![]() |
|
Ehliyetimi geri aldım sonunda :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
KuzuX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2015 Saat 22:54 |
105 Ceza puanından dolayı ıspartaya giderken kaptırmış olduğum ehliyetimi sonunda geri aldım. Eğer ki 15 gün sonra çevirmeye gelseymişim alamayacaklarmış çünkü senem dolacaktı ve puan silinecekti. Kader işte. Eğer ki sizin ehliyetiniz cezadan alınırsa yapacağınız işlemleri yazayım da bilgilendirme olsun.
Şimdi diyelim ki ceza puanınız 100 'ü geçti. Ehliyetinizi kaptırdınız. Trafik polisinin size vermiş olduğu kağıt ile öncelikle bir sürücü kursuna başvuruyorsunuz sonra 1 ay eğitim görüyorsunuz ( ben sadece para verdim derslere girmiş gibi gösterildim ) bu kurs için 400 TL istediler ben pazarlıkla 300'e düşürdüm. Sonra hangi trafik şubeye bağlıysanız oraya gidip kurstan almış olduğunuz belge ile ehliyetinizi geri alıyorsunuz. Ehliyeti alırken para vermiyorsunuz hani alkolden kaptırırsan geçmiş cezaları ödetiyorlar illaki ama bu ceza puanından alınmış ehliyetler için geçerli değil kuruş para vermeden trafik şubeden alabiliyorsunuz. Ben korkuyordum çünki 5,000 e yakın trafik borcum var isterlerse sıkıntı olacaktı ama korktuğum gibi olmadı. Tavsiye: Siz siz olun emniyet kemerini takın, Sürüş esnasında telefon ile görüşmeyin 3 5 TL ye kulaklık alın gerekirse öyle arama yapın, Hız kurallarına uyun, emniyet şeridinden gitmeyin vs vs. Valla 2 ay ehliyetsiz araç kullandım sanki diken üstündeydim. ![]() Buda yediğim ceza puanları senesi dolup silinenleri göremiyorum. ![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu ne yaw :) korku filmi gibiii
Biz bayan suruculer ceza puani falan bilmeyiz!! Kemerimizi takariZ tiiin tiiiin yavas yavas gideriz Emniyet seridini de kapatmayiz .. İki seritt bize yetiyor Gecmis olsunnnnn ![]() |
|
![]() |
|
KuzuX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
Bu fotoyu şimdi çektim. Bir bu kadarda ruhsatın arasında var. Onları da yarın çeker koyarım unutmazsam plakaya yazılmış olanları hiç saymıyorum bile onları mecburen ödemek zorunda kaldım. Trafik şubenin tüm giderleri cebimden çıkıyor şaka gibi.
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Bilgilendirme güzel ama gönül isterki hiç bu işlemleri yapmaya gerek kalmasın.Ama yanlış anlama benide sende kural falan tanımamışsın hocam bu kadar şey durduk yere olmaz umarım ibret alınmıştır olanlardan sonra dicemde onuda sanmıyorum ehliyetsiz kullanmaya devam etmişsiniz artık söylenıcek birşey bulamadım :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Bilemiyorum trafik şube ile aramız limoni..
![]() |
|
![]() |
|
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
Tebrikler abla |
|
![]() |
|
![]() |
|
and ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 207 |
Öncelikle geçmiş olsun ama kurallara uymakta fayda var tabi ara sıra.
Buradan anladığım ehliyet alınmasının faydası sadece kurslara, 300-400 TL nedir ya!?
|
|
2010 308 Millesim 1.6 VTI OV
|
|
![]() |
|
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
maşallah devlete para lazım zeten :)
evlenmeden önce polisler beni arıyodu ceza yazalım diye hep radar yedim alkol falan yok şükür şimdi çoluk cocuk olunca 2 yaşındaki kızım bile kemerini takıyor daha temkinli sürüyorum arkamdakileri düşünmek zorundayım trafik çanavarı olmayalım
|
|
peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
ERDİNÇ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2013 Konum: istanbulesenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
abi sen ne yaptın böyle yaa arabayı bi kontrol et altını üstünü gizli gps cihazı felan takılımı senimi takıp ediyo trafik :) :) :)
|
|
Hayat Bana Bir GALATASARAY Birde PEUGEOT İle Güzel ...
|
|
![]() |
|
Valla bilemiyorum psikopat bir tipimde yok gerçi ama nerede görseler durduruyorlar. Çoğu radar cezası bunların zaten alkollüyken imkanı yok trafiğe çıkmam. Mıknatıs gibi çekiyorum trafik şubeyi üzerime. Aslında öyle deli gibi de araç kullanmıyorum, sanırım bütün mesele yanlış zamanda yanlış noktada olmak..
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |