişse araç çok yakabilir.tabi bunun yanında buji+buji kablosu ve benzin filitresine bir baktırın derim.
|
|
![]() |
|
öncelikle hoşgeldin aramıza. peki hocam öncelikle aracın şanzuman ve motor bakımları en son ne zaman yapıldı.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
merhabalar, aranıza yeni katıldım. benim için çok büyük bir problemi paylaşmak istiyorum.umarım yardımcı olursunuz.
2004 model 1.6 206cc otomatik sahibiyim. yaklaşık 3 hafta önce aldım. depo 200 TL ye fulleniyor.fakat gittiği km sadece 280!! kullanım kılavuzunda 500 km gideceğini yazıyor.. bunun sebebi nedir? bundan önceki aracımda 2005 model roland garros 206cc idi. onda da aynı sorun vardı. acil bir şekilde cevaplarınızı/yardımlarınız bekliyorum |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |