|
307 KALKIŞTA TİTREME YAPIYOR |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
BLACK LION
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 Saat 19:31 |
Neden aynı problemi yaşamış ve çözmüş buraya da detaylı olarak yazmış insanın yazdıkları okunmadan yorum yapılıyor? |
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
bekir can
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2014 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bekir can
|
ARKADAŞLAR herkes benım arac da yapıyor dıye yazmıs pekı hiç ustya gıden sorunu cozen olmadımı neden cozum paylasılmıyor ??
|
|
UP.969
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2015 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İnşallah Baktırdıktan sonra paylaşırsanız sevinirim.
|
|
ercan tasbasi
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Mart 2015 Konum: bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercan tasbasi
|
benim 307 1.6 hadi de yapıyor kalkarken bir sarsıntı oluyor biraz gaz vererek çözülüyor ama tabiki bir sorun bu ara baktırcam inş. masraflı çıkmaz.
|
|
okan77
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Güzel tespit.... İşe her zaman en uygun fiyatlısından başlamak en iyisi.... Kontrol etmekte fayda var...
|
|
BLACK LION
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
UP.969 Motor üst takozunu kontrol edin. Amortisörün yanındadır. İçindeki lastik titreşimleri emmeye yarar. Motorun askıda doğru açıda durmadını sağlar. İçindeki lastiği eskimişse şasede sallantı vuruntu olarak kendini belli eder. Kalkışlarda da motorun ekseninin kaymasından dolayı titreşimini ememediğinden debriyaj ile şanzımanı kastırarak sağlıklı kavrama yapmasını engeller. Bu da takur tukur sesler çıkarır titretir. Hatta ilerlemişse giderken gaza ani basıp depar attığınızda küt diye şaseye vurur. Ben de balatadan şüphelenmiştim ama şimdi düzeldi. Ortalama 200 tl. civarı motor üst kulağı (takoz). Orjinalini alın daha uzun gider yan sanayi ile arasında fazla bir fark yok zaten.
|
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
b.kocer
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Mart 2015 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Motor kulaklarına baktirin derim iyi günler
Düzenleyen b.kocer - 17 Mart 2015 Saat 13:26 |
|
emresensoy307
2. Vites Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2013 Konum: lüleburgaz Durum: Aktif Değil Mesajlar: 685 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emresensoy307
|
benim aracim 2006 1.4 16 walf bwnim aracimdada kalkarken titreme yapiyo gazi biraz fazla verince yapmiyo serviateki ustayla test surisu yaptik bana 1 kere baski balata yaktiysa olur degistirince dizelir demisti.
|
|
206rc
|
|
UP.969
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2015 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yok yumuşak ve yerinde kavrıyor düz zeminde daha fazla hissediliyor.
|
|
riderzist
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2015 Konum: Tekirdağ, Türki Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
|
Sorun baskı balata olma ihtimali çok yüksek. özellikle yokuşlarda kalkarken titreme yapıyorsa baskı balata yakın zamanda değiştirin. Ayrıca debriyajın biraz yukarıda kavrıyodur ve serttir.
|
|
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
|
|
UP.969
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gaz kelebeğinden olduğunu sanmıyorum rolantidede belli belirsiz bir titreme var bununla yaşamaya alıştım gibi
|
|
bekir can
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2014 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bekir can
|
Benim araç da da vardı aynı sorun gaz kelebeği kurum tutmuş temizle di usta normale döndü
|
|
xmen
2. Vites Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam öyle karamsar olma ya git bir servise en azından neyi var neyi yok öğrenirsin. tabiki İnşallah büyük bir sorun değildir.
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben balatayı değiştirdim titreme vardı kaç kere gittim volantta sıkıntı yok zamanla düzeldi yağlanmış olabilme ihtimali yüksek geliyor araç ısınınca titreme yapıyordu birde.
Düzenleyen samet206 - 17 Mart 2015 Saat 00:02 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
UP.969
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İnşallah o kadarla kurtarırız cevaplarınız için çok teşekkürler.
|
|
muro_60
2. Vites Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
UP.969
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu aralar servise gitmesem daha iyi olacak galiba görünüşe bakılırsa titreme pahalıya patlayacak
|
|
muro_60
2. Vites Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
debriyaj balatasından yapar. bir ihtimalde gırank kecesınden yag kacırır buda balatayı yaglar oda tıtreme yapar kalkarken
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
Faruk
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
anlattığınız volanttan gibi.
bende de titreme oluyordu kalkışta özellikle rampalarda kalkmıyordu neredeyse ama ısınınca böyle oluyordu. zaten hemende ısınıyor :D ben 5 yılda iki kere baskı balata volant değiştirdim babamın yarım debriyaj kullanmasından dolayı. dizelde pahalı meret 1700 civarı tuttuydu ikiside ayrı ayrı.
|
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
monalos
3. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
rolantide titreme yok dedipğiniz gibi çalıstıgını anlamıyorum elim marsa gidiyor :D bi bakıyom devir kalkık ozaman basıpda mars motorunu inletmiyorum :D
|
|
PEUGEOT 206 FARKI 1.4 BENZİN XT 2002 ABS
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |