![]() |
|
2015 MTV yanlışlık mı var ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
baybaba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2015 Saat 15:06 |
|
Benim araç 2007 model partner 8 yıllık araç, şimdi internet'ten baktım 945 TL yıllık vergisi gösteriyor,
bunda bir yanlışlık yok mu? 7 yıldan sonra vergi düşüyor diye biliyorum, www.otoguncel.com dan hesapladım yıllık 385 TL çıkıyor , geçen yıl da benzer bir vergi çıkmıştı,
|
||
![]() |
||
ömer_tarsus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sizin araç 2000 cc mi
|
||
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik |
||
![]() |
||
ömer_tarsus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
|
Panelvan aracınız 1901 cc den daha büyük motora sahipse
0-6 yaş arası vergisi 1429 tl 6-15 yaş arası 945 tl olmuş. 1900 cc den küçükse daha az. panelvan türü araçlarda 2000 cc ile 3000 cc aracın vergisi aynı
|
||
||
![]() |
||
erman0464 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2012 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erman0464
|
istersen şu adresten tekrar sorgula
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU benimde geçen yıl 187,5 *x 2 : 375 idi bu sene 145.50 x 2 : 291 e düşmüş şimdi baktım. 2004 1,4hdi 206 ![]() |
||
45 Y 6316 Malta Manisa Türkiye
|
||
![]() |
||
baybaba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
|
sizin araç hususi otomobil değilse panelvan grubunda olması lazım
yalnız o baktığınız yer daha güncellenmemiş linke bakın |
||
||
![]() |
||
206quik09 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2014 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206quik09
|
2005 model 1.6 quiksilver 206 nın 6 aylık vergisi 206 tl :)
|
||
![]() |
||
|
Bizim hususi partner 2.0 hdi araçlar ruhsatta panelvan diye değil kamyonet diye geçiyor , yukarıdaki
linkteki yeni tebliğe göre de 7-15 yıllık kamyonet yıllık 423 TL gösteriyor, bizden istenen 945 TL neye göre isteniyor,
|
||
![]() |
||
CeRRaH ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
|
[QUOTE=baybaba]Bizim hususi partner 2.0 hdi araçlar ruhsatta panelvan diye değil kamyonet diye geçiyor , yukarıdaki
linkteki yeni tebliğe göre de 7-15 yıllık kamyonet yıllık 423 TL gösteriyor, bizden istenen 945 TL neye göre isteniyor, [/QUOHocam Ticarilerin Vergileri Farklı bir şekilde hesaplanıyor.. Bunu anca MTV sistemine girdiğinde direk vergini görebiliyorsun.. benimde babamda doblo var kamyonet olarak gözüküyor.. aynı bu şekilde hesaplamaya girdiğimde çıkan rakamla devletin çıkardığı rakam arasında fark var.. bu hesaplama linkinde aracın ticari olup olmadığı sorulmuyor... burdan istediğiniz kadar hesaplamaya çalışın.. MTV sorgulama bölümünden devletin bizlere biçtiği rakam doğru olan...
|
||
2005 206 XT 1.4 16V 90 Beygir Sanruff.. Maviii
|
||
![]() |
||
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
Arkadaşlar benim araç 1.4 2002 model xr auto vites...2013 de 127; 2014 te 132 TL; 2015 vergisi de 145 TL cikmis..bu vergiler doğru mu sizce..bu vergilerin düşmesi gerekmiyor mu?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
|
Yakın bi arkadaşımda 2005 model partner 2.0 var ve ödediği vergi geçen yıl 850 tl gibi birşeydi. Sizde göreceksiniz aracınız 15 yaşını geçene kadar verginiz yıllık 945 tl. Bir kanun var aracın vergisi kasko değerinin yüzde beşini geçemez, geçerse vergi biraz daha düşüyor ancak bu binek araç ve jeep türü araçlarda geçerli diğerlerinde olmuyor. Geçen yıl vergi dairesiyle görüştük.
|
||
||
![]() |
||
emin ilhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kasım 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emin ilhan
|
benim de genel tabloda 423 tl görünüyo mtv ama tc den sorgulayınca 740 tl cıkıyo aracım 206 1.4.hdı kamyonet diye geçiyo bunun sebebi ne olabilir bide vergi dairesinin kayıtların da aracın ağırlık ve silindir hacmi görünmüyor bundan kaynaklanıyor olabilir mi bilgisi olan yardım cı olursa ..
|
||
eminilhan
|
||
![]() |
||
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
|
30 aralık günü temmuz 2014 vergisini ödedim 340 tl 22 tl de faizle beraber.. şimdi bankadan sorguladım ocak 2015 vergisi 206 tl çıkıyor.. aracım 2009 model.. bu rakam doğrumu sizce???
|
||
308 VTI // 2009
|
||
![]() |
||
|
Derdini kime anlatacaksın , anamı ... yapan kadı hesapı, Ruhsatta kamyonet yaz, vergi hesaplamada
Panelvan üzerinden hesapla , ne güzel dünya, |
||
![]() |
||
CeRRaH ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
|
hocam aracınız kamyonet ve ticari.. ama hesaplama cetvellerinde ticari seçeneği olmadığı için kamyonet olark hesaplanıyor ve gösteriyor.. ticari olduğu içinde vergi biraz daha artıyor... mtv nin sitesindeki rakamlar doğru... hesaplama kısmında ticari araç sahipleri boşuna hesaplama yapmayın çünkü ticari vergisi o hesaplamada yok yanılırsınız..
|
||
|
||
![]() |
||
|
hocam bu arkadaşın aracının yaşının büyük olmasına rağmen vergisinin yüksek çıkma sebebi motorunun 1.9dan büyük olması... babamda 2009model 1.3 dizel doblo var ve geçen sene ödediği vergi 860tl.. bu sene çıkan vergi ise 590tl..
|
||
|
||
![]() |
||
|
rakam doğrudur.. önceki senelerde verginizin artma sebebi aracınızın modelinden dolayı verginiz düşmüyor ve her sene başında vergiler yükseldiği için siz artan bi şekilde vergi ödüyordunuz.. aracınızın vergisi bu yaşından dolayı bu sene düştüğü için verginizdede azalma olmuş..
|
||
|
||
![]() |
||
|
Benim aracım ticari değil , yukarıda linki verilen tebliğin II. Sayılı Tarifesine giriyor,
burada arac ruhsatta kamyonet yazarken, panelvan üzerinden vergi alıyor, madem benden panelvan üzerinden vergi alıyorsun o zaman ruhsatta da panelvan yaz itirazım olmasın, eğer ruhsatta kamyonet yazıyorsa , Devlet olarak kamyonet üzerinden vergi almak zorundasın, benim itirazım buna, |
||
![]() |
||
ERDİNÇ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2013 Konum: istanbulesenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
|
2010 partner 1.6 bugün vergisine baktım internette yıllık 709 tl ama bankaya gittigimde 945tl gösteriyo neden böyle yaş dolayından düşmesi gerekmiyomuydu?????
Düzenleyen ERDİNÇ - 13 Ocak 2015 Saat 15:15 |
||
Hayat Bana Bir GALATASARAY Birde PEUGEOT İle Güzel ...
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |