|
307 korna çalışmıyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
hataylı
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2014 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2014 Saat 18:18 |
|
arkadaşlar şöyle bir sorunum var. aracımda korna çalışmıyor. elektriksel bir sorun yok. usta sinyal kolundaki bir problemden olabileceğini söyledi ve söküp bakmamız lazım dedi. vaktim olmadığı için söktürüp baktıramadım. acaba sorun ne olabilir. daha önce başına böyle bir sorun gelen var mı . ayrıca ekranda airbag or pretensioner seat belt fault yazısı çıkıyor. sorun nedir acaba.
|
||
pusutr
3. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sinyal kolu muhtemelen değişecek.
|
||
hataylı
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2014 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
COm2000 dedigimiz bir modul var. Bu modul sinyal-silecek-radyo ve hiz sabitleme kollarini tutan direksiyon milini saran bir parca.
Direksiyon ustundeki airbag ve korna icin icerisinde sargi var. Bu sargi zamanla asinip kopabiliyor bu yuzden ya sarginin ya da com2000 modulunun tumden degismesi gerekir. Modul 250tl civarlarinda ama size tavsiyem aracin orjinal aksamini bozmadan tamir yoluna gitmeniz. 150tl fln sargiyi yeniliyorlar aynisi basima geldi. |
||
hataylı
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
pekmez006
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 328 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı pekmez006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Hocam aynı sorun 1 ay önce oldu kol değiştirdik Düzeldi bqkımda yapılıyormuş ama zor.
|
||
2008 wv golf 1.6 midline
2002 toyota corolla 1.6 sol h.b 307 xr 2003 gri 110 hp. |
||
hataylı
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Acaba fiyat nedir?
|
||
tongucuk
4. Vites Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
çok basit bir yol kol değiştirmeden önce kornanın su alıp almadığından emin ol bence geçen ay başıma geldi çalmıyordu bursa ya gidip gelişimde çok yağmurluydu hava iyice su almış kornayı söktürdüm temizlettim şuan çalıyor usta su almış demişti belki böyle bi sorun olabilirmi diye aklıma geldi
|
||
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
||
hataylı
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
tüm cevap veren arkadaşların dediklerini aynen uygulayacağım bakalım sorun ne çıkacak. çözüldüğü zaman yine bilgilendiririm sizleri de. herkese çok teşekkür ediyorum.
|
||
pekmez006
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 328 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı pekmez006
|
|
Hocam kol en son çözüm 400 tl kol fiyatı.
|
||
2008 wv golf 1.6 midline
2002 toyota corolla 1.6 sol h.b 307 xr 2003 gri 110 hp. |
||
mehmethannn
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Mart 2014 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mehmethannn
|
|
eğer arada sırada çalmıyosa oksitlenme yapmış olabilir. onun ayrıntılı resimli çözümü de forumda mevcut. bu da bi alternatif hatta kendin yapabileceğin bi alternatif çok ucuza maal edersin.
bu linki bi incele
|
||
sevdiklerinize zaman ayırın yoksa zaman sevdiklerinizi sizden ayırır . . .
|
||
tolga.onal
2. Vites Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
|
|
Benimde korna çalışmıyordu mehmethannn arkadaşın verdiği konudaki gibi direksiyonu söküp o iç kısmı temizledim falan zaten temizdi kornanın soketlerini zımparaladım falan topladım bastım çalışmadı sonra sol lastiğin ordan davlumbazı aralayıp kornaya ulaştım bi güzel wd-40 sıktım soketleri söküp çıkartıp yine çalışmadı derken aradan yarım saat geçtikten sonra tesadüfen çalıştı 4-5 ay oldu şuan hiç çalışmamazlık yapmadı artık direksiyondan mı oldu yoksa kornayı wd-40 la temizlemem sayesinde mi oldu onu bilmiyorum ama ikisinide dene istersen ben çok şükür o sorundan kurtuldum.
|
||
|
||
hataylı
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yarın bende deneyeceğim bakalım ne olacak. İnşallah ucuz bir şekilde kapatırız :D
|
||
TRK
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2014 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sn. Hataylı denediniz mi aynı arıza ben de bugün verdi, sonuç nedir? Az çok elimize tornavida almış adamız acaba bi hamle girsem mi diyorum. |
||
2005 Peugeot 307 1.4 HDI XR
|
||
TRK
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2014 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Merhabalar, 307 arabamızın kornası bugün çalmamaya başladı. Ekran da herhangi bir uyarı yok ama ne yapmam gerekiyor. Tarif edildiği gibi direksiyondan üstten baksam olur mu?? İlginiz için teşekkürler... |
||
|
||
hataylı
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
benim sinyal kolu arızalı çıktı ve değiştirdim. sorun çözüldü. sizde en ucuz yöntemle işe başlayın. önce bir elektirikçi baksın. olmadığı taktirde kol değişimine gidin. çıkma bulursanız daha ucuz bir şekilde kurtulursunuz. size bu konuda forumda yardımcı olacak arkadaşlar var.
Düzenleyen hataylı - 11 Ocak 2015 Saat 22:44 |
||
muratzihni61
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2014 Konum: Florya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muratzihni61
|
|
Orjinal kornadan memnun olan var mı?
Ben Mercedes W124 kornası taktırmayı dusunuyorm da :D |
||
KuzuX
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Benim araçta da vardı o korna problemi kol değiştirdik orjinal valeo takıldı 90 tl verdim 30 da işcilik 120 TL şimdi kornam çalışıyor bir sıkıntı yok. Ayrıca şunu da belirteyim kol değiştirmeden önce km göstergesi 10 da takılı kalıyordu oda düzeldi bir diğer sıkıntı ise sağ sinyal takılı kalıyordu aslında kol değiştirmemizin nedeni sinyaldi ama değiştirdikten sonra bütün elektriksel arızalar ortadan kalktı. Elektrikcimin demesine göre aracın devreleri birbiri ile bağlantılı birisi arızalanınca diğer aksamları da sapıttırabiliyor. Şuan hiçbir sıkıntım yok şükür.
|
||
hataylı
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
TRK
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sinyal kolu sol mu sağ mı çünkü sol taraf kronik sıkıntı 307 lerde. Takılı kalması gibi. Eğer sinyal kolunu değiştirirsek demek ki problemlerin tamamını halletmiş sayılıcaz!
|
||
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |