![]() |
|
Soğuk Havada Çalışmama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Ege Mavisi 206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2016 Konum: Cihanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ege Mavisi 206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2016 Saat 20:38 |
|
Selamınaleyküm, daha yeni edindiğim bir 206 1.4 hdi aracım var. Aracın öncesini bilmiyorum, kızdırma bujisi falan ne durumdadır fikrim yok. Havalar soğudukça çalışmamaya başladı. Eksi 10 15 oluyo bu aralar buralarda hava. Bazen güneş görüp ısınırsa sıkıntı kayboluyor ama şuan yine çalışmaz vaziyette. Konuya ilişkin başlık var mıydı bulamadım, varsa şimdiden özür dilerim. Benzer sıkıntı yaşayan, çözümü olan arkadaşların katkılarını bekliyorum. Teşekkürler, selamlar, saygılar.
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
prdxy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
antifrizden kaynaklı bir problem olabilir mi acaba
|
||
![]() |
||
Ege Mavisi 206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2016 Konum: Cihanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ege Mavisi 206
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kışlık bakım için gittiğimde -30 olarak ölçülmüştü,yedek depoda da bi donma gözlemlemedim.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ege Mavisi 206
|
Belirtmem gereken bir husus; geçen bir akşam çalıştırıp rölantide 10-15 dakika bekledikten sonra motorun üzerini battaniyeyle kapattım bi ustanın önerisiyle, o bi işe yaradı gibi oldu ama son vaziyet yine araba çalışmıyor
|
||
![]() |
||
dejawu1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
|
peki ilk çalışmada benzindemi yoksa LPG demı çalıştırıyorsunuz sıralıyı yok sayarak yazdım bu arada ...
|
||
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
||
![]() |
||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
|
Akü ne durumda hocam, zayıf ise bu durumu yapabilir.
|
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ege Mavisi 206
|
Hocam araç dizel.
Hava sıcaklığı normal iken tekleme dahi yok, saat gibi ama işte bu aralar eksiden gidiyor sıcaklık. Normalde öyle olunca hiç kontrol etmemiştim, bi bakayım. Teşekkür ederim.
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
zeynel kardeşim sıkıntı dizel araçlarda kışın çalışmamasının sebebleri
1-akü zayıf olabilir 2-kızdırma bujileri ömrü bitmek üzeredir. 3-aldığın yakıt normal motorin, shell nitro+ yada würt dizel yakıt katkısı var onlardan kullanmanı öneririm 4-aracında motor yağı büyük ihtimal 10w/40 kullanıyorsundur. yağını 5w/40 yağ ile değiştir. 5- ustanın önerisine bende katılıyorum battaniye ile sarmaya devam et.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ege Mavisi 206
|
Eyvallah abi. Dediklerini bi yapayım bakalım. İnşallah kızdırma bujisi falan değildir, hiç iyi şeyler okumadım bu zamana kadar
![]() |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
kızdırma bujisine takılma tanesi 25-30 tl de sökerken ustanın dikkatli olması lazım kırarsa işte o zaman sıkıntı zeynel iyi bir usta bulman lazım. birde yakıt fitlresi ne zaman değişti senin.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ege Mavisi 206
|
Hep sökülmesinden yana işte sıkıntı, ilçedeyim, burda iyi usta bulmam ne derece mümkün bilmiyorum, aracı yeni aldım, hiç bakım filan yaptırmadım daha, benden önceki vatandaşa bi soracağım bakalım ne yapmış ne etmiş arabaya, bi de sıcak-ılık su dökmek fayda-zarar verir mi ısınması için arabanın hortumuna vs?
|
||
![]() |
||
|
aman sakın kardeşim sıcak su dökeyim felan deme plastik aksamların çatlamasına sebep olabilir. sen bir sor kaş yapatım derken göz çıkarma muhabbetine döner sonra işlerin antifiriz varsa aracında sıkıntı yok.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ege Mavisi 206
|
Eyvallah abi sağol yardımın için. Bi antifirizi gözümle gördüm zaten eksi 30 diye ondan yana rahatım. Gerisi Allah kerim artık.
|
||
![]() |
||
|
rica ederim zeynel bildiğimiz kadarıyla yarıdımcı olmaya çalışıyoruz.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ege Mavisi 206
|
Selamınaleyküm, aracı soruşturdum. Akü en az 3 senelik, kızdırma bujileri de öyle. Yağ konusunda net olmamakla birlikte 5w40 olduğu söylendi. Geçen sürede aracı deneme şansım da oldu. 3 gündür gidip kendi kendime uğraşarak aküyü iyice bitirmiştim, araç hiç marş almıyordu. Dün akşam iş yerinden arkadaşla gidip takviye denedik. İlginçtir pazar akşamından beri bu vaziyette ayazda yatan araba kabloları bağlayıp bir iki kontak açıp kapattıktan sonra tek marşta aldı. Akşam çalıştırdıktan sonra bir müddet dolaştım. Ara ara stop edip yeniden çalıştırdım. Isındıkça sıkıntısız çalıştı. Bırakırken de sıcak haliyle motoru örtüp öyle bıraktım, rüzgar falan da almayacak şekilde. Lakin ki sabah araç yine marş bastı ancak çalışmadı. Bir iki denemede alacak gibi oldu ancak en son yine marş vermemeye başladı. Bu kez de komşunun aracından takviye denedik. Yine tek marşta aldı. Hal böyle olunca bu da bana akünün ölmüş olabileceği seçeneğinin daha yüksek olduğu fikrini verdi. Akü almayı düşünüyorum, çözüm olur mu sizce? Bir de marka önerisi olan var mı, aracın üstündeki mutlu marka 60 amper 540 cca, önemli olan kısmın cca olduğunu okudum sayfalarda. 600 cca'lık akü alsam araca zararı olur mu? Teşekkürler.
Düzenleyen Ege Mavisi 206 - 22 Aralık 2016 Saat 09:21 |
||
![]() |
||
|
akü 3-4 yılda pert olmuş demek ben orjinal aküsünü 2015 te değiştirmiştim.
![]() aynen cca yani marş basma amperi o cca arttıkça fiyatta artıyor malesef. 600 cca bir zararı olmaz ama 60 ah aküde o değerde bakamak lazım 72 ah lerde var 640 lık felan ama bizim akü yerine sığmıyor hemde 72 ah şarj dinamosunu yorar.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |