|
BOĞAZ KELEBEĞİ SÖKÜLMEDEN TEMİZLİĞİ SAĞLIKLI MI |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ozgurkso
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2009 Konum: denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2016 Saat 23:51 |
Selam arkadaşlar 308 1.6 vti aracımda lpgdeyken motor iyice ısınıp rölantiyi düşürünce arada bir stop ediyor.Lpg nin çekişi ayarı her şeyi güzel boğaz kelebeği temizlenmesi tavsiye ediliyor.Yalnız boğaz kelebeği sökülmesi çok zor bir yerde sökünce bozulabildiğini duydum.Sökülmeden boğaz temizlik spreyi ile temizlik sağlıklı olur mu?Yorumlarınıza göre hareket edeceğim yorumlarınızı bekliyorum.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yok hocam neden bozulsun yetkili servisler bile temizliyor. en güzel söküp güzelce temizletmektir. ama adaptasyon yaptırmayı unutmayın.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
ssakyel
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İnsan gibi temizlerlerse hiç birşey olmaz.Genelde uğraşmamak için yerinde temizliyorlar.Tabi sökerek temizletmek biraz daha masraflı olabilir.
|
|
okan77
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Adaptasyon vs. yapılması gerekiyor mu?
|
|
ssakyel
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yerinden sökülürse,soketi çıkarılırsa tekrardan adaptasyon yapmak gerekiyor.
|
|
Suleyman
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2016 Konum: maltepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam hiç bi sorun olmuo hatta temizlendık den sonra aracın sesi düzeliyor performansı artıyor ..
|
|
Suleyman
|
|
ozgurkso
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2009 Konum: denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
peugeot u severim ama gerçekten işçiliği çok zahmetli gaz kelebeği öyle bir yerdeki söktürsem usta vidayı tam mı taktı kelepçeyi tam mı sıktı görmek mümkün değil.Birde balata spreyini tavsiye etmiyorlar özel gaz kelebeği temizleyici alacağız herhalde.Bir de sormak istediğim bakımları tam olan daha 40000 km yapmış araçta sizce kelebek kirlenmesi normal midir?Teşekkürler
|
|
betaser
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba,soketi çıkarmanın adaptasyonla ilgisi yoktur.Siz Kaput açıkken arabanın kapılarını kitleyip BSİ de uykuya dalınca motor üstündeki her soketi çıkarırsınız her parçayı söküp temizler veya değiştirirsiniz.Hiçbirşey olmaz.Adaptasyon Gaz kelebeğinin temizlik sonrası eğer açısı değişmişse bunu arabanın beynine tanıtma işidir.
|
|
mimit
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sökülmeden yapılan işlemlerde parça üzerindeki her bir pislik motorun içine gidiyor? bu yüzden kesinlikle sökülüp temizlenmesinden yanayım ben. ayrıca sprey ile sadece bir bölgesi temizlenebiliyor,sökülüp güzelce içi dışı temizlenmeli.
|
|
ismailkaya
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
2005 model 1.4 90 hp aracım var ben söküp temizliyorum hiç bir sıkıntı yaşamıyorum adaptasyon da gerekmiyor sadece bir arkadaşın dediği gibi aracının kapılarını kılıtle kaputu acık tut araç uykuya geçince sök temizle tak ilk defa temizleyeceğin için 1 saatini alır sanırım kolay gelsin
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |