![]() |
|
peugeot 407 1.6 hdi hk... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
407 ERHAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2015 Konum: KASTAMONU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2015 Saat 14:54 |
merhaba arkadaşlar, aranıza bugün katıldım, şimdiye kadar Opelciydim, 2003 vectra 1.6 elegance aracım vardı, 4 sene kullandım, yakıt dışında çok memnundum ve bugün sattım, birkaç güne kadar da Ankara'dan 2006 407 1.6 hdi comfort ya da executive satın alacağım, özelliklerini inceledim, yakıt tasarrufu çok hoşuma gitti, benim benzinli vectranın yanında bunun yakıt durumu bedava gibi bir şey, benim merak ettiğim konu, bu aracı satın alırken nelere dikkat etmeliyim, önemli olan kısımları nelerdir, işte turbosu, km si gibi mesela, ayrıca gerçekten yakıtı teknik verilerinde yazdığı kadar ekonomik mi, bir de performans ve konfor olarak vectraya göre nasıldır, sonuçta her ikisi de d segmenti araçlar, bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar, şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum, görüşmek dileğiyle, saygılar...
|
|
BİR DOST BULAMADIM, GÜN AKŞAM OLDU...
|
|
![]() |
|
407 ERHAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2015 Konum: KASTAMONU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
![]() ![]() ![]() ![]() |
bu aracı satın alırken genel olarak veya kilometresiyle alakalı olarak nelere dikkat etmeliyim, mesela 150.000 de baskı balata değişmeli, 180.000 de triger seti değişmeli gibi ya da turbosunun arızalı olup olmadığının tespiti, yağ yakma var mı yok mu ve buna benzer bana neler önerirsiniz arkadaşlar, aracı satın alırken aldanmamak için bu konularda bilgili olmak istiyorum açıkçası... |
|
|
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı motor bulunan 307 sw var bende hocam. bende 407 ye niyetlenmiştim ama yere çok yakın oluşundan önceki aracımda yere yakındı hep dertliydim bu konuda ve bu yüzden aynı özellikte yani full, motor şanzuman aynı olan 307 yi tercih ettim. konfor olarak 307 bile çoğu arabadan konforlu ve konfor olarak yarışır sizin eski vectra ile ki 407 de konfordan çok memnun kalırsınız.sadece arka süspansiyonlar sert onunda amacı aracı yolda tutmak için sert yapmışlar ![]() motor olarak 70 binde aldım 2010 da şuan 210 binde ve 10 binlik bakımları yaptırdığımdan,eskiyen parçalarını yaptırdığımdan motorum sorunsuz.aracı da ben babam ve arada kardeşim kullanıyor.dikkat ediyoruz üzmüyoruz arabayı.kıyamıyoruz ![]() çekiş olarak çok güçlü maaşallah. özellik olarak executive alırsanız herşeyi var.benimki premium ve bütün özellikleri aynı. hız sabitleme,çift kontrollü klima park yapmur far sensörü abs asr esp araç fiyatına göre en donanımlı model. alırken de özel ama büyük bir servise götürüseniz makinaya bağlarlar arabanın herşeyi çıkar,sonra bide teste çıkarsın ustayla son olarakta kaportaya baktırdın mı sana eksiklerini söylerler al ya da alma derler. komputestten daha güvenilir buluyorum ben servisin bakmasını.sonuçta ustaları orada. triyer de 120 binde değişmesi gerekiyormuş değiştirdim ama ikinci yi sormadım iyi hatırlattın en kısa sürede onuda öğreneceğim servisime gittiğimde. sonuç olarak ikincieli nazlı olsada eğer aracın hatasızsa ya da az hatalıysa satışın kolay olur. motor performans konfor olarak çok memnun kalacağın bir araç. fakat bakım ve parça konusunda biraz cebini yoklar. ben 2007 model 307 mi 2010 da aldım 70 binde ve 210 bine kadar 10000 e yakın parça masrafı olmuştur.(iki kere baskı balata volant dahil) ![]() biraz şans biraz da alırken uygun fiyatlı alıyoruz pejo yu sonra diğer markalarla aradaki farkı bu masraflarla kapatıyor diye düşünüyorum. diğer markalarda olmaz demiyorum. tramer kaydı için mesaj attığında muayenedeki km leride görünüyor,eskisi gibi km düşürme işi zor ama yine bi yolunu bulan vardır.bi işlem olup olmadığını servis söyler sana. bu fiyatlarda bu modelde bu özellikte bu konforda dizel bir araçta bulamazsın orası bir gerçek,şimdiden hayırlı olsun. düzenleme:imla hataları.
Düzenleyen Faruk - 19 Ocak 2015 Saat 16:28 |
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Faruk arkadaşım çok teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için, uzun uzun yazmışsın hiç üşenmeden, emeğine sağlık, ben de zaten yetkili servis yerine iyi bir özel servise götürmeyi düşünüyorum, benim alacağım 407 ler ortalama olarak 145.000 km ile 165.000 km arasında değişiyor, tabi bir kaç tane de 190.000 km de var ama onların kilometresi biraz yüksek gibi geldi bana, büyük ihtimalle 145-165 arası olanları almaya çalışacağım, öğrenmek istediğim bir başka husus motor sesi diğer dizel araçlara göre nasıl acaba, içeri ses alması filan, bir de inşallah yakıtı azdır, incelemelerime göre 1.6 hdi motorlar şehir içi 7 litre, şehir dışı 5 litre ve ortalama olarak da 6 litre yakıyor 100 kilometrede, bu da demek oluyor ki, şehir içinde 25 kuruşa binebilirim inşallah, açıkçası vectradan biraz gözüm korktu, şehir içi sakin kullanımda benzinde en az 60 kuruş yakıyordu kilometrede, kışın biraz daha fazla, korkunç bir rakam, yakıt olarak dizele güveniyorum, kalkışları hızlı olsun, rampaları da rahat çıkarsa sıkıntı olmaz...
![]() Düzenleyen 407 ERHAN - 19 Ocak 2015 Saat 16:42 |
|
|
|
![]() |
|
ikram61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
hocam öncelikle aramıza hoş geldiniz daha tam gelmiş olmasanızda yakındır :)
ben kendin 407 1.6hdi kullanıcısıyım aracımıda satmaktayım belki görmüşşündür sahibindede her neyse konu benim araç degil. şimdi bu araca insanlar yere yakın diyebilir ancak benim aracımda 3,5mm yay olmasına ragmen jeep kullanan babam rahalıkla binebiliyo. yakıt konusunda ben 210tl ye (mazot pahalı iken bu yol) 980km yol yaptım ankaradan trabzon ofa gittim. bu arabaların bakımını zamanında yaptırırsan hiç bi sorunu olmaz ancak hava filtrelerini 4000km'de bir degişiceksin. motor sesleri normaldir traktör gibi ötmez turbosunda sorun varsa baktırınca anlarsın zaten. egerkı araç diri ise 2.viteste yeri kazır buna eminim ve binicisi olarak söylüyorum :) ha benim aracı satma nedenimde ya 407sw alıcam yada 0 208gti :) |
|
407 COBRA
|
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
rica ederim hocam.
yakıt olarak 307 de karma 6,5 litreyi görüyorum. şehir içi dur kalk 7-8 litre şehirler arası 90 la gidersem 4,5-5 litre ama 90 la da yollar bitmiyor ben en fazla hız 120 ye sabitlerim onda da 5,5-6 litrenin altına düşmez ama yakıt tabiki benzinliye göre uygun tüplüye göre aynı. 407 de biraz artış olabilir ağırlık fazla olduğundan ama yakıtta üzmez sizi. çekiş olarak rampalarda sol şerit sizin olur,turbo nun keyfi ayrı. km olarak da motor bakımlı ve düzgün kullanıldıysa 400-500 bini görür hiç bir işlemsiz dedi ustam bana. alırken onada baktırın hocam motor performansına. motor sesi içeriye az girer hatta benzinli arabalarla kapışır sessizlik olarak.
ford focus a da bindim fluence ye de bindim ikisinde de traktör gibi ses vardı içerde. Düzenleyen Faruk - 19 Ocak 2015 Saat 17:17 |
|
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
ikinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar, sağolun, varolun, sizin sayenizde şimdiden bir pejo aşığı oldum, merakım iyice arttı, bu cuma yer uçağı 407 pejoma kavuşuyorum, tekrar görüşmek üzere, iyi günler
![]() |
|
|
|
![]() |
|
rica ederiz hocam,inşallah temiz ve beğendiğiniz bir 407 niz olur. hayırlı olsun alınca fotolarınızı bekleriz
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Teşekkür ederim, sağolun Faruk bey kardeşim... Tabi tabi ne demek efendim, büyük bir zevkle yer uçağımın fotolarını siz pejo sever arkadaşlarımla paylaşacağım inşallah, en yakın zamanda görüşmek dileğiyle... Gidişim suskun ama dönüşüm muhteşem olacak !!!
![]() Düzenleyen 407 ERHAN - 20 Ocak 2015 Saat 09:44 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
evet arkadaşlar, sonunda artık benim de 407 pejom var, 1 hafta önce aldım, ufak tefek temizlik boyası ve cam filminden sonra en kısa zamanda resimlerimi siz pejo sever arkadaşlarımla paylaşacağım, bunun için çok sabırsızlanıyorum... çelik gri, comfort, 2006 model, 1.6 hdi motor, sunrooflu... en çok da sunrooflu olması çok hoşuma gitti, ayrı bir havası oluyor, ayrıca yolda gidişi, performansı, yol tutuşu çok güzel ve en önemlisi de yakıt ekonomisi mükemmel... en kısa zamanda görüşmek üzere arkadaşlar...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11677 |
hayırlı olsun kazasız belasız kullan
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
aracınız hayırlı olsun öncelikle. güzel günlerde kullanın inşallah. yakıt hakkında bilgi verir misiniz. ortalama kaç litre yakıyor aracınız
Düzenleyen xmen - 02 Şubat 2015 Saat 15:52 |
|
![]() |
|
hayırlı olsun erhan bey.
![]() kaç km de ve kaç tl ye aldığınızı da paylaşmanızı bekliyorum. |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
arkadaşlar, öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum, sağolun, varolun... aracım şu anda 167.500 km de, 28.000 tl ye Ankara'dan, biniciden aldım, çalışmayan hiçbir aksamı yok, hepsi de tıkır tıkır çalışıyor ama sunroofun çalışması daha bir havalı... |
|
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
çok teşekkür ederim kılıç bey, sağolun, allah cümlemize kaza bela vermesin inşallah...
Düzenleyen 407 ERHAN - 25 Şubat 2015 Saat 14:51 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |