|
207 2.el dertleri |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Yskaos
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2016 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2016 Saat 21:33 |
Antepten ikinci el bir 207 aldım siyah Peugeot hastasıyım çok kullandım ama şahsıma ait araç olarak ilk defa 207 aldım ama o kadar Çok problem o kadar çok arıza ile karşı karşıya kaldım ki şu anda inanılmaz olmuş durumdayım araçtan
-Aracım LPG'li ama hem LPG'den hem benzinden düşüyor yakıt olarak araci kullandığımda Benzin ışığı yandıktan sonra benzin aldığımda eski benzin üzerine ekleyerek ibre de gösteriyor mesela 50₺'lik benzin vardı kullandım sıralı sistem muhabbetine benzinden yedi normalde bir ayda gitmesi gereken benzin bir haftada bitti üzerine 20₺'lik daha benzin aldım ibre olarak yarın üstüne çıktı birden -Camlar inanılmaz buğu yapıyor ressmen kör olarak araba kullandım bugün yağmur da Bir elimde bez sürekli cam sildim sanki Şahin kullanıyorum -Arabayı sabah ilk çalıştırırken bir türlü gaz yemiyor devri Red line yapmam gerekiyor 5000 6000 7000 gazlamazsam stop ediyor sürekli -direksiyonu tam sağa aniden kırdığım zaman lastikte bir tekleme oluyor sanki oda direk direksiyona vuruyor - araçla giderken ya başladığımda ya basıncı düşük uyarısı veriyor ekranda ama ustaya gösterildi araç herhangi bir ya basıncı arızası durumu yok ama yine de sürekli bu hatayı veriyor -İlk aldığımda motor arıza lambası yanıyordu ama şimdi yanmıyor -LPG'yi değiştirmem lazım sizce 207'ye gidecek en iyi LPG hangi marka |
|
Gokcesel
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracınız aynı anda yakıt tüketmiyor hocam. Aracınız LPG'de giderken beyin onu benzinde gittiğini sanarak ibre düşüyor. En az 7 Lt benzin alırsanız ibre eski yerine gelecektir. Yarım deponun üzerinde tutun benzininizi ve aylık en az 7 lt benizn alırsanız bu sıkıntıyı yaşamazsınız. Forumda konusu mevcut detaylı araştırabilirsiniz. Her aracın camı buğu yapar bu soğuk havalarda. Eğer klimanız camda ki buğuyu çözmüyorsa o zaman sorun vardır demektir. Temiz bir bez ile silip buğu önleyici spreyler var onlardan kullanabilirsiniz. Diğer sorunlar için bilgisayara bağlatıp hata kodlarına bakarak çözüm bulabilirsiniz.
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Buğulanma normalden fazla oluyorsa iç hava sirkülasyon ayarıyla oynayın.Halı paspas yerine lastik paspas tercih edilebilir.Ayrıca camlara üfleyen hava kanallarında tıkanma olabilir.Diğer sorunlar genel olarak lpg den kaynaklı gibi gözüküyor lpg konusunda detaylı kontrolleri yaptırın ıstersenız bakımını.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1- problem lpg sistemi ile alakalı bir durum büyük ihtimal montaj soruna var araçta iyi bir usta çözüme kavuşturur ilk çalıştırmada gaz yememe problemi yaşıyorsunuz genelde araçla 1-2 km gittikten sonra sıkıntı kalmıyordur sanırım. bunun sebebi lpg sistemin gaz yanma odasına gaz kaçırarak ilk çalıştırmada benzin ile lpg karıştığı araç boğuluyor ve gaz yemiyor birde benzin çeyrek deponun altında olduğu zamanda böyle bir problemle karşılaşabiliyorsunuz. bende öyle çünkü :)
2-camların buğu yapmasının ilk sebebi dışarıdan soğuk gelmesin diye dış havanın kapatılması ve sıcak ayarını max seviyede tutmaktır. ben sürekli olarak dış hava açık konumda kullanırım ve sıcaklığı max seviyede tutmam buğu olsada kısa süre içinde çözülür. araçta yolcu sayısı fazla ise buğu oluşumu fazla olur samet arkadaşımızın dediği gibi halı paspasları da buğu oluşumuna etkendir. 3- lpg sistemini düzeltmek için harcayacağın para ustasına göre değişir bir fiyat al eğer 400-500 tl gibi rakamlar çıkarabilirler. tabi birde düzelmezse oda ayrı bir sıkıntı tabi bütçemiz müsait ve aracı uzun süre kullanacağım derseniz sistemi yeniden sıfırdan yaptırmak daha mantıklı iyi bir usta bulursanız sıkıntısız aracınızı kullanırsınız. lpg sistemi için atiker obd 2 tavsiye ederim. eğer muayenesi yakın ise muayyene yakın fatura kestirip ekstra muayene maliyetindende kurtulmuş olursunuz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
fætih
2. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arabada sorun yok bence. gaz yememe için regülatör ve enjektöre baktırın. direksiyon en dibe vurunca pompa zorlanır gereksiz zorlamak pompaya zarar verir. bugu için klapeniz çalışıyormu bakın bir.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |