|
307 KALKIŞTA TİTREME YAPIYOR |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
UP.969
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2015 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2015 Saat 21:37 |
Arkadaşlar 2005 model(LPG YOK 125.000KM) 307 1.6 XT PREMIUM aracımda kalkışta ayağımı debriyajdan kaldırırken tam kavrama noktasında titreme oluyor ve sarsıntılı şekilde kalkış yapıyor. Debriyaj ortada kavrıyor bitiyormuş gibi de değil kavraması da gayet iyi ancak bu titremeyi neden yapabilir bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.Teşekkürler.
|
|
monalos
3. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende de yapıyor arada ben benden kaynaklı sanıyorum , gazı biraz daha fazla verince titremiyor ,
ama sizin konuyla alakalı bişeyler vardı forumda volant dan yapıyormus filan gibi bişeyler okudum ama yanlış bilgi vermeyeyim eger gazlı kalkıslardada titrerse sıkıntı vardır ben 10 gazda kaldırırken titriyor 12-14 de titremiyor
|
|
PEUGEOT 206 FARKI 1.4 BENZİN XT 2002 ABS
|
|
UP.969
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2015 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yüksek devirlerde yok denecek kadar az ama 1000 devir civarında rahatsız edecek kadar hissediliyor. Pazar günü yetkili servise gidip sormayı düşünüyorum.
|
|
monalos
3. Vites Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bi sorarsanız iyi olur , bendede yapıyor arada ama ben genelde 12-13 e ayarlamısım ayagımı öyle kalkış yapıyorum ,
ustanın tofaş var rolantide kalkıyor titreşim yok :D
|
|
|
|
xmen
2. Vites Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yakın tarihte baskı balata değiştirdiniz mi . eğer değiştirmediyseniz ve ne zaman değiştiğini bilmiyorsanız büyük ihtimalle baskı balatanız ömrünü tamamlıyor.
|
|
monalos
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benimn baskı balata yenı degişmiş 1.5 sene ye yaklasıyor kac senede bi değişiyor
|
|
|
|
swing67
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2013 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ayni sorun bende de vardı.yuvarlar kalin plastik sanırım adi motor takozuydu. 25 TL te aldım.işçiliği çok kolay.aracı kaldırınca alttan bakınca deforme olduğu belli oluyor.takoz boslayinca sarsıntılı kalkma,dusuk hizda vites değişirken kutleme sarsıntı oluyordu. Bende baskı balata volan vs. Sanmistim ama sorunu çok kolay cozdum.ihs sizinkide ayni sorundandir
|
|
gungor
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2015 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1. si baskı balata bitiyor
2. si balatayi değiştirirsen aynayada baktir titreme aynadan dolayı yapar balata yeni olsa bile |
|
xmen
2. Vites Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
baskı balatanın değişim süresi sabit değil. yani kullanıcıya göre aracın yüküne göre değişebilir. zaten az çok kendini belli eder.
|
|
monalos
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen bendede 2. vitese geçirirken vitese basıp 2 ye takıyorum ayagımı bırakınca küt ediyor takozdan büyük ihtimal onu değiştireyim saol
|
|
|
|
UP.969
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
değiştirmedim bende baskı balatadan olabileceğini düşünüyorum ama bir taraftanda kavramada herhangibir problem olmaması düşündürüyor.
|
|
monalos
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kavramada sıkıntı yok degil mi hatta kalkısda geri kaçırma bile yok yani 2.vitesde de kalkıyor arac
|
|
|
|
UP.969
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Alt takozu değiştirdim ama düzelmedi üst takozdan şüpheleniyorum birde bakalım servis ne diyecek!
|
|
xmen
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aracınız rolantide titriyorsa takozlardan şüphelenin. ama kalkışta titreme varsa takozlardan olacağını zannetmiyorum. bende rolantide titreme vardı. takoz değişti. aracın çalıştığını bile hissetmiyorum bazen
|
|
monalos
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
rolantide titreme yok dedipğiniz gibi çalıstıgını anlamıyorum elim marsa gidiyor :D bi bakıyom devir kalkık ozaman basıpda mars motorunu inletmiyorum :D
|
|
|
|
Faruk
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
anlattığınız volanttan gibi.
bende de titreme oluyordu kalkışta özellikle rampalarda kalkmıyordu neredeyse ama ısınınca böyle oluyordu. zaten hemende ısınıyor :D ben 5 yılda iki kere baskı balata volant değiştirdim babamın yarım debriyaj kullanmasından dolayı. dizelde pahalı meret 1700 civarı tuttuydu ikiside ayrı ayrı.
|
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
muro_60
2. Vites Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
debriyaj balatasından yapar. bir ihtimalde gırank kecesınden yag kacırır buda balatayı yaglar oda tıtreme yapar kalkarken
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
UP.969
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu aralar servise gitmesem daha iyi olacak galiba görünüşe bakılırsa titreme pahalıya patlayacak
|
|
muro_60
2. Vites Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
UP.969
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İnşallah o kadarla kurtarırız cevaplarınız için çok teşekkürler.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |