![]() |
|
307 HDİ YAĞ KAPAĞINDAN GELEN DUMAN |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
cerit307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2014 Saat 14:46 |
307 HDİ KULLANICLARI YAĞ KAPAĞINDAN GELEN DUMAN NORMLAMİDİR BAYA YOĞUN DUMAN ÇIKIYOR FAKAT YAĞ EKSİLTME YAPMIYOR
Düzenleyen cerit307 - 24 Haziran 2014 Saat 14:47 |
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağ çubuğundan da aynı duman geliyorsa sekman kaçırıyor olma ihtimali yüksek ama yağ eksiltme yok diyorsun. (Halk dilinde bitik motor) Sadece yağ kapağından geliyorsa subap contalarindan kaçırıyor olabilir. Motoru kompresör testine sokarak sorunun nerden kaynaklandığını ve motorun durumunu öğrenebilirsin
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
ustam azıcık geliyorsa sorun yok. benim 307 1.6 hdi dende geliyor beyaz buhar. yağ çubuğundan çok yoğun geliyorsa problem vardır azıcık geliyorsa motor sıcaksa bi problem yok. motor soğukken bi bak derim
|
|
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK
|
|
![]() |
|
cerit307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.izlesene.com/video/14-tdci-ford-fiesta-motor-uflemesi/2622387#
linkte ekli olan araç kadar geliyor
|
|
![]() |
|
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
motor sıcakken mi soğukken mi
|
|
|
|
![]() |
|
linkte ekli olan araç kadar geliyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
hocam anladımda araç soğukken mi geliyor sıcakken mi geliyor o beyaz duman. ayrıca araç kaç binde
Düzenleyen samet2461 - 24 Haziran 2014 Saat 15:48 |
|
|
|
![]() |
|
sıcak iken geliyor kardeşim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
soğukkende bi bak gelmeyecektir büyük ihtimal. soğukken gelmezse gelen yağ buharı dumanı. araç kaç binde
|
|
|
|
![]() |
|
araç 180000 çekişte felnahiç problem yok mtorda ses yok saat gibi çalışıyor 3000 km bir çay bardağı yağ eksiltti
|
|
![]() |
|
video daki araç ile aynı şekilde hocam değişen hiç birşey yok videoyu izleme imkanı bulabildiniz mi acaba
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
ustam dediğim gibi bi bak soğukkende bi kontrol et. demene bakılırsa bişe yok araçta. benim eski 206 aracımdada o beyaz buhar olayına 40 tane usta farklı farklı konuştu. eğer yağ eksiltmiyorsa sorun yok için rahat olsun
|
|
|
|
![]() |
|
abim kafam allak bullak bir usta diyo sorun yok diğer usta diyor acil rekteve yapılması lazım arabayı alalı bir ay oldu aldım bir heves ile tuz buz oldum arabaya karşı
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
hocam üstten eksantrikli olduğu ıcın motorun yag kapağını açtığında herzaman herdakka yag buharını atar.. hıc bır zamanda degısmez bu durum, ama yag çubuğundan motorun durumuna gore buhar atar.. bana gore 180bınde kı araç ıcın okadar da fazla bır buhar yok normal gıbı.. canlı görmek daha net cvp verılebılır..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
normal diyorsunuz yani sorun yok mudur sizce
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
performansı çok iyi hatta çok çok iyi libadiye peugeot özel servise gösterdim 1975 den beri peugeot tamiri yapıyorum diyor o adam da sorun yok dedi 10 gün önce enjektör yaptırdım farklı bir ustaya enjektörü tamir eden usta söyledi acil motorun yapılması gerek yağ yakıyo araç dedi
|
|
![]() |
|
bu araç ile aynıoranda atıyor dumanı kontrol edebilirmisniz rica etsem
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
videonun altında yazana dikkatli bakarsan zaten altta adam şu açıklamayı yapmış .
" dizel motorlarda sıcakken rolantide yağ kapağından veya yağ çubuğundan buhar gelmesi normaldir. bu motorun bitik olduğuna işaret değildir. motorun bitik olduğunuz testi ancak kompresyon ölçümleri ve / veya sekman yataklarının profesyonel bir rektefiyeci tarafından ölçümü ile yapılabilir..." son nokta .
![]() |
|
|
|
![]() |
|
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
Benim 206nın km 215.000 böyle bir dumanla karşılaşmadım.Fakat 4lt yağdan 100ml gibi bir eksiltme yapıyor.Oda arkadaşların belirttiği gibi karter tapa contasından,terlemeden,turbonun oringlerinden,turbo hortumunun buharlaşma kısmının ordan(ince kısım)dan atılan yağ buharından yağ eksiltmeleri olabiliryor.Bende sürekli gittiğim motorcu ustama sordum eksiltme normalmi diye?O kadar eksiltmeden hiçbirşey olmaz dedi.Sen yağını zamanında değiştir ilerde krankında ve diğer parçalarında aşınma olmaz cillop gibi çıkar masraf etmezsin dedi.Benim tecrübelerimde nacizane böyle...İyi akşamlar
|
|
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |