|
106 xs tıkırtı burcu değişimi. |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
emre41
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2015 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 182 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(2)
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 Saat 08:09 |
Arkadaşlar bildiğiniz gibi pugların kronik sorunlarından olan direksiyon tıkırtısı. Bu hafta sonu direksiyon kutusunun bakımını yapacağım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara fikir olması açısından elimden geldikçe resimleyip paylaşmaya çalışacağım. :D
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
resimleri bekliyoruz 106 klasik sorunu
|
|
emre41
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2015 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 182 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Kısmetse yarın resimleri eklerim :D
|
|
emre41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(2)
|
Arkadaşlar işlemler tamamlandı :D Bende öyle bir şans var ki. Sanayiye parça almaya gittim cumartesi günü sabah. Tam sanayiden çıkarken debriyaj halatı koptu. Şansa arkadaşa denk geldim. Arabayı eve kadar çektik. Birde debriyaj halatı aldık. Öncelikle direksiyon milini aracın içerisinden ayırıyoruz. Bir civata bir somun birde saç sekman var. Rekorlardaki yağ kaçakları görünüyor. Önce hidrolik bağlantılarını söküyoruz. Kırmızı ile işaretli olan basınç hattı. Diğeride dönüş hattı. Karıştırmamakta fayda var :D Rot kolu bağlantılarını ayırıyoruz. Direksiyon kutusunu gövdeye bağlayan 3 adet civatayı söküyoruz. Direksiyon kutusunu dışarı alıyoruz. Yılların vermiş olduğu yağ kaçakları toz toprak. leş gibi bir direksiyon kutusu. Kolay çalışmak açından mengeneye baglayıp hidrolik silindiri söküyoruz. Çıkan hidrolik silindir. Temizlenip kaçakları kontrol edilecek. Direksiyon kutusu gövdesi gördüğünüz üzere biraz temizlenmesi gerekiyor. Ben favorim olan mazotu kulandım. Güzelce banyo yaptırıyoruz. eski tıkırtı burcu - yeni tıkırtı burcu eski basınç keçesi - yeni keçe eski rulman - yeni rulman Temizlenen kutuyu söktüğümüz sıra ile topluyoruz. Buda başımın belası debriyaj halatı :D Direksiyon kutusu tıkırtı burcu hayli yıpranmıştı. Pinyon dişli rulmanıda aynı şekilde. Birde kramiyeri yastıklıyan yaylı yatak biraz gevşekti. Onuda toplarken ayarladım. Kramiyer mili biraz egri çıktı zamanla çalışmaktan birazcık bel vermiş onuda sanayide hidrolik presde düzelttim. Kutuyu söktüğümüz sıra ile araca bağlıyoruz. :D Dün aksam teste çıktım. Sonuç mükemmel . Arabamı daha çok sevmeye başladım tık ses yok. Sorunu yaşayan arkadaşlara fikir olaması açısından . Saygılar.
|
|
emre41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yazmayı unutmuşum yapılan işlemlerin maliyetini.
Rulman ve keçeyi rulmancıdan aldım . 8 TL RULMAN 10 TL KEÇE 13 TL TIKIRTI BURÇU 80 TL DEBRİYAJ HALATI TOPLAM 111 TL. Düzenleyen emre41 - 27 Temmuz 2015 Saat 08:51 |
|
emre41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
71 görüntüleme sıfır beğeni. Herkes işi düştüğü zaman acil diye bağırıyor. Valla helal olsun :D
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam valla helal olsun yine döktürmüsün yani eline kolonu sağlık.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
emre41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Saolasın Teşekkürler. Önceki sahibinin sanayiye alerjisi varmış. Adam sadece binmiş maşallah:D Neyse ki baya toparladım. Kasası ve döşemesi çok orjinal bir araç olmasa bu kadar emek vermezdim. Sayılı xs lerden olduğunu düşünüyorum. :D
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
aynen emre bazıları pek aracına bakmaz eşşek niyetine biner oda bizim gibilere düşer sanayi sanayi gezeriz biton para harcarız sonra bu araba kötü deriz. yine senin elinden geliyor parça maliyetine hallediyorsun valla benimde elinde olsa söküp onarırım birçok parçasınıda işe elimizde malzeme olmayınca olmuyor. :)
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
emre41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynen öyle sanayideki ustalar sağ olsun onların sayesinde çok tecrübe edindim. Her aracımı sanayiye götürdüğümde ya biyerleri kırdılar. Bozdular bende kızdım artık kendim yapıyorum bozarsam ben bozarım. Buradan sesleniyorum . ustayım diyerek kendini tanıtan şahıslara şu civata sıkma sanatını bir öğrenin artık. Her sıktığınız cıvata yuvasını yalama etmeseniz olmuyor. Birde zaten çatlaktı demiyorlar mı insan zıvanadan çıkıyor. İşini hakkıyla yapan ustalarımız üstüne alınmasın. İzmitin en iyi peugeolt ustası dediler. Adam sökerken şanzıman blogunu kırdı. çatlaktı zaten dedi utanmadan :D Siz siz olun arabanızı kasaplara elletmeyin.
|
|
xdesign_206
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 970 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı xdesign_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Elinize emeğinize sağlık güzel paylaşım olmuş aynı arızası olan arkadaşların işine yarar.
|
|
Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)
|
|
outlaw
3. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
ELLERİNE SAĞLIK ARACIN İÇ VE DIŞ RESİMLERİ PAYLAŞIRMISIN ...
BENDE DE XS VAR BAKAYIM..
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
emre41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
outlaw
3. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
SENDE FUN YOK MU ??
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
emre41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Radyatörün arkasında bir yanlışlık mı var ?
|
|
outlaw
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
NORMALDE RADYATÖRÜN ÖNÜNDE OLUR FUNLAR
|
|
SHQIPTAR
|
emre41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Seninkinin resmi var mı ? Acaba daha önce söküp ters mi taktılar.
|
|
superyusuf
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı superyusuf
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
işçiliğe ne kadar verdiniz ya da siz mi yaptınız
|
|
outlaw
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
varda resim yükleyemedim ... |
|
SHQIPTAR
|
emre41
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Senin arabada kılima var mı ? Varsa onlar çift fan dışarıda oluyor. Ama benimki klimasız tek fan emin değilim neden içeride olduğuna.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |